Hyppää pääsisältöön

Yle vastaa: Musiikkia moneen makuun

Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä
Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä yle vastaa

Julkaisemme Ylestä lehdille lähetettyjä kirjoituksia, vastineita ja oikaisuja. Tämä vastine on julkaistu Lapin Kansassa 15.2.2017.

Timo Salmi kirjoittaa Lapin Kansassa (11.2.) Radio Suomen musiikista ja pahoittelee, ettei hänen mielimusiikkiaan soiteta kanavalla. Radiokanavan musiikkivalinnat eivät varmasti aina miellytä kaikkia.

Kirjoittajan mielestä Ylen Radio Suomi ei saa olla nuorisoradio, eikä näin toki olekaan. Radio Suomi pyrkii tarjoamaan suurelle yleisölleen sopivaa musiikkia monenlaiseen makuun. Kanavan kuuntelijoiden musiikkimakua on tutkittu, ja lopputuloksena selvisi muun muassa, ettei millään ikäryhmällä ole yhtä yhteneväistä musiikkimakua. Myös miesten ja naisten musiikkimaut poikkeavat toisistaan.

On hyvä muistaa, etteivät Radio Suomen kuuntelijakunnan nuoruuden musiikkimuistotkaan ole samanlaisia. Viisi-kuusikymppisten nuoruusaikojen mielimusiikki voi hyvin olla rockia, poppia, iskelmää tai jopa punkia - myös ulkomaista musiikkia.

Perinteisen musiikin ystävillekin kanavalla on kuitenkin tarjontaa, esimerkiksi lauantai-illan Sekahaku ja sunnuntaiaamun Iskelmäradio. Onnen sävel- ja Puhelinlangat laulaa -ohjelmissa puolestaan soitetaan kuuntelijoiden toivekappaleita. Ja joka arkipäivä on Paikka auringossa -ohjelma, jossa soitetaan kotimaista musiikkia.

Saila Mattila
ohjelmapäällikkö, Yle Radio Suomi

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Roope Latvala - selkäänpuukotettu mies

  Miksi Roope Latvala lähti Children of Bodomista?

  Stonessa uransa aloittanut Roope Latvala on Suomen ehkä paras metallikitaristi. Tällä hetkellä hänen palveluksensa eivät kuitenkaan kelpaa kenellekään ja jopa vanhat ystävät ovat kääntäneet hänelle selkänsä. Alamäki alkoi keväällä 2015, jolloin Latvalan kerrottiin lähteneen Children of Bodomista. Se on Latvalan mukaan paskapuhetta. Nyt hän kertoo, mitä oikeasti tapahtui.

 • Suomen ainoa Miss Maailma Marita Lindahl on kuollut – lue puolison koskettava kirje

  Vuoden 1957 Miss Maailma, Marita Lindahl, on kuollut.

  Vuoden 1957 Miss Maailma, Marita Lindahl, on kuollut. Lindahl kuoli 21.3.2017. Hänen kuolemastaan ei ole tätä ennen kerrottu julkisuudessa lähiomaisten toiveesta, myöskään kuolinilmoitusta ei julkaistu. Muutama viikko sitten kävi ilmi, että Lindahlin puoliso Martti Kirsitie oli kirjoittanut kirjeen kuolleelle puolisolleen. KulttuuriCocktail sai kirjeen luettavakseen ja luvan julkaista sen.

 • Knalleja, sateenvarjoja, loitsuja ja olviretkeä - radiodraamaa keskikesän juhlaan

  Radiodraaman juhannuspaketissa useita toivekuunnelmia

  Hellii juhannuksena helle tai piinaa sade ja savuava grilli, voivat radiodraaman ystävät uppoutua kuunnelmien maailmaan. Seikkaile Knallin ja sateenvarjon kanssa New Yorkin alamaailmassa, noitien kera juhannustanhuvilla ja selvitä hukkuneen miehen kohtalo komisario Vahtosen kanssa.