Hyppää pääsisältöön

Bodo – kabareekuningas

Antoni Królikowski on nuori Bodo
Antoni Królikowski on nuori Bodo Antoni Królikowski on nuori Bodo Kuva: Aleksandra Mecwaldowska teeman sarjat

Kimallusta, skandaalinkäryä, kuplivan 1920-luvun unohtumattomia musikaalisävelmiä sekä valkokankaan loistohetkiä. Tätä kaikkea tarjoilee uusi 13-osainen puolalainen draamasarja Bodo.
Uusintana tiistaisin klo 12.00. Areenassa 30 päivää

Sarja kertoo tositarinaan perustuen kunnianhimoisesta ja monitaitoisesta Eugeniusz Bodosta (1899–1943) ja hänen elämästään rakastettuna näyttelijänä, ohjaajana, tuottajana ja etevänä liikemiehenä maailmansotien välisenä aikana.

Bodo valloitti helposti naisen kuin naisen, mutta vain yhtä naista hän haikaili läpi elämänsä. Miehet puolestaan kadehtivat häntä hänen lahjoistaan ja karismastaan. Bodon tie tähtiin alkoi ohdakkeisesti, sillä omistushaluinen äiti yritti pitää poikansa lähellään. Koulu ei pojalle maistunut ja mielenkiinto oli aivan muualla. Niinpä musiikkiteatterin kulisseissa kasvanut Eugeniusz karkasi kotoaan täysi-ikäisyyden kynnyksellä päästäkseen valloittamaan maailmaa.

Draama kuvaa sveitsiläispuolalaisen nuorukaisen pitkää matkaa aikansa supertähdeksi. Bodon tarina sisältää kimalluksen lisäksi myös traagisia aineksia, sillä kaunosielun nuoren miehen elämä päättyy surullisesti Stalinin Neuvostoliitossa ja sitä leimaavat monet arvoitukset.

 • Bodo – kabareekuningas (Bodo), Puola 2016. Pääosissa: Antoni Królikowski, Tomasz Schuchardt, Agnieszka Wosinska, Anna Pijanowska

Lisää ohjelmasta

Kommentit
 • Tarinoita korville – radiokuunnelma elää uutta nousukautta

  Tarinoita korville - radiodraaman uusi nousu

  Mobiilikuuntelun aikakautena radiodraama antaa kuulijalle oman tilan, mahdollistaa omat ajatukset ja mielikuvituksen käytön. Kuunnelma on kulkenut pitkän tien mm. Pekka Lipposen, Knallin ja sateenvarjon, Elmon ja Koe-eläinpuiston kautta nykypäivään. Radio oli ennen medioiden valtias. Se toi koteihin kuultavaksi koko maailman.

 • Parasta sirkuksessa on kaikki

  Taina Kopralle ja Jouni Kivimäelle sirkus on päivätyö.

  “Mun elämä on yhtä sirkusta", sanoo Sorin sirkuksen sirkustirehtööri Taina Kopra. Hän ja puolisonsa Jouni Kivimäki perustivat 80-luvulla pienen sirkuskerhon, joka on vuosikymmenten varrella kasvanut monipuoliseksi sirkuskouluksi. Tänä päivänä se tarjoaa sadoille lapsille ja nuorille taiteen perusopetusta. Teemalla nähdään Sorin sirkuksen upea joulushow 2018.

Yle Teema