Hyppää pääsisältöön

Palkitseminen Ylessä

Ylessä palkitseminen perustuu valtion omistajaohjauksen linjauksiin. Tulospalkitseminen on johtamisen työkalu, jonka piirissä ovat kaikki yleläiset. Palkitsemisen tarkoituksena on edistää Ylen tavoitteiden toteutumista.

Vuosittain koko Ylen yhteiset tavoitteet johdetaan yksiköiden, osastojen ja tiimien tavoitteiksi. Tiimi- ja tuloskorttipalkkioita maksetaan vain tavoitteiden saavuttamisesta, ja aina etukäteen asetettujen mittareiden perusteella.

Palkitseminen edellyttää Ylen arvojen mukaista toimintaa ja asetettujen tavoitteiden saavuttamista. Valtio-omistajan ohjeiden mukaisesti tulospalkkion saaminen edellyttää haasteellisia tavoitteita ja poikkeuksellisen hyvää suoritusta.

Hallitus päättää palkkioiden maksusta

Palkitseminen on aina kytköksissä yhtiön taloudelliseen tilanteeseen. Ylen hallitus päättää vuosittain minkä verran palkkioita maksetaan – vai maksetaanko lainkaan. Hallitus päättää myös Ylen ylimmän johdon tulostavoitteista.

Keskimäärin Ylen tulospalkkioiden osuus on vastannut hieman yli yhtä prosenttia yhtiön koko palkkasummasta. Valtaosa tästä maksetaan ns. tiimikorttipalkkioina Ylen eri tiimeille. Johtajilla ja ison vastuualueen päälliköillä on henkilökohtainen tuloskortti.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Roope Latvala - selkäänpuukotettu mies

  Miksi Roope Latvala lähti Children of Bodomista?

  Stonessa uransa aloittanut Roope Latvala on Suomen ehkä paras metallikitaristi. Tällä hetkellä hänen palveluksensa eivät kuitenkaan kelpaa kenellekään ja jopa vanhat ystävät ovat kääntäneet hänelle selkänsä. Alamäki alkoi keväällä 2015, jolloin Latvalan kerrottiin lähteneen Children of Bodomista. Se on Latvalan mukaan paskapuhetta. Nyt hän kertoo, mitä oikeasti tapahtui.

 • Suomen ainoa Miss Maailma Marita Lindahl on kuollut – lue puolison koskettava kirje

  Vuoden 1957 Miss Maailma, Marita Lindahl, on kuollut.

  Vuoden 1957 Miss Maailma, Marita Lindahl, on kuollut. Lindahl kuoli 21.3.2017. Hänen kuolemastaan ei ole tätä ennen kerrottu julkisuudessa lähiomaisten toiveesta, myöskään kuolinilmoitusta ei julkaistu. Muutama viikko sitten kävi ilmi, että Lindahlin puoliso Martti Kirsitie oli kirjoittanut kirjeen kuolleelle puolisolleen. KulttuuriCocktail sai kirjeen luettavakseen ja luvan julkaista sen.

 • Knalleja, sateenvarjoja, loitsuja ja olviretkeä - radiodraamaa keskikesän juhlaan

  Radiodraaman juhannuspaketissa useita toivekuunnelmia

  Hellii juhannuksena helle tai piinaa sade ja savuava grilli, voivat radiodraaman ystävät uppoutua kuunnelmien maailmaan. Seikkaile Knallin ja sateenvarjon kanssa New Yorkin alamaailmassa, noitien kera juhannustanhuvilla ja selvitä hukkuneen miehen kohtalo komisario Vahtosen kanssa.