Hyppää pääsisältöön

”En olisi ikinä selvinnyt ilman vaimoani”

Tämän SuomiLOVE-tarinan kertoo Ilari. Kun hän puhuu Päivistään, on puhe täynnä rakkautta ja syvää kunnioitusta.

”Päivi on parasta, mitä minun elämässäni on tapahtunut.

Tapasin hänet tamperelaisessa ravintolassa keväällä 1995, mutta meidän suhteemme varsinainen lähtölaukaus oli saman vuoden juhannus. Välillemme puhjennut rakkaus oli uutta ja ihmeellistä. Minulle ei ollut silloin, 22 vuotta sitten ainuttakaan negatiivista ajatusta Päivistä. Eikä kyllä ole nykyäänkään.

Päiviä kuvaa hyvin ensimmäisen yhteisen kesämme moottoripyöräreissu. Ajoimme Tampereelta Rukalle ja Päivillä oli koko matkan ajan reppu selässään. Repussa oli varmaan kymmenen kiloa kattiloita ja perunoita ja ongenvapoja pystyssä. Hän ei valittanut 750 kilometrin matkan aikana kertaakaan, mutta perille päästyämme tokaisi: ’Kyllähän se vähän painoi’.”

SuomiLOVE 3. kausi, 10. jakso, Laura Voutilainen ja kohdehenkilöt Päivi ja Ilari. Kuva syväjuttuun.
SuomiLOVE 3. kausi, 10. jakso, Laura Voutilainen ja kohdehenkilöt Päivi ja Ilari. Kuva syväjuttuun. suomilove

Yksi puhelu muutti kaiken

”Tammikuun 18. päivä vuonna 2005 olin ajelemassa Lahdesta kotiin Tampereelle, kun Päivi soitti. Hän kertoi, että poikamme veriarvot olivat sikin sokin. Poika piti viedä heti sairaalaan ja vielä samana iltana selvisi, että hän oli sairastunut leukemiaan.

Päivi jäi siltä istumalta pois töistä 2,5 vuodeksi ja keskittyi hoitamaan lastamme ja pitämään perhettämme kasassa. Poika vietti vuonna 2005 sairaalassa 96 vuorokautta. Samaan aikaan Päivin sisko sairastui rintasyöpään, mutta Päivi jaksoi olla hänenkin tukenaan.

Meissä onkin se ero, että minä saatan jäädä suremaan ja murehtimaan asioita, mutta Päivi pystyy aina ajattelemaan analyyttisesti ja viemään asioita eteenpäin. Hän ei jää tuleen makaamaan.”

SuomiLOVE 3. kausi, 10. jakso, Laura Voutilainen ja kohdehenkilöt Päivi ja Ilari. Kuva syväjuttuun.
SuomiLOVE 3. kausi, 10. jakso, Laura Voutilainen ja kohdehenkilöt Päivi ja Ilari. Kuva syväjuttuun. suomilove

Perhe on tiivis yhteisö

” Nykyään kaikki poikamme ovat jo lähes aikuisia. Jussi on 17-vuotias, keskimmäinen poikamme Kalle jo armeijassa ja Eetu 24-vuotias. Itselläni ei olisi tuon ikäisenä tullut mieleenkään viettää aikaa vanhempieni kanssa, mutta meidän poikamme ovat toisenlaisia. He esimerkiksi käyvät usein kanssamme mökillämme. Ottavat kavereita mukaansa ja sitten vietämme kaikki aikaa yhdessä.

Tämän kaiken Päivi on saanut aikaan. En pysty sanomaan yhtä tiettyä salaisuutta sille, miten hän on tässä onnistunut, mutta hänellä on valtava taito olla rakastava ja huolehtiva.

Nykyään meidän perheellemme siis kuuluu hyvää - kiitos Päivin!”

SuomiLOVE 3. kausi, 10. jakso, Laura Voutilainen ja kohdehenkilöt Päivi ja Ilari.
SuomiLOVE 3. kausi, 10. jakso, Laura Voutilainen ja kohdehenkilöt Päivi ja Ilari. suomilove

Kaikki SuomiLOVE-tarinat

Lisää ohjelmasta