Hyppää pääsisältöön

Poppari Sini Yasemin ammentaa rokkitaustastaan energiaa live-keikkoihin, fanittaa Kirkaa ja esittelee squadinsa uutuusvideolla

Sini Yaseminin Mun kaa -uutuusvideolla nähdään myös popparin kissa Luna, joka teki tänä aamuna tarpeensa laulajan wc-matolle.

Poppari-biisintekijä Sini Yasemin, oikealta nimeltään Sini Yasemin Eira, on kiinnostavassa vaiheessa musiikkiurallaan. Tähän mennessä hän on julkaissut kolme mukavasti menestynyttä kappaletta ja fiitannut Raappanan _Chilii-_hitillä. Sini Yasemin haaveilee debyyttialbumin julkaisusta ja kokoaa parhaillaan live-bändiä loppuvuodelle omia keikkojaan varten. Sini Yasemin sai arvokasta live-kokemusta viime vuonna, kun hän vieraili Raappanan keikoilla Flow’ssa, Summer Upissa ja Blockfesteillä.

Nyt on siis aika toteuttaa isoja unelmia.

- Haluan olla rohkea ja raju live-esiintyjä, joka herättää suuria tunteita. Tuon mun rokkitaustaa liveen, Sini Yasemin kommentoi YleX:lle.

Artistin Mun kaa -uutuusbiisin video saa tänään 8. helmikuuta ensinäyttönsä YleX:ssä. Sini Yaseminin jokaiseen kappaleeseen on tähän mennessä kuvattu musavideo, mikä on aika poikkeuksellista Suomessa. Uusimmalla videolla Yasemin esittelee kaveriporukkansa erittäin coolilla tavalla.

Faruk Nazerin ohjaamassa videossa ovat mukana popparin hyvä ystävä View sekä Artem x  Yonas -duon Joonas Laaksoharju, joka tuottaa Sini Yaseminin musiikin. Lisäksi videolla nähdään omaperäisistä Disney-piirrustuksistaan maailmanlaajuisesti tunnettu Jirka Väätäinen, joka on myös laulajan ystävä.

- Video tukee biisin lyriikoita. Halusin siihen sellaisen squadin, jonka kanssa hengaan muutenkin. Coolius ei ollut lähtökohta, mutta mulla on vaan aivan sairaan cooleja kavereita. Halusimme näyttää meidän kaveriporukan fiilistä improvisoidun videon myötä.

“Musta tulee isona Lenny Kravitz”

Pienenä Sini Yasemin ihaili Kirkaa ja Paramorea. Hänen farkkutakissaan on edelleen Kirka-pinssi muistona noilta ajoilta.

Musiikillisista ensiaskeleista täytyy kuitenkin kiittää erästä yhdysvaltalaistähteä.

Sini Yasemin tajusi jotain hyvin oleellista elämästä ja musiikista 9-vuotiaana, kun hän tuijotti Music Televisionia. Kanavalla pyöri elämää mullistava Lenny Kravitzin Are You Gonna Go My Way -video. Kyseisellä videolla rokkarin pitkät rastat heiluvat, kun hän soittaa sähkökitaraa punaisessa nahka-asussa.

- Olin ihan myyty. Odotin, että äiti tulee kotiin, jotta voin näyttää videon. Istuimme tv:n edessä niin kauan, että video tuli uudestaan ja sanoin äidille, että musta tulee isona toi.

Sinä hetkenä Sini Yasemin tajusi ensimmäisen kerran, että hänen kuuluu kirjoittaa lauluja, eikä siihen kauaa mennytkään, kun pöytälaatikko jo pursuili tekstejä.

Tällä hetkellä Sini Yaseminin musiikki syntyy tuottaja Joonas Laaksoharjun tekemien biittien ympärille, joihin Yasemin keksii laulumelodiat ja hahmottelee lyriikat. Artisti soittaa jonkin verran pianoa ja kitaraa. Keikoille hän haluaa mukaan DJ:n, joka soittaa padia.

Yrittääkö iso levy-yhtiö muokata nousevaa tähteä?

Sini Yasemin kiinnitettiin alun perin hyvin pienelle 325 Media -nimiselle levymerkille. Menestyksekkään _Pukukoodi-_ensisinglen myötä kuitenkin yksi maailman suurimmista levy-yhtiöistä eli Universal Music kiinnostui nuoresta popparista.

- Sitten näiden kahden lafkan välille syntyi yhteistyö. Toivoisin kotimaiseen musabisnekseen enemmän sellaista.

Sini Yasemin kertoo, että hän sai uransa alussa tukea ja kannustusta pienestä yhtiöstä.

- Se oli ponnistuslauta ja antoi erilaisen lähtökohdan kuin se, että olisin heti tehnyt diilin ison yhtiön kanssa. Suurella yhtiöllä taas on iso koneisto sekä älytön kokemus ja tietämys alalta.

Artisti myöntää, että hänellä oli omat ennakkoluulonsa monikansallisesta levy-yhtiöstä.

- Alkuun pelkäsin, että iso yhtiö alkaa muovailla mua johonkin, mitä ei itse ole. Yllätyin kuitenkin positiivisesti.

Runoja rakastava Sini Yasemin haluaa edustaa soittolistoilla rosoisempaa poppia pintahittien seassa.

- Hiteillä on aina paikkansa ja niitä täytyy olla, mutta mun esikuvien levyjen viimeiset biisit ovat olleet mulle niitä kaikkein kovimpia. Niitä ei ole edes tehty radioon. Haluaisin tuoda myös sitä puolta esille itsestäni esikoislevyllä.

Nuori poppari on melankoliaan taipuvainen. Osa hänen vielä julkaisemattomista teksteistään on artistin mukaan todella synkkää kamaa.

- Mun aikaisemmat biisit ovat aika suoria ilmaisultaan. En ole kuitenkaan joutunut muuttamaan itseäni radiobiisejä varten. Kyllä ne ovat mua.

Lue myös:

Sini Yasemin: Tää biisi tuo enemmän esiin sitä millanen tyyppi mä oikeasti olen

Mitkä ihmeen KOI ja Kingfish? YleX:n bändisanakirja avaa kevään tärkeimmät uutuudet

Sini Yasemin: Pyrin olemaan tosi rohkea ja rehellinen

Siniyvsemin on erittäin mielenkiintoinen uusi tuttavuus