Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Elävän arkiston blogi pääkuva

Nämä musiikkiohjelmat Elävä arkisto julkaisee vuonna 2018

Maria Guzenina ja Lana Laser Linnunradan pianobaarissa 1998. Sarja julkaistaan kokonaisuudessaan Areenaan marraskuussa 2018.
Maria Guzenina ja Lana Laser Linnunradan pianobaarissa 1998. Sarja julkaistaan kokonaisuudessaan Areenaan marraskuussa 2018. Maria Guzenina ja Lana Laser Linnunradan pianobaarissa 1998. Sarja julkaistaan kokonaisuudessaan Areenaan marraskuussa 2018. Kuva: Yle/Seppo Sarkkinen Maria Guzenina-Richardson,Yle Elävä arkisto

Myös tänä vuonna julkaisemme runsaasti uusia, vanhoja musiikkiohjelmia kokonaisuudessaan ja pysyvästi katsottaviksi. Muistatko vielä ysäri-ohjelma Suomen suosikit, 2000-luvun Musiikki-tv:n tai Maria Guzeninan Linnunradan pianobaarin?

Viuluviikarit helmikuussa

Vuosi 2018 aloitetaan täydentämällä jo viime vuonna aloitettua Viuluviikarit musiikkimaassa -sarjan julkaisua. Helmikuun alussa Yle Areenaan lisätään katsottavaksi sarjan vanhemmat, vuonna 1979 ensiesitetyt jaksot. Sarja täydentyy osaksi aiemmin julkaistuja jaksoja samaan osoitteeseen. Mukana jaksoissa mm. nuori viulistitähti Linda Lampenius.

Viuluviikarit junassa 1979. Opettaja Géza Szilvay (vas.), Linda Lampenius, Maiju Paukkunen ja Réka Szilvay.
Viuluviikarit junassa 1979. Opettaja Géza Szilvay (vas.), Linda Lampenius, Maiju Paukkunen ja Réka Szilvay. Viuluviikarit junassa 1979. Opettaja Géza Szilvay (vas.), Linda Lampenius, Maiju Paukkunen ja Réka Szilvay. Kuva: Yle/Leif Öster Linda Lampenius,Yle Elävä arkisto,Viuluviikarit musiikkimaassa,Géza Szilvay

Suomen suosikit maaliskuussa ja elokuussa

Maaliskuun lopulla käynnistämme 1990-luvun alussa esitetyn Suomen suosikit -sarjan julkaisun. Viihdeohjelmassa kapellimestari Olli Ahvenlahti orkestereineen toteutti tv-katsojien musiikkitoivomuksia. Jaksojen vierailevina tähtinä esiintyi Suomen eturivin artisteja Kikasta Hectoriin. Maaliskuussa julkaisemme sarjan kaikki vuonna 1993 esitetyt jaksot. Loputkin Suomen suosikit julkaistaan elokuussa 2018.

Suomen suosikit Areenassa

Suomen suosikit olivat 1990-luvun alussa kirjava kattaus artisteja. Ohjelmasarjaa juonsi kapellimestari Olli Ahvenlahti.
Suomen suosikit olivat 1990-luvun alussa kirjava kattaus artisteja. Ohjelmasarjaa juonsi kapellimestari Olli Ahvenlahti. Suomen suosikit olivat 1990-luvun alussa kirjava kattaus artisteja. Ohjelmasarjaa juonsi kapellimestari Olli Ahvenlahti. Kuva: Yle Suomen suosikit,Olli Ahvenlahti,Yle Elävä arkisto

Musiikki-tv kesällä

Kesän aikana jatkamme 2000-luvulla esitetyn Musiikki-tv:n arkistoarkun tyhjentämistä. Musiikkivideosarjaa esitettiin aikanaan viitenä päivänä viikossa erilaisin teemoin. Sarjassa tavatiin vuosien aikana juontajina mm. Marja Hintikka, Ile Uusivuori, Erno Kulmala ja Heta Hyttinen.

