Hyppää pääsisältöön

Ylen hallintoneuvosto käynnistää ennakkoarvioinnin alueellisten uutisten verkkopalveluista ja personoinnista

Ylen suunnitelmat alueellisten uutisten verkko- ja personointipalveluiden kehittämisestä ennakkoarvioidaan. Yhtiön hallintoneuvosto päätti asiasta kokouksessaan 14.2. Pyynnön ennakkoarvioinnista on tehnyt syksyllä 2016 Viestinnän keskusliitto, nykyinen Medialiitto.

Ylen hallintoneuvosto pitää ennakkoarviointimenettelyä perusteltuna, vaikka alueellisten verkkosivujen kehittämishanke ei olekaan sen kaltainen uusi ja merkittävä palvelu, jonka arviointi olisi Yle-lain mukaan välttämätöntä. Tästä menettelystä saatavien kokemusten perusteella hallintoneuvosto voi jatkossa harkita, missä määrin palveluiden teknistä kehittämistä pitää ennakkoarvioida.

Lisäksi hallintoneuvosto päätti ennakkoarvioda Yleisradion palveluiden personointia yleisenä palvelukonseptina.

Ennakkoarvioinnin valmistelevat hallintoneuvoston valitsemat asiantuntijat, asianajaja Ilkka Aalto-Setälä Asianajotoimisto Borenius Oy:stä ja professori Hannu Nieminen.

Ennakkoarvioinnin yhteydessä pyydetään lausunnot alueellisten uutisten markkinoilla toimivilta kilpailijoilta, asiakkailta, toimialan etujärjestöiltä sekä Kilpailu- ja kuluttajavirastoilta ja Viestintävirastolta.

Yleisradiolain mukaan ennakkoarviointi pitää tehdä sellaisista uusista palveluista ja toiminnoista, joilla on vähäistä suurempaa vaikutusta tarjolla olevien sisältöpalveluiden kokonaisuuteen ja jotka ovat merkittävyydeltään, kestoltaan ja kustannuksiltaan olennaisia. Tehtävä kuuluu Ylen hallintoneuvostolle, joka arvioi ennakkoon Ylen merkittävien uusien palveluiden julkisen palvelun arvon ja vaikutuksen markkinoihin.

Alueellisten uutisten verkkopalveluista ja personointipalveluiden kehittämisestä päätettäneen hallintoneuvoston huhtikuun kokouksessa.

Lisätietoa ennakkoarvioinnista ja lausuntojen toimittamisesta

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Roope Latvala - selkäänpuukotettu mies

  Miksi Roope Latvala lähti Children of Bodomista?

  Stonessa uransa aloittanut Roope Latvala on Suomen ehkä paras metallikitaristi. Tällä hetkellä hänen palveluksensa eivät kuitenkaan kelpaa kenellekään ja jopa vanhat ystävät ovat kääntäneet hänelle selkänsä. Alamäki alkoi keväällä 2015, jolloin Latvalan kerrottiin lähteneen Children of Bodomista. Se on Latvalan mukaan paskapuhetta. Nyt hän kertoo, mitä oikeasti tapahtui.

 • Suomen ainoa Miss Maailma Marita Lindahl on kuollut – lue puolison koskettava kirje

  Vuoden 1957 Miss Maailma, Marita Lindahl, on kuollut.

  Vuoden 1957 Miss Maailma, Marita Lindahl, on kuollut. Lindahl kuoli 21.3.2017. Hänen kuolemastaan ei ole tätä ennen kerrottu julkisuudessa lähiomaisten toiveesta, myöskään kuolinilmoitusta ei julkaistu. Muutama viikko sitten kävi ilmi, että Lindahlin puoliso Martti Kirsitie oli kirjoittanut kirjeen kuolleelle puolisolleen. KulttuuriCocktail sai kirjeen luettavakseen ja luvan julkaista sen.

 • Knalleja, sateenvarjoja, loitsuja ja olviretkeä - radiodraamaa keskikesän juhlaan

  Radiodraaman juhannuspaketissa useita toivekuunnelmia

  Hellii juhannuksena helle tai piinaa sade ja savuava grilli, voivat radiodraaman ystävät uppoutua kuunnelmien maailmaan. Seikkaile Knallin ja sateenvarjon kanssa New Yorkin alamaailmassa, noitien kera juhannustanhuvilla ja selvitä hukkuneen miehen kohtalo komisario Vahtosen kanssa.