Hyppää pääsisältöön

Urheilumanageri lyttää huippu-urheilun nykymenon

Suomen johtaviin urheilumanagereihin kuuluva Jukka Härkönen pitää olympiakomitean ja sen huippu-urheiiluyksikön tavoitteita täysin epärealistisina. Olympiakomitean mukaan Suomen pitäisi olla urheilullisesti paras pohjoismaa vuoteen 2020 mennessä.

Härkönen ruotii MOT-ohjelmassa ”Pomot urheilun keskiössä” voimakkain sanoin olympiakomitean viime joulukuussa jättäneen puheenjohtajan Risto Niemisen ja huippu-urheiluyksikön johtajan Mika Kojonkosken iskulauseet.

”Äärimmäisen kauan meni siihen, että näillä korulauseilla pystyivät aika hyvin mediaa jallittamaan”, Härkönen sanoo.

Kojonkoski korostaa, että yksikön lanseeraamat iskulauseet eivät ole tavoitteita vaan ”visioita”. Kojonkoski tosin itse kysyy ”reilusti, että onko se järkevä” visio.

Valtio satsaa huippu-urheiluun vuosittain noin 40 miljoonaa euroa. Suorien tukien ohella summaa nostattaa se, että suuret määrä lajiliitoille tai vaikka urheiluopistoille menevistä avustuksista menee huippujen tarpeisiin esimerkiksi tilarakentamisessa.

Huomattavasti nousseista yhteiskunnan tukiaisista huolimatta Suomen urheilumenestys on viime vuosina hiipunut erityisesti yksilölajeissa. Huipulle tähtäävien urheilijoiden elinolosuhteet ovat usein surkeat.

Ohjelmassa haastateltu Suomen pöytätenniksen ykköspelaaja Benedek Olah pelaa ja harjoittelee Unkarissa, jotta saa rahansa riittämään. Siitä huolimatta hänellä ei ole varaa sellaiseen ravintoon, jota huippu-urheilija tarvitsisi kehittyäkseen.
Olahin mukaan olympiakomitean iskulause, jonka mukaan ”urheilja on keskiössä” ei pidä paikkaansa.

MOT: Pomot urheilun keskiössä
TV1 maanantai 20.2. klo 20

Muokattu: vaihdettu trailerin tilalle koko ohjelma katsottavaksi 21.2.2017 MK

 • MOT:n toimittaja ei syyllistynyt kunnianloukkaukseen Patria-tapauksessa

  ”Vahvat perusteet pitää totena.”

  Helsingin syyttäjänvirasto on tehnyt päätöksen syyttämättä jättämisestä MOT:n toimittajaa Magnus Berglundia vastaan. Berglundia on poliisitutkinnassa kuultu epäiltynä törkeästä kunnianloukkauksesta liittyen MOT:n Totuus Patriasta (2008) ja Totuus Patriasta 2 -ohjelmiin (2012).

 • EU-parlamentin työryhmä selvittää meppien kulukorvaukset

  Mepeille 50 000 € vuodessa ilman valvontaa

  Euroopan parlamentin puhemies on koonnut työryhmän selvittämään euroedustajien vuosittaisen 50 000 euron suuruisen potin käyttöä. Työryhmän on määrä saada selvitys valmiiksi lokakuuhun mennessä.

 • Operaattorin ei tarvitse paljastaa liittymän omistajaa

  Tekijänoikeuskarhujen lähettäjille tappio.

  Markkinaoikeuden tuoreen päätöksen mukaan teleoperaattorin ei tarvinnut paljastaa elokuvaa netissä jakaneen henkilön yhteystietoja. Markkinaoikeuden linjauksen jälkeen elokuvan tekijänoikeuksien omistajien on jatkossa aiempaa vaikeampaa tavoittaa tekijänoikeuksien loukkaamisesta epäiltyjä henkilöitä.