Hyppää pääsisältöön

Yle sai tunnustusta viittomakielen aseman edistämisestä

Kuvassa syntymäkuuro maailmanmatkaaja Jarkko Keränen, joka tutustuu menestyneisiin amerikkalaisiin kuuroihin.
Kuvassa syntymäkuuro maailmanmatkaaja Jarkko Keränen, joka tutustuu menestyneisiin amerikkalaisiin kuuroihin. Kuva: Petri Vilén jarkko ja kuuro amerikka

Yle on saanut Vuoden viittomakieliteko 2016 -tunnustuspalkinnon. Kuurojen Liitto myöntää palkinnon henkilölle tai taholle, joka on muun muassa edistänyt viittomakielten asemaa ja nostanut viittomakieliä näkyville.

Kuurojen Liitto kiittelee Ylen Jarkko ja kuuro Amerikka -sarjaa, joka sai hyvää palautetta niin viittomakielisiltä kuin kuuleviltakin katsojilta. Tunnustuspalkinnon perusteissa kiitetään muun muassa sitä, ettei viittomakieli ollut ohjelmassa päälleliimattuna, vaan se oli osa ohjelmaa jo käsikirjoitusvaiheessa.

Tunnustuspalkinnon perusteissa mainitaan myös Ylen viittomakielisten uutisten panostukset sosiaalisessa mediassa ja Yle Areenassa, eduskunnan kyselytunnin viittomakielinen tulkkaus sekä Pikku Kakkosen viittomakielinen lastensarja Tikkumäen talli.

Ylen julkaisujohtaja Ismo Silvo muistuttaa, että sekä vanha että nyt uusittava Yle-laki asettavat yhtiön erityistehtäväksi ohjelmien tarjoamisen viittomakielellä. Ylen viittomakielinen tarjonta on painottunut Silvon mukaan aiemmin erityisesti perustiedonvälitykseen: uutisiin, viikkokoosteisiin ja ajankohtaisohjelmien ja suurten kansallisten tapahtumien viittomiseen.

“Viime vuonna halusimme lisätä viitottuja lastenohjelmia ja tuoda myös suuren yleisön nähtäville viittomakielisen ohjelman hyvään katseluaikaan. Pidämme tärkeänä sitä, että Jarkko ja kuuro Amerikka toi viittomakielen esiin yleiseen medianäkyvyyteen. Sen menestyksen kannustamana valmistelemme jatkoa samantyyppiselle ohjelmalle”, Silvo kertoo.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Roope Latvala - selkäänpuukotettu mies

  Miksi Roope Latvala lähti Children of Bodomista?

  Stonessa uransa aloittanut Roope Latvala on Suomen ehkä paras metallikitaristi. Tällä hetkellä hänen palveluksensa eivät kuitenkaan kelpaa kenellekään ja jopa vanhat ystävät ovat kääntäneet hänelle selkänsä. Alamäki alkoi keväällä 2015, jolloin Latvalan kerrottiin lähteneen Children of Bodomista. Se on Latvalan mukaan paskapuhetta. Nyt hän kertoo, mitä oikeasti tapahtui.

 • Suomen ainoa Miss Maailma Marita Lindahl on kuollut – lue puolison koskettava kirje

  Vuoden 1957 Miss Maailma, Marita Lindahl, on kuollut.

  Vuoden 1957 Miss Maailma, Marita Lindahl, on kuollut. Lindahl kuoli 21.3.2017. Hänen kuolemastaan ei ole tätä ennen kerrottu julkisuudessa lähiomaisten toiveesta, myöskään kuolinilmoitusta ei julkaistu. Muutama viikko sitten kävi ilmi, että Lindahlin puoliso Martti Kirsitie oli kirjoittanut kirjeen kuolleelle puolisolleen. KulttuuriCocktail sai kirjeen luettavakseen ja luvan julkaista sen.

 • Knalleja, sateenvarjoja, loitsuja ja olviretkeä - radiodraamaa keskikesän juhlaan

  Radiodraaman juhannuspaketissa useita toivekuunnelmia

  Hellii juhannuksena helle tai piinaa sade ja savuava grilli, voivat radiodraaman ystävät uppoutua kuunnelmien maailmaan. Seikkaile Knallin ja sateenvarjon kanssa New Yorkin alamaailmassa, noitien kera juhannustanhuvilla ja selvitä hukkuneen miehen kohtalo komisario Vahtosen kanssa.