Hyppää pääsisältöön

Weekend Festival julkisti isoja nimiä EDM:stä popimpaan makuun – ensimmäiset kiinnitykset ovat Armin van Buuren, Deadmau5, Clean Bandit ja Rae Sremmurd

Isojen tähtien lisäksi Weekend Festival julkisti myös joukon hieman tunnetumpia kiinnostavia nimiä. Festari lupaa, että puitteet ovat tulevana kesänä massiivisemmat kuin koskaan aiemmin.

Tältä näytti Weekend Festivalilla vuonna 2016. // Kuva: Weekend Festival 2016/Julius Konttinen

Elokuussa kuudetta kertaa järjestettävä Weekend Festival julkisti hetki sitten mielenkiintoisen kattauksen ensi kesän tähtiä. Isot kiinnitykset ovat Armin van Buuren, Deadmau5, Clean Bandit ja Rae Sremmurd. Lisäksi festivaalia tähdittävät Alan Walker, Brennan Heart, Don Diablo, Kungs, Sub Focus, Tchami ja Jauz.

Pitkän linjan DJ ja YleX:n juontaja DJ Orion pitää Weekend Festivalin kiinnityksiä erittäin mielenkiintoisina.

Kotimainen huippu-DJ muistuttaa, että viime vuoden kattaus meni vahvasti DJ-Magin listauksen viiden kovimman nimen mukaan. Silloin Weekend Festival ratsasti EDM-trendisoundin aallonharjalla. Nyt tilanne on toinen.

- Selvästi nyt halutaan laajentaa brändiä ja tehdä festivaalia niille, joita kiinnostaa tämän hetken popmusiikki. Kattaus näyttää vahvasti siltä, että halutaan määritellä festivaali uudelleen, DJ Orion kommentoi.

Tutustutaan tähtiartisteihin hieman tarkemmin.

Kansainvälinen DJ-Mag on valinnut Armin van Buurenin viidesti maailman parhaaksi DJ:ksi. Hän on tuttu näky Suomessa.

- Armin van Buuren on ollut joka vuosi huikean suosittu. Hän on aina turvallinen valinta ja pitänyt itsensä valtavan relevanttina vuodesta toiseen.

Kanadalais-DJ Deadmau5 on puolestaan yksi tämän hetken menestyksekkäimmistä ja parhaiten ansaitsevista elektronisen musiikin tuottajista koko maailmassa.

- Muistan tosi vahvasti, kun Deadmau5 pari vuotta sitten päätti päälavan. Fiilis festareilla oli mahtava. DJ sopii hyvin Weekendin teemaan. Hän tuo aina jotain uutta ja on trenditietoinen. Deadmau5 haastaa yleisöä. Tästä tulee mulle kattauksen mielenkiintoisin keikka.

"Jos nämä ovat ensimmäiset kiinnitykset, tästä tulee kaikkien aikojen mielenkiintoisin Weekend Festival -ohjelma."― DJ Orion

Brittiläinen Clean Bandit on noussut nopeasti suureen suosioon kaikkialla ja on muun muassa voittanut Best Dance Recording -kategorian Grammy-palkinnon.  Yhdysvaltalainen hip hop -duo Rae Sremmurd puolestaan julkaisi debyyttialbuminsa vasta kaksi vuotta sitten, mutta on jo ehtinyt käydä US Billboard Hot 100 -listan ykkösenä.

- Nämä kiinnitykset kertovat, että pääesiintyjät eivät edusta enää vain ilmiselvintä EDM-kamaa. Viime vuonna Antti Tuiskun kiinnitys aiheutti melkoisen polemiikin, mutta Tuisku lunasti. Näyttää siltä, että päälavaa muutetaan nyt popimpaan suuntaan ja siitä tulee varmasti polemiikkia, mutta nämä artistit tulevat kyllä lunastamaan paikkansa. Julkistukset ovat niin kovia.

Festivaalin hieman pienempiin uusiin julkistuksiin kuuluvat Alan Walker, Brennan Heart, Don Diablo, Kungs, Sub Focus, Tchami ja Jauz.

- Brennan Heart ja Sub Focus ovat molemmat todella kovia kiinnityksiä. Tästä näkee, että seurataan myös sitä, mitä ihan asteen verran undergroundimmassa konemusassa tapahtuu. Siellä on myös Tchami ja Jauz sekä isoja hittejä tehnyt Alan Walker.

DJ Orion on vaikuttunut kokonaisuudesta.

- Melkoinen kattaus tulossa. Jos nämä ovat ensimmäiset kiinnitykset, tästä tulee kaikkien aikojen mielenkiintoisin Weekend Festival -ohjelma.

YleX:llä noin kymmenen vuoden ajan konemusiikin ohjelmia juontanut DJ Orion tarjoilee perjantaisin klo 20–22 viikon kuumimmat tanssimusiikin tulokkaat piinkovia klassikoita unohtamatta. Kuuntele viimeisin jakso!

Weekend Festival järjestetään Helsingin Kyläsaaressa 4.–5. elokuuta. Pääsylippujen ennakkomyynti käynnistyy 27. helmikuuta. YleX  on tapahtuman yhteistyökumppani ja bailaa mukana Weekend Festivalilla.

Lue myös:

Weekend Festival tunnetaan EDM:stä ja nuoresta yleisöstä – mutta kuinka kauan se voi pitää kiinni molemmista?

Äänestystulos: Weekend Festival oli kesän 2016 paras festari

Nyt on Weekendin Facebook-seinän vuoro loistaa – etsinnässä rakkautta, hukkuneita tavaroita ja kadonnut hyvinvointi

Antti Tuisku oli Weekend Festivalin vihatuin artisti − silti kaikki rakastivat hänen keikkaansa