Hyppää pääsisältöön

Motivaatio kateissa

Nelly Tagar on Daffi elokuvassa Motivaatio kateissa
Daffi (Nelly Tagar) on paperi- ja silppurialiupseeri Nelly Tagar on Daffi elokuvassa Motivaatio kateissa teeman elokuvat

Talya Lavien esikoisohjauksen keskipisteessä on ryhmä naisalokkaita autiomaan tukikohdassa. Vähäpätöiset tehtävät ja tylsistyttävä arki räjähtävät hiljalleen käsiin.
Teema keskiviikkona 22.2. klo 21.45. Areenassa 14 päivää

Tšehov sen tiesi: jos ensimmäisessä näytöksessä yleisölle näytetään niittipyssy, kolmannessa näytöksessä sillä pitää ampua. Israelilaisen Talya Lavien esikoisohjaus on musta komedia armeijaelämästä ja byrokratiasta. Zohar (Dana Ivgy) ja Daffi (Nelly Tagar) suorittavat asevelvollisuuttaan toimistotöissä Israelin armeijan perimmäisessä tukikohdassa keskellä erämaata, missä ei tositoimia näe, jos ei lasketa Windowsin Miinanraivaajaa. Se ei silti estä draamaa kasvamasta sotaelokuvan eeppisiin mittoihin.

Daffi panee vetämään siirtoanomuksen toisensa jälkeen, ja Zohar taas on valmis sabotoimaan Daffin haaveet Tel Avivista pitääkseen ainoan ystävänsä.

Kaikki tämä tuottaa harmia heidän esimiehelleen Ramalle (Shani Klein), joka pelkää kunnianhimottomien konttorirottien pilaavan hänen upseerinuransa.

Pääseekö Daffi ihmisten ilmoille? Pääseekö Zohar neitsyydestään? Tarttuuko joku kohta nitojaan ja tekee oman ratkaisunsa?

Talya Lavie on itse palvellut Israelin armeijassa vastaavissa tehtävissä ja kirjoittanut ja ohjannut elokuvan omien kokemustensa pohjalta.

  • Motivaatio kateissa (Zero Motivation/Efes beyahasei enosh), Israel 2014. O: Talya Lavie. N: Dana Ivgy, Nelly Tagar, Shani Klein
Kommentit

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa