Hyppää pääsisältöön

Arvaa, milloin miljoonan linnunpöntön raja menee rikki!

Sinitiainen pöntön aukolla.
Sinitiainen pöntön aukolla. Kuva: Yle / Risto Salovaara sinitiainen,linnunpöntöt,miljoona linnunpönttöä

Miljoona linnunpönttöä -kampanjan loppukiri on lähtenyt käyntiin vauhdikkaasti. Miljoonasta puuttuu enää vajaa 100 000 pönttöä. Arvaa, milloin miljoona on täynnä!

Oikein vastanneiden kesken arvomme Miljoona linnunpönttöä -aiheisia palkintoja. Ole nopea, sillä vastausaika päättyy perjantaina 10.2. klo 22.00. Voittajille ilmoitetaan voitosta henkilökohtaisesti.

Arvaa, milloin miljoona on täynnä:

 • Kuka pöntössäni asuu?: Uuttukyyhky

  Koiraan soidinääni on kaksitavuinen ”huu-uh huu-uh…”.

  Kesykyyhkyn kokoinen uuttukyyhky on sinertäväharmaa. Rinta on viininpunertava, ja siivellä on kaksi mustaa poikkijuovaa. Koiraan soidinääni on kaksitavuinen ”huu-uh huu-uh…”.

 • Lintumaailman vähenevä "aatelisto": Käki

  Kukkuva soidinääni ”kuk-kuu, kuk-kuu”.

  Käki on naakan kokoinen mutta paljon hoikempi, haukkamaisen pitkäpyrstöinen mutta lyhytjalkainen. Selkä on siniharmaa (naaraalla joskus punaruskea), vatsa tummaraitaisen valkoinen. Piilottelevan ja varovaisen käen huomaa helpoiten koiraan kukkuvasta soidinäänestä ”kuk-kuu, kuk-kuu”.

 • Äänestä parhaat nimet viirupöllökaksosille!

  Ranuan viirupöllönpoikaset saavat nimensä sunnuntaina 21.5.

  Ranuan viirupöllönpoikaset saavat nimensä suorassa lähetyksessä sunnuntaina 21.5. Pöllönpoikasille tuli yli 500 nimipariehdotusta, joiden joukosta raati valitsi viisi suosikkiaan. Nyt te pääsette äänestämään lopullisesta valinnasta!

Uusimmat sisällöt - Miljoona linnunpönttöä