Hyppää pääsisältöön

Idolsia isompi Antti Tuisku haluaa uudistaa tv-formaatin

Päivän suurin popyllätys oli ehdottomasti se, että Idols tekee Antti Tuiskun johdolla paluun telkkariin ensi syksynä.

Anatude on Idolsin uusi päätuomari. // Kuva: Katariina Salmi / YleX

Antti Tuisku kutsui median koolle keskiviikkona 15. helmikuuta, koska hän halusi kertoa uudesta mystisestä aluevaltauksestaan. Salaperäinen poppari ei kertonut heti, mistä on kyse ja se käynnisti välittömästi spekulaatiot.

Musiikkitalossa pidetyssä tilaisuudessa selvisi, että Tuiskusta tähden tehnyt _Idols-_formaatti tekee monen vuoden tauon jälkeen paluun telkkariin. Anatudesta tulee syksyllä Nelosella alkavan ohjelman päätuomari ja hänen rinnallaan tuomaroivat laulaja Erin sekä tuottaja Jurek.

Julkistus oli yllättävä.

Antti Tuisku on vihjaillut jo pitkään somessa hashtagilla #rahantakii, että jotain jännittävää on tapahtumassa. Kaikki tietävät, että Tuisku on ollut studiossa, joten hashtag vaikutti liittyvän uuteen albumiin ja mahdollisesti vaikkapa jäähallikiertueeseen. Se, että artisti tekee musiikkia, ei ole kuitenkaan vielä kovin yllättävä uutinen. Se on oletusarvo.

- #rahantakii liittyy kyllä mun seuraavaan sinkkubiisiin. En siis sinänsä huijannut, mutta tämä tuntui hauskalta tavalta lanseerata uusi ohjelma, Tuisku kommentoi YleX:lle.

Avaa Instagram postaus

Rahateema näkyi myös Anatuden Emma Gaala -asussa, sillä muoti on Tuiskulle tuttu tapa ilmaista asioita. Viime vuonna Emma-puvussa oli En kommentoi -teema, joka taas liittyi tietenkin Anatuden menestysalbumiin ja ennakoi kauan odotettuja ensimmäisiä pystejä. Puvut ovat olleet Tuiskun profetioita. Niin varmasti tälläkin kertaa, mutta tv-julkistukseen asu ei suoranaisesti liittynyt, ellei Tuisku sitten olen #rahantakii mukana Idols-tuomaristossa.

Tuisku kertoo, että comebackin tekevää Idols-formaattia on uudistettu rankalla kädellä.

- Kukaan meistä tuomareista ei tule olemaan ilkeä. Se ei kuulu enää formaattiin, mutta aiotaan olla tosi rehellisiä. Kokelaiden täytyy osata ottaa vastaan myös kritiikkiä. Tätä ohjelmaa ruvetaan tekemään nyt aivan uudella tavalla, Tuisku sanoo.

Antti Tuiskun uraan on mahtunut ennenkin musiikin lisäksi paljon tv-esiintymisiä. Hän on muun muassa voittanut Tanssii tähtien kanssa -kilpailun vuonna 2010 ja tähdittänyt Vain elämää -ohjelmaa vuonna 2015. Lisäksi Anatudella on kokemusta päätuomarina olemisesta. Tuisku nimittäin oli mukana Kidsing-laulukilpailussa vuonna 2013.

Kaikki tietysti muistavat sen, että Anatuden popura alkoi Idols-ohjelmasta, kun rollolainen Tuisku lauloi alasti suihkussa vuonna 2003 Idolsin ensimmäisellä tuotantokaudella. Lopulta Tuisku sijoittui laulukilpailussa kolmanneksi.

Moni muukin Idolsista noussut laulaja on jäänyt kärkisijasta. Viimeisimmästä Idolsista nousi ALMA, joka on saavuttanut huikeaa suosiota niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Kauden voitti Mitra Kaislaranta, joka päihitti finaalissa Joseph Miettisen. Tuisku itse jäi aikoinaan kolmanneksi, kun Hanna Pakarinen vei voiton.

Muita Idolsista tavalla tai toisella nousseita artisteja ovat muun muassa Jannika B, Anna Puu, Pete Parkkonen ja Anna Abreu sekä Mikael Gabriel, joka ei päässyt vuonna 2007 koelauluja pidemmälle.

Diandra tekee tähän sääntöön poikkeuksen sillä, että hän on Idols-voitosta huolimatta pysynyt pinnalla vielä vuosien jälkeenkin.

Tuisku on omasta sijoituksestaan huolimatta sitä mieltä, että Idols kannattaa voittaa.

- Totta helvetissä, koska voittaminen on parasta, poppari nauraa.

Tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että Antti Tuisku on isompi kuin Idols. Sen kertoo jo se fakta, että Idols lanseerataan Suomessa uudestaan juuri Tuiskun kutsusta.

Tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että Antti Tuisku on isompi kuin Idols. Sen kertoo jo se fakta, että Idols lanseerataan Suomessa uudestaan juuri Tuiskun kutsusta. Ilman mitään vihjausta kansainväliseen megaformaattiin. Myös koko tilaisuus rakennettiin Anatuden tähtipölyn ympärille. Eikä ihme. Sitä hänellä kyllä riittää.

Live-Emmalla hiljattain palkittu Antti Tuisku on viimeisen kahden vuoden aikana päässyt vihdoin näyttämään koko kansalle, miten erityinen poptähti hän on. Ennen näitä menestykkäitä vuosia vain tuiskuttajat eli Anatuden superfanit tiesivät salaisuuden, kuinka hyvä Tuisku todella on. Nyt sen tietävät kaikki.

Tuisku on vakiinnuttanut paikkansa isojen festareiden pääesiintyjänä ja hänen lähes jokainen keikkansa on ollut loppuunmyyty jo parin vuoden ajan. Mikä on aivan älytön saavutus Suomessa. Lisäksi hän on tehnyt Peto Show’nsa jo Hartwall Arenaa myöten.

Antti Tuisku on hyvin poikkeuksellinen poptähti Suomessa. Kukaan muu ei tee täällä vastaavaa tanssillista popshow’ta kuin hän. Anatuden esityksen voisi siirtää vaikka suoraan Grammy-gaalan lavalle tai mihin tahansa muuhun kansainväliseen spektaakkeliin, eikä siitä tarvitsisi muuttaa mitään muuta kuin laulukieli. Niin huikea viihdyttäjä hän on.

Nyt jää nähtäväksi, mitä uutta Antti Tuiskun brändiin tuo paluun tekevä Idols. Tuisku itse odottaa kuulevansa erilaisia genrejä ja toivoo löytävänsä seuraavan poptähden Suomeen.

- Jostain syystä juuri Idolsista on noussut sellaisia tähtiä, ettei kukaan edes muista enää, että ne on tullut juuri sieltä. Haluaisin, että tulisi poppareita ja räppäreitä. Tahtoisin Suomeen oman Nicki Minajin. Sille olisi tilaa.

Muokattu 16.2. klo 11:12: Otsikkoa hieman päivitetty.

Lue myös:

Biisianalyysissä Mä hiihdän: Antti Tuiskun intensiivinen uutuus on samaan aikaan mahtipontinen ja intiimi

Antti Tuisku oli tämän festarikesän suurin suomalaistähti – näin petokesä alkoi YleXPopissa

Antti Tuisku oli Weekend Festivalin vihatuin artisti − silti kaikki rakastivat hänen keikkaansa

Petomatka huipentui areenalle: näistä syistä Antti Tuisku on täydellinen poptähti