Hyppää pääsisältöön

Pikku Kakkosen tehokkaat tietoiskut

Pikku Kakkonen: Heikot jäät
Pikku Kakkonen: Heikot jäät Kuva: Yle/ Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,heikot jäät

Heikot jäät -varoitus (1984) on pelastanut ainakin kahden lapsen hengen näyttämällä esimerkkiä siitä, miten jäistä voi pelastautua. Lukuisille lapsille Camilla Mickwitzin animaatio on toiminut varoittavana muistutuksena jäiden vaarallisuudesta.

Pikku Kakkosen uutiset kertoi vuonna 1994 hengenpelastusmitalin saaneesta Mika Janhusesta.

Jonin äiti kertoo kuinka Joni pelasti pikkusiskonsa Heidin läheisestä joesta. Heikot jäät -varoitus mielessä Joni osasi toimia. Ohjelma on vuodelta 1990.

Heijastin pelastaa pimeällä. Kolmen ässän Sakke, Salla ja Saastamoinen leikkivät piilosta. Mikko Kunnaksen ja Simo Ojasen animaatiosarja sai jatkoksi heijastintietoiskun. Ohjelma on vuodelta 1999.

Vesitietoiskuissa (2002) Kolmen ässän agentit näyttävät mallia vesillä liikkumiseen. Pelastusliivit päälle joka iikka!

Mikä meni väärin -tietoiskuissa Jyrki töppäili ja Peppi-tyttö muistutti mm. veden kulutuksesta ja käyttäytymisestä eri tilanteissa. Jyrki, älä ole pelle! Ohjelma on vuodelta 2004.

Kari Häkkisen animaatiosarjan kanalan asukkaat tarjosivat hahmot Polkupyöräkypärätietoiskulle (2000). Älä ole untuvikko, käytä kypärää!

Polkupyöräkypärän käytöstä muistuttavat myös Maltti ja Valtti. Ohjelma on vuodelta 2015.

Trampoliinilla pomppiminen päättyy joskus haaveriin. Tramppa-pomppiminen on hauskaa, kunhan muistaa säännöt. Ohjelma on vuodelta 2015.