Hyppää pääsisältöön

Ulkolinja: Saudi-Arabian liittolaiset

Öljy on taannut Saudi-Arabialle hyvät suhteet länteen, etenkin Yhdysvaltoihin.
Perjantairukoukseen osallistuville tehdään turvatarkastus moskeijan ulkopuolella. Öljy on taannut Saudi-Arabialle hyvät suhteet länteen, etenkin Yhdysvaltoihin. yle tv1

TV1 torstaina 16.2.2017 klo 22.00 - 22.55, uusinta keskiviikkona 22.2. klo 23.05
Katsottavissa Yle Areenassa

Öljy on taannut Saudi-Arabialle hyvät suhteet länteen, etenkin Yhdysvaltoihin. Saudi-Arabia on vuosikymmenien ajan levittänyt maailmaan ääri-islamia, ja tämän vuoksi maalla tiedetään myös olevan kytkentöjä muun muassa Isisiin.

Maata hallitsevat vanhoilliset muslimit, ja se rakennuttaa moskeijoita ympäri maailmaa. Saudi-Arabia on 1960-luvulta lähtien kasvanut öljyvaroineen ylivoimaisesti suurimmaksi muslimien rakennusurakoiden rahoittajaksi.

Dokumentti selvittää maan historiaa ja sen omalaatuista paikkaa islamilaisessa maailmassa. Mikä on Saudi-Arabian yhteys terrori-iskuihin Lähi-idässä ja Euroopassa? Mikä maan rooli on maailmanpolitiikan polttopisteessä?

Saudi Arabia: Dangerous Liaisons. Ohjaaja: Claude Trinquesse. Tuotanto: Terranoa, Ranska, 2016.

  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.