Musiikki-tv Areenassa

Musiikki-tv-specialit Areenassa

Musiikki TV:n juontajia vuonna 2007: Laura Vähähyyppä (vas.), Erno Kulmala, Harri Hakanen, Marja Hintikka ja Ile Uusivuori.
Musiikki TV:n juontajia vuonna 2007: Laura Vähähyyppä (vas.), Erno Kulmala, Harri Hakanen, Marja Hintikka ja Ile Uusivuori. Joukon keskella Musiikki-tv:n maskotti "Keijo". Musiikki TV:n juontajia vuonna 2007: Laura Vähähyyppä (vas.), Erno Kulmala, Harri Hakanen, Marja Hintikka ja Ile Uusivuori. Kuva: Yle/Heli Sorjonen Musiikki-tv,Yle Elävä arkisto

Linnunradan pianobaari marraskuussa

Ennen heittäytymistään politiikkaan Maria Guzenina toimitti Yleisradiolle musiikkiohjelmia pitkin 1990-lukua. Vuonna 1998 esitetty Linnunradan pianobaari on jäänyt monelle tv-katsojalle mieleen erityislaatuisen tunnelmansa takia. Guzeninan emännöimässä musiikkiohjelmassa leijuttiin “musiikkitaivaan tähdistön rajattomuudessa”. Välkehtivässä studiossa tavattiin ajankohtaisia kotimaisia artisteja musiikkiesityksineen. Ohjelmaan kuului myös haastatteluosuus sekä ulkomaisten musiikkivideoiden tarkasteluhetki. Elävä arkisto julkaisee Linnunradan pianobaarin kokonaisuudessaan Areenaan marraskuussa 2018.

Maria Guzeninan vieraana tavattiin mm. Juice Leskinen.
Maria Guzeninan vieraana tavattiin mm. Juice Leskinen. Maria Guzeninan vieraana tavattiin mm. Juice Leskinen. Maria Guzenina-Richardson,Juice Leskinen,Yle Elävä arkisto
Kommentit
 • Helei, suomalainen mytologia puri! Hiisivuoressa tavalliset ihmiset muuttuivat näkymättömiksi

  Hui Hai Hiiden kaikki jaksot ovat nyt Areenassa.

  Pienet, jännityksestä hikiset kädet puristivat Hiisivuoren keiju Bereniken kättä, kun lapsisankarit ratkoivat seikkailun arvoituksia. Berenike eli ohjelman käsikirjoittaja Anu Tuomi-Nikula tiesi, että sadun taika oli saavutettu, kun ohjelman muut tekijät muuttuivat lasten silmissä näkymättömiksi ja he näkivät vain Hiisivuoren maailman.

 • Pekka Töpöhännän kadonnut Radiolähetys ja särähtävät neekerikissat

  Pellonpään ja Väänäsen luenta jälleen kokonaisena Areenassa

  Matti Pellonpään ja Kari Väänäsen lastenkirjaluennat Radiomafialle ovat silkkaa kulttikamaa. Veikkoset elävöittivät Nalle Puhin ja Pekka Töpöhännän seikkailut omaan jäljittelemättömään tyyliinsä. Kuulijalle Töpöhännän Amerikan-seikkailun luennasta kuitenkin särähtää korvaan halventava neekerikissa-sana ja sen käyttö. Samaisesta luennasta myös katosi yksi jakso, joka kuullaan nyt ensimmäistä kertaa ensilähetyksensä jälkeen.

 • Kaipaus pukeutuu sanoiksi: Venny ja muut rakkaustarinat nyt Areenassa

  Lokakuu tuo Areenaan rakkautta ja luomisentuskaa.

  "Minä uskon, että toisilleen määrätyt ovat toistensa luona jo ennen kuin kohtaavat", lausui Juhani Aho (Ville Virtanen) rakastetulleen Venny Soldanille (Sara Paavolainen). Nyt Areenaan julkaistavissa ohjelmissa kerrotaan Juhani Ahon ja Venny Soldanin, Eino Leinon ja L. Onervan, Aino ja Oskar Kallaksen sekä muiden vahvojen, mutta eripuraisten pariskuntien tarinat.