Hyppää pääsisältöön

Miljoona on jo melkein täynnä! Katso oman kuntasi linnunpöntöt per asukas

Lapset kantavat linnunpönttöjä talvella
Lapset kantavat linnunpönttöjä talvella Kuva: Yle/Juha Laaksonen linnunpöntöt,lapset (ikäryhmät),miljoona linnunpönttöä

Miljoona linnunpönttöä -kampanjan pönttömäärä lähenee jo miljoonaa pönttöä. Mutta missä kunnassa on eniten pönttöjä asukasta kohti? Tarkista listalta oman kuntasi pönttöluku.

Miljoona linnunpönttöä -kampanjan pönttörekisteriin kerätään jokaisen kunnan toimivat linnunpöntöt. Pönttöjä on rekisteröity 17.2.2017 yhteensä 972 880 kpl, miljoonan pöntön raja menee rikki luultavasti lähiviikkoina. Kolmen kärki on pysynyt pitkään samana, kärkipaikkaa pitää Kouvola yli 21 000 pöntöllä, toisena Hämeenlinna ja kolmantena Joensuu, joissa on yli 15 000 pönttöä.

Pelkkä pönttöjen määrä ei kuitenkaan kerro siitä, miten aktiivisesti kunnassa pöntötetään. Kun pönttömäärät suhteutetaan asukaslukuun, saadaan selvillä missä kunnassa asukkaat ovat tehneet eniten linnunpönttöjä. Jos naapurikuntasi peittoaa omasi, ei muuta kun linnunpönttöjä tekemään. Muista rekisteröidä pönttösi kampanjan sivuilla. Pönttörekisteröinti on helppoa, ilmoita vain pönttöjesi määrä ja missä kunnassa ne roikkuvat.

TOP 5 KUNNAT 17.2.2017. PÖNTTÖJEN MÄÄRÄ/1000 ASUKASTA.
1. KUSTAVI 4 079
2. PUUMALA 1 981
3. KUHMOINEN 1 948
4. TAIVASSALO 1 891
5. ENONTEKIJÖ 1 785

Kustavi on jo pitkään pysynyt kärjessä asukaslukuun verratussa linnunpönttöjen määrässä, nyt pönttöjä on jo 4079/1000 asukasta. Toisena kirii Puumala ja kolmantena Kuhmoinen. Jo 15 kunnassa on enemmän pönttöjä kuin asukkaita.

Katso tästä oman kuntasi pönttövertailu.

Kirjoita Hae taulukosta -kohtaan sen kunnan nimi, jota haluat tarkastella.

Kommentit
 • Kuka pöntössäni asuu?: Uuttukyyhky

  Koiraan soidinääni on kaksitavuinen ”huu-uh huu-uh…”.

  Kesykyyhkyn kokoinen uuttukyyhky on sinertäväharmaa. Rinta on viininpunertava, ja siivellä on kaksi mustaa poikkijuovaa. Koiraan soidinääni on kaksitavuinen ”huu-uh huu-uh…”.

 • Lintumaailman vähenevä "aatelisto": Käki

  Kukkuva soidinääni ”kuk-kuu, kuk-kuu”.

  Käki on naakan kokoinen mutta paljon hoikempi, haukkamaisen pitkäpyrstöinen mutta lyhytjalkainen. Selkä on siniharmaa (naaraalla joskus punaruskea), vatsa tummaraitaisen valkoinen. Piilottelevan ja varovaisen käen huomaa helpoiten koiraan kukkuvasta soidinäänestä ”kuk-kuu, kuk-kuu”.

 • Äänestä parhaat nimet viirupöllökaksosille!

  Ranuan viirupöllönpoikaset saavat nimensä sunnuntaina 21.5.

  Ranuan viirupöllönpoikaset saavat nimensä suorassa lähetyksessä sunnuntaina 21.5. Pöllönpoikasille tuli yli 500 nimipariehdotusta, joiden joukosta raati valitsi viisi suosikkiaan. Nyt te pääsette äänestämään lopullisesta valinnasta!

Uusimmat sisällöt - Miljoona linnunpönttöä