Hyppää pääsisältöön

Kaikuja menneisyydestä vai tulevaisuudesta? Avaruusromua 12.2.2017

Kaksi muusikkoa lavalla.
Kaksi muusikkoa lavalla. Kuva: Taike / Mikko Ollila juha-matti rautiainen ja ashen simian konserttilavalla

Turkuun perustettiin 1700-luvun lopulla Suomen vanhin yhdistys. Se liittyy musiikkiin. Se on yhä toimiva Turun Soitannollinen Seura.

Ei mikään turha seura, sillä se esimerkiksi keksi perustaa Ruisrock-festivaalin vuonna 1970. Sitä kautta Suomeen saatiin paljon ennenkuulumatonta musiikkia.

Turussa oli myös Suomen ensimmäinen kasvitieteellinen puutarha ja Suomen ensimmäinen kaupunkipuisto, Kupittaan puisto, jossa järjestettiin ensimmäinen Koneisto-festivaali vuonna 2000. Myös sitä kautta Suomeen saatiin paljon ennenkuulumatonta, kokeellista ja elektronista musiikkia.

Turussa on monesti kuultu kaikuja tulevaisuudesta. Joulukuun ensimmäisenä päivänä vuonna 2016 järjestettiin Turussa Tehdas-teatterilla ambientiin ja elektroniseen musiikkiin keskittynyt Avaruusromua Live -konsertti. Tuon ikärajattoman tapahtuman järjesti Taiteen edistämiskeskus yhteistyössä Avaruusromua -ohjelman kanssa, ja sinne oli vapaa pääsy.

Konsertissa esiintyi neljä kotimaista alan tekijää: E-Musikgruppe Lux Ohr, Esa Ruoho, Juha-Matti Rautiainen Soundscapes ja Ashen Simian.

Avaruusromussa 12.2.2017 musisoivat Juha-Matti Rautiainen Soundscapes ja Ashen Simian.

Juha-Matti Rautiaisen ambient on luonteeltaan orgaanista ja maalailevaa. Kaikki hänen musiikissaan esiintyvät äänet ovat peräisin efektoidusta sähköbassosta. Jossakin sanottiin kauniisti, että tämän musiikin impressionistiset harmoniat antavat sille arkipäivästä irrallisen auran.

Ashen Simian on monille tuttu pitkän linjan musiikintekijä Suomen aurinkoiselta länsirannikolta: Kokkolan ja maineikkaan Nemesis-yhtyeen suunnalta.

Sooloalbumeja Ashen Simian on tehnyt jo viisi: Omicron In Ostrobothnian Finsternis (2009), Spinal Staircase (2013), The Ends Of The Earth (2014), New Horizons (2016) ja Momentum (2016).

AVARUUSROMUA 12.2.2017 - OHJELMAN MUSIIKKI:
Avaruusromussa tarjolla joulukuussa 2016 Turussa järjestetyn Avaruusromua Live -konsertin materiaalia. Ikärajattoman konsertin järjesti Taiteen edistämiskeskus, yhdessä Avaruusromua-ohjelman kanssa, ja tilaisuuteen oli vapaa pääsy.
JUHA-MATTI RAUTIAINEN SOUNDSCAPES: The Endless Now (Live at Avaruusromua Live 2016)
JUHA-MATTI RAUTIAINEN SOUNDSCAPES: Berlin (Live at Avaruusromua Live 2016)
JUHA-MATTI RAUTIAINEN SOUNDSCAPES: For Everyone (Live at Avaruusromua Live 2016)
JUHA-MATTI RAUTIAINEN SOUNDSCAPES: Transmission - Live (Live at Avaruusromua Live 2016)
ASHEN SIMIAN: Subterranean Sunrise (Live at Avaruusromua Live 2016)
ASHEN SIMIAN: Apex Station (Live at Avaruusromua Live 2016)
ASHEN SIMIAN: Von Däniken - osa - (Live at Avaruusromua Live 2016)