Hyppää pääsisältöön

Yle vastaa: Yle ei omista Muumi-sarjan esitysoikeuksia

Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä
Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä yle vastaa

Yleisradiolla oli vuosikymmenien ajan Muumi-sarjaan esitysoikeussopimus. Yle oli aikoinaan tuottamassa sarjaa ja teetti siihen omalla kustannuksellaan suomen- ja ruotsinkieliset dubbaukset.

Yle ei kuitenkaan omista tv-sarjan esitysoikeuksia, vaan niistä on neuvoteltu oikeudenomistajien kanssa aina muutaman vuoden välein uudelleen.

Tällä hetkellä oikeudet omistaa Dennis Livsonin perikunta. Heidän kanssaan neuvoteltiin Muumi-sarjan esitysoikeuksien jatkamisesta noin vuoden ajan. Yle olisi halunnut pitää sarjan ohjelmistossaan. Valitettavasti neuvotteluissa ei päästy hinnasta tai oikeuksien ehdoista yhteisymmärrykseen. Yle olisi ollut valmis maksamaan sarjan oikeuksista normaalin markkinahinnan.

Koska sopimukseen ei päästy, Muumi-sarjaa ei voi nyt esittää Ylen kanavilla. Jos sopimukseen joskus vielä päästään, silloin sarjaa esitetään Ylen kanavilla vanhoilla dubbiäänillä.

Teija Rantala
päällikkö
Yle Lapset ja nuoret

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Roope Latvala - selkäänpuukotettu mies

  Miksi Roope Latvala lähti Children of Bodomista?

  Stonessa uransa aloittanut Roope Latvala on Suomen ehkä paras metallikitaristi. Tällä hetkellä hänen palveluksensa eivät kuitenkaan kelpaa kenellekään ja jopa vanhat ystävät ovat kääntäneet hänelle selkänsä. Alamäki alkoi keväällä 2015, jolloin Latvalan kerrottiin lähteneen Children of Bodomista. Se on Latvalan mukaan paskapuhetta. Nyt hän kertoo, mitä oikeasti tapahtui.

 • Suomen ainoa Miss Maailma Marita Lindahl on kuollut – lue puolison koskettava kirje

  Vuoden 1957 Miss Maailma, Marita Lindahl, on kuollut.

  Vuoden 1957 Miss Maailma, Marita Lindahl, on kuollut. Lindahl kuoli 21.3.2017. Hänen kuolemastaan ei ole tätä ennen kerrottu julkisuudessa lähiomaisten toiveesta, myöskään kuolinilmoitusta ei julkaistu. Muutama viikko sitten kävi ilmi, että Lindahlin puoliso Martti Kirsitie oli kirjoittanut kirjeen kuolleelle puolisolleen. KulttuuriCocktail sai kirjeen luettavakseen ja luvan julkaista sen.

 • Knalleja, sateenvarjoja, loitsuja ja olviretkeä - radiodraamaa keskikesän juhlaan

  Radiodraaman juhannuspaketissa useita toivekuunnelmia

  Hellii juhannuksena helle tai piinaa sade ja savuava grilli, voivat radiodraaman ystävät uppoutua kuunnelmien maailmaan. Seikkaile Knallin ja sateenvarjon kanssa New Yorkin alamaailmassa, noitien kera juhannustanhuvilla ja selvitä hukkuneen miehen kohtalo komisario Vahtosen kanssa.