Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Galaxi pääkuva

Mediataitoviikko

Mediataitoviikko
Mediataitoviikko Kuva: Mediataitokoulu Galaxi

Mediataitoviikko on mediakasvatuksen teemaviikko, jonka tavoitteena on kehittää lasten ja nuorten mediataitoja sekä vahvistaa aikuisten valmiuksia mediakasvatukseen. Mediataitoviikko suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä noin 50 kansallisen organisaation kanssa ja sitä koordinoi Kansallinen audiovisuaalinen instituutti KAVI. Täältä löydät kaikenlaista tekemistä ja tutkittavaa mediaan ja nettiin liittyen!

Digitreenit

Digitaalisuus on kaikkialla: kouluissa, työpaikoilla ja kotona. Älylaitteet yleistyvät ja palvelut siirtyvät sähköisiksi, joten 2000-luvulla ei enää pärjää ilman digitaitoja. Yle Oppimisen Digitreeneissä voit testata digitaalista osaamistasi sekä opettaa muille taitoja.

Näin meitä huijataan

Yle Uutisluokka on julkaissut artikkelin Näin meitä huijataan valheellisen tiedon ja valemedioiden tunnistamisesta.

Sarjiskone

Aikakausmedian Sarjiskone on ilmainen verkkosovellus, jolla tehdään, tallennetaan ja jaetaan sarjakuvia. Oppimateriaali antaa vinkkejä mm. siitä, miten sarjakuvaa voi hyödyntää eri oppiaineissa, erilaisten asioiden opiskeluun.

Kopiraittilan koulu

Kopioston uusi, innostava pelillinen tekijänoikeuksien oppimateriaali verkossa on Kopiraittilan koulu. Sieltä löytyy oma materiaali eri luokka-asteryhmille sekä opettajille. Katso myös video. Maksuton materiaali on saatavilla verkossa sekä suomeksi että ruotsiksi.

Vinkkejä vlogaamiseen Yle Galaxissa

Mitä kaikkea tarvitsee tietää, jos haluaa vlogaajaksi? Mistä puhua, millainen on hyvä valo, kuuluuko ääni, saako tätä musiikkia käyttää? Näitä ja paljon muuta pohditaan vlogaaja EmiLiljan ja Yle Galaxin vlogauksesta kertovassa sarjassa. EmiLiljan Vlogausalkeet löydät Yle Galaxin YouTube-kanavalta 4.2. alkaen, uusi osa julkaistaan joka päivä Mediataitoviikon ajan.

Kaikki kuvaa

Viidettä kertaa järjestettävä valtakunnallinen Kaikki kuvaa -kilpailu on Suomen suurin elokuvakilpailu 8-19-vuotiaille lapsille ja nuorille. Kilpailuaika on 1.2.-31.3.2017!

  • Käsikirjoituskoulu

    Joko tiedät, mistä käsikirjoittaminen alkaa?

    Nautitko omien tarinoiden keksimisestä? Käsikirjoituskoulu on juuri sinua varten! Se avaa ovet tarinoiden kulissien taakse. Oivaltamalla muutamia perusjuttuja tarinoiden rakentamisesta voit kirjoittaa entistä jännempiä ja kiinnostavampia tarinoita.

  • Käsikirjoituskoulu osa 4: KERRONTA

    Nyt on vain keksittävä, miten asiat KERROTAAN

    Nyt on vain keksittävä, miten asiat KERROTAAN niin, että siitä syntyy mielenkiintoista katsottavaa!