Hyppää pääsisältöön

The Chainsmokers Weekend Festivalin päätähdeksi – muita uusia kiinnityksiä ovat muun muassa Tungevaag & Raaban ja Mikael Gabriel

Weekend Festival tasapainoilee jälleen popimman ja hieman tuntemattomamman musiikin välillä.

The Chainsmokers eli Andrew Taggart (vas.) ja Alex Pall Ruisrockissa. // Kuva: YleX

The Chainsmokers saapuu elokuussa tähdittämään Weekend Festivalin artistikattausta Helsingin Kyläsaareen. Andrew Taggartin ja Alex Pallin muodostama The Chainsmokers on tullut tunnetuksi erityisesti hiteistään #SELFIE, Closer ja Don't Let Me Down. Viime aikoina _#SELFIE-_kappale on kuitenkin pudonnut hittiyhtyeen keikkasetistä. Esimerkiksi Ruisrockissa hittiä ei kuultu.

Pitkän linjan DJ ja YleX:n juontaja DJ Orion kommentoi Weekend Festivalin kiinnityksiä innostuneena.

- The Chainsmokers ei tee onneksi jäätävää mättöä, mitä EDM oli pari vuotta sitten. Tämä kiinnitys on letkeämpi vaihtoehto ja aika helppoa kuunneltavaa, jonka tahdissa kädet nousevat ilmaan tunnelman vuoksi, DJ Orion sanoo.

Hiljattain Grammy-palkitun The Chainsmokersin ohella Weekend Festivalin jo aiemmin julkistettuja pääesiintyjiä ovat Armin van Buuren, Deadmau5, Clean Bandit ja Rae Sremmurd.

Muita nyt julkistettavia artisteja ovat brasilialainen DJ Alok, yhdysvaltalainen EDM-trio Cheat Codes, ensimmäistä kertaa Suomeen saapuva kalifornialainen DJ-tuottaja Dillon Francis, Miamista lähtöisin oleva house- ja hip hop -kaksikko GTA, hollantilainen Hard Dance -duo Sound Rush, Valentino Khan, jonka Deep Down Low -biisi oli viime vuoden soitetuin elektroninen biisi klubeilla ympäri maailman sekä suomalaisten suursuosikiksi noussut Tungevaag & Raaban, joka viimeksi yllätti Weekend Festival -yleisön kutsumalla Isac Elliotin kanssaan lavalle.

- Weekend Festival järjestetään useammassa maassa ja festivaali tekee hienoa artistivaihtoa eli tuo tunnetuksi artisteja eri maissa. Tungevaag & Raaban on tästä hyvä esimerkki. Bändi alkaa olla Suomessa jo erittäin tunnettu. Se on makee juttu. Sitten taas suomalaista Proteusta viedään Viroon eli näin festivaali tekee isoa työtä artistien eteen, DJ Orion kehuu.

Weekend Festivalin nyt julkistettavia kotimaisista tähtiä ovat Mikael Gabriel, Teflon Brothers ja Alex Mattson. Kaksi ensimmäistä esiintyjää on osoitus siitä, että Weekend Festival laajentaa jatkuvasti ohjelmistoaan myös popimpaan suuntaan.

YleX:llä noin kymmenen vuoden ajan konemusiikin ohjelmia juontanut DJ Orion tarjoilee perjantaisin klo 20–22 viikon kuumimmat tanssimusiikin tulokkaat piinkovia klassikoita unohtamatta. Kuuntele viimeisin ohjelma!

Weekend Festival järjestetään Helsingin Kyläsaaressa 4.–5. elokuuta. Pääsylippujen ennakkomyynti käynnistyy 27. helmikuuta. YleX on tapahtuman yhteistyökumppani ja bailaa mukana Weekend Festivalilla.

Helsingin lisäksi tänä kesänä järjestetään Baltic Weekend Festival Viron Pärnussa 3.-5. elokuuta.

Lue myös:

The Chainsmokers puhuu suoraan – oli sitten kyse huumeista, Lady Gagan kappaleesta tai housuun kakkaamisesta

#SELFIE-bändi The Chainsmokers jätti isoimman hittinsä soittamatta − onneksi sentään hyvästä syystä

Weekend Festival julkisti isoja nimiä EDM:stä popimpaan makuun – ensimmäiset kiinnitykset ovat Armin van Buuren, Deadmau5, Clean Bandit ja Rae Sremmurd

Tungevaag & Raabanin megayllätys: Isac Elliot hyppäsi lavalle ja veti uuden biisin