Hyppää pääsisältöön

Yle vastaa: Musiikkia moneen makuun

Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä
Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä yle vastaa

Julkaisemme Ylestä lehdille lähetettyjä kirjoituksia, vastineita ja oikaisuja. Tämä vastine on julkaistu Lapin Kansassa 15.2.2017.

Timo Salmi kirjoittaa Lapin Kansassa (11.2.) Radio Suomen musiikista ja pahoittelee, ettei hänen mielimusiikkiaan soiteta kanavalla. Radiokanavan musiikkivalinnat eivät varmasti aina miellytä kaikkia.

Kirjoittajan mielestä Ylen Radio Suomi ei saa olla nuorisoradio, eikä näin toki olekaan. Radio Suomi pyrkii tarjoamaan suurelle yleisölleen sopivaa musiikkia monenlaiseen makuun. Kanavan kuuntelijoiden musiikkimakua on tutkittu, ja lopputuloksena selvisi muun muassa, ettei millään ikäryhmällä ole yhtä yhteneväistä musiikkimakua. Myös miesten ja naisten musiikkimaut poikkeavat toisistaan.

On hyvä muistaa, etteivät Radio Suomen kuuntelijakunnan nuoruuden musiikkimuistotkaan ole samanlaisia. Viisi-kuusikymppisten nuoruusaikojen mielimusiikki voi hyvin olla rockia, poppia, iskelmää tai jopa punkia - myös ulkomaista musiikkia.

Perinteisen musiikin ystävillekin kanavalla on kuitenkin tarjontaa, esimerkiksi lauantai-illan Sekahaku ja sunnuntaiaamun Iskelmäradio. Onnen sävel- ja Puhelinlangat laulaa -ohjelmissa puolestaan soitetaan kuuntelijoiden toivekappaleita. Ja joka arkipäivä on Paikka auringossa -ohjelma, jossa soitetaan kotimaista musiikkia.

Saila Mattila
ohjelmapäällikkö, Yle Radio Suomi