Hyppää pääsisältöön

Bodo – kabareekuningas

Antoni Królikowski on nuori Bodo
Antoni Królikowski on nuori Bodo Antoni Królikowski on nuori Bodo Kuva: Aleksandra Mecwaldowska teeman sarjat

Kimallusta, skandaalinkäryä, kuplivan 1920-luvun unohtumattomia musikaalisävelmiä sekä valkokankaan loistohetkiä. Tätä kaikkea tarjoilee uusi 13-osainen puolalainen draamasarja Bodo.
Uusintana tiistaisin klo 12.00. Areenassa 30 päivää

Sarja kertoo tositarinaan perustuen kunnianhimoisesta ja monitaitoisesta Eugeniusz Bodosta (1899–1943) ja hänen elämästään rakastettuna näyttelijänä, ohjaajana, tuottajana ja etevänä liikemiehenä maailmansotien välisenä aikana.

Bodo valloitti helposti naisen kuin naisen, mutta vain yhtä naista hän haikaili läpi elämänsä. Miehet puolestaan kadehtivat häntä hänen lahjoistaan ja karismastaan. Bodon tie tähtiin alkoi ohdakkeisesti, sillä omistushaluinen äiti yritti pitää poikansa lähellään. Koulu ei pojalle maistunut ja mielenkiinto oli aivan muualla. Niinpä musiikkiteatterin kulisseissa kasvanut Eugeniusz karkasi kotoaan täysi-ikäisyyden kynnyksellä päästäkseen valloittamaan maailmaa.

Draama kuvaa sveitsiläispuolalaisen nuorukaisen pitkää matkaa aikansa supertähdeksi. Bodon tarina sisältää kimalluksen lisäksi myös traagisia aineksia, sillä kaunosielun nuoren miehen elämä päättyy surullisesti Stalinin Neuvostoliitossa ja sitä leimaavat monet arvoitukset.

 • Bodo – kabareekuningas (Bodo), Puola 2016. Pääosissa: Antoni Królikowski, Tomasz Schuchardt, Agnieszka Wosinska, Anna Pijanowska

Lisää ohjelmasta

Kommentit
 • Rockin palkkasoturit kertovat

  Bowien "sideman" Earl Slick jututtaa taustamuusikoita.

  David Bowien ”sideman” Earl Slick jututtaa taustamuusikoita uudessa dokumentissa.

 • Waldemar Januszczak Lännen tiellä – kolmeosainen sarja USA:n taiteesta

  Amerikan taiteen juurilla preerialla ja suurkaupungeissa.

  Teemalta tuttu taidehistorioitsija Waldemar Januszczak lähtee road tripille halki Amerikan mantereen ja USA:n taiteen historian. Teema 12.–26.2.2019 klo 20.00. Jaksot Areenassa 90 päivää Mistä on syntyisin todella amerikkalainen taide? Se on syntynyt itseään ja omaa ääntään etsivän uuden yhteiskunnan hurjasta energiasta.

 • Eila vastaan Suomen valtio – Tove Idström kirjoitti irtisanotulle siivoojalle sankaritarinan

  Tove Idströmin muistoksi elokuva siivoojien taistelusta.

  Teeman Kino Suomi muistaa käsikirjoittaja Tove Idströmiä (1954–2019). Elokuva Eila on yksi Idströmille henkilökohtaisesti läheisistä, oman aiheen pohjalta tehdyistä alkuperäiskäsikirjoituksista. Tavallisen ihmisen sankaritarinan taustalla on Idströmin voimakkaasti kokema, vääryyden aiheuttama suuttumus. Teema tiistaina 19.2. klo 21.55.

Yle Teema

 • Komisario Susikoski oli Ismo Kallion ensimmäinen elokuvarooli

  Kino Suomi esittää kaksi filmiä näyttelijän muistoksi.

  Ismo Kallio (1935–2019) aloitti pitkän elokuvauransa vuonna 1959 jännärissä Kolmas laukaus, suoraan pääosassa. Komisario Susikoski joutuu siinä lomamatkallaan selvittämään agronomin murhaa. Yrjö Nortan harvinainen rikoselokuva perustuu Mauri Sariolan romaaniin Rotat pois laivasta!

 • Eila vastaan Suomen valtio – Tove Idström kirjoitti irtisanotulle siivoojalle sankaritarinan

  Tove Idströmin muistoksi elokuva siivoojien taistelusta.

  Teeman Kino Suomi muistaa käsikirjoittaja Tove Idströmiä (1954–2019). Elokuva Eila on yksi Idströmille henkilökohtaisesti läheisistä, oman aiheen pohjalta tehdyistä alkuperäiskäsikirjoituksista. Tavallisen ihmisen sankaritarinan taustalla on Idströmin voimakkaasti kokema, vääryyden aiheuttama suuttumus. Teema tiistaina 19.2. klo 21.55.