Hyppää pääsisältöön

Askarrellaan: Kertun ja Martin naamarit

Askarrellaan: Kertun ja Martin naamarit
Askarrellaan: Kertun ja Martin naamarit Kuva: Yle / Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,askarrellaan

Tarvikkeet

  • pahvilautanen
  • munakenno
  • piippurassi
  • paperinarua
  • paperia
  • sakset
  • kynä
  • liimaa

Piirrä pahvilautaselle soikiot silmien kohdalle ja leikkaa soikiot irti. Leikkaa munakennosta korkea huippu irti ja leikkaa takaa pala pois ja muotoile siitä nenä. Liimaa nenä paikoilleen. Taittele paperinarua kerroksittain hiuksiksi ja leikkaa kerroksien päät auki. Leikkaa paperista suikale ja laita sen päälle liimaa, asettele paperinarun palat liiman päälle. Laita lisää liimaa ja piippurassi päälimmäiseksi ja taita nyt paperi ja paperinarut kaksinkerroin, anna liimaantua. Tee vielä naamariin reiät ja pujota piippurassit niistä. Liimaa paperinaruhiukset kiinni naamariin. Voit vielä leikata takaa nenääsi varten kolon (naamarinenän alle). Piippurasseista voit taivuttaa sangat, jotka voit laittaa korvan taakse, niin naamari pysyy kasvoilla.