Hyppää pääsisältöön

YleX Ensinäyttö: Kauriinmetsästäjät haluaa rikkoa illuusion viileästä imagosta niin Revi mua -videollaan kuin keikkareissuillakin

Kauriinmetsästäjät säveltää parhaillaan “kesäjyskettä” isoille festarikeikoille. Muusikot haluavat hengailla enemmän faniensa kanssa keikkojen jälkeen ja päästä irti tylystä imagosta.

Kauriinmetsästäjien ja Vestan Revi mua -musavideo kuvattiin krapula-aamuna maagisen keikkaillan jälkeen.

Kauriinmetsästäjät ja Vesta soittivat keikat täydelle salille Helsingin Kuudes linja -klubilla pari viikkoa sitten. Heti seuraavana päivänä oli musavideon kuvaukset. Valokuvaajana parhaiten tunnettu Revi mua -videon toinen ohjaaja Julius Konttinen kutsui alun perin jengin koolle jo kahdeksalta aamulla, mutta jousti väsyneiden artistien toiveesta.

Rumpali Tuomas Kaitanen oli vielä yhdeksältä aamulla treenikämpällä jatkoilla, mutta lopulta koko kööri saatiin kasaan puolen päivän maissa.

Kauriinmetsästäjien Revi mua -musavideolla nähdään siis myös biisin fiittaaja Vesta. Heikki Petrell ja Tuomas Kaitanen povaavat laulajalle erittäin menestyksekästä uraa.

- Uskon, että Vestalla on potentiaalia koko kansan suosikiksi. Kyllä sitä tunnistetaan jo tuolla keikoilla. Toki myös persoonallisen ulkonäön takia.

Vesta tuo bändin keikkareissuihin kaivattua rauhaa. Viime viikonloppuna kolmikko nousi lavalle Tampereella ja Savonlinnassa.

- Meillä on tosi kivaa yhdessä. Vestan kanssa bailaaminen on vähän rauhallisempaa. Naisen läsnäolo muuttaa tilanteen. Meillä on ollut paljon tosi hyviä ja syvällisiä keskusteluja hotellihuoneissa, muusikot kertovat.

Revi mua -musavideo on ensimmäinen konkreettinen asia, joka on syntynyt Kauriinmetsästäjien ja musiikkikonsulttiyhtiö Skorpionin yhteistyöstä. Aiemmin bändi teki oikeastaan kaiken itse. Video näyttää riisutun studion ilman krumeluureja.

- Musta se on makee ja erilainen tapa hyödyntää studiotilaa. Heikin ja Vestan eri maailmat vaihtuvat hienolla tavalla, Tuomas Kaitanen kommentoi.

"Ehkä pitää tehdä vielä uusi versio, jossa revimme Vestan kanssa toistemme vaatteita."― Heikki Petrell

Video keskittyy jokaiseen henkilöön erikseen, eikä alleviivaa biisin lyriikoita kirjaimellisesti. Kukaan ei siis revi ketään.

- Ehkä pitää tehdä vielä uusi versio, jossa revimme Vestan kanssa toistemme vaatteita, Heikki Petrell nauraa.

Kohti mainstream-suosiota

Kauriinmetsästäjät haluaa tavoittaa yhä suuremman yleisön. YleX Läpimurto -listallekin nostettu bändi on hyvin lähellä suurempaa suosiota. Yhtye on julkaissut vasta neljä kappaletta, mutta niistä jokainen on otettu mielenkiinnolla vastaan ja saanut radiosoittoa. Kauriinmetsästäjät keikkui viime vuonna YleX Himotuimmat -listan kärjessä, ja ensi kesänä yhtye esiintyy Suomen merkittävimmillä festareilla Ruisrockista Provinssiin.

Bändi kuitenkin tiedostaa, että mainstream-suosioon on vielä hieman matkaa ja se vaatii työtä niin lavoilla, studiossa kuin haastatteluissakin.

Aiemmin Heikki Petrell ja Tuomas Kaitanen soittivat englanninkielistä indierockia Stockers!-yhtyeessä. Kauriinmetsästäjät poikkeaa entisestä meiningistä täysin.

- Mainstream ei ole meille kirosana. Me ei pelätä enää poppia, tämä on meille nykyään omanlainen tyyli.

- Nyt on paljon kiinni myös ulkopuolisesta näkemyksestä ja siitä, että brändiä viedään eteenpäin meidän rakentamaa alkua kunnioittaen. Ei me koko hommaa lähdetä muuttamaan, mutta tähtäämme siihen, että suurempi yleisö tietäisi tästä jutusta.

Nykyään keulakuva Heikki Petrell on tanssiliikkeissään aiempaa vapautuneempi keikkalavoilla. Laulajan suhde yleisöön on mutkattomampi ja äidinkieli tuo tarinat lähemmäksi faneja.

- Olen kokenut sen ihan uudella tavalla, kun on aiemmin vedetty kitarabändimeiningillä, niin se on aina rajannut suhdetta yleisöön. Tässä voi vielä enemmän kommunikoida fanien kanssa. On myös vapaus liikkua lavalla eri lailla, kun meitä on kaksi ja keskityn vain laulamiseen.

"Ollaan huomattu, että meistä tulee sellainen kuva, ettei jengi uskalla lähestyä. Että ollaan jotenkin tylyn oloisia, vaikka oikeasti rakastetaan ihmisiä."― Kauriinmetsästäjät

Petrell kuvailee itseään siviilielämässä paljon lavapersoonaansa ujommaksi ja epävarmemmaksi.

- Kun pääsen lavalle, se vapauttaa mun sielunmaisemaa ja pystyn heittäytymään enemmän.

Kaksikko toivoo, että fanit uskaltaisivat lähestyä heitä enemmän keikkareissuilla.

- Ollaan huomattu, että meistä tulee sellainen kuva, ettei jengi uskalla lähestyä. Että ollaan jotenkin tylyn oloisia, vaikka oikeasti rakastamme ihmisiä.

- Viime viikonloppuna keikoilla oli tosi kivaa, kun fanit tulivat juttelemaan. Enemmänkin jengi saisi tulla nykimään hihasta ja viettämään iltaa meidän kanssa keikkojen jälkeen.

Lue myös:

Nämä kaikki hittiartistit ystävystyivät jo nuorena: salaisia fiittejä, kuokkimista kotibileissä ja yöuinteja maauimalassa

Kauriinmetsästäjät: Kaiken ei tarvitse olla samanlaista kuin ennen

JVG, Kauriinmetsästäjät, Töölön Ketterä… Miksi duo on nykyajan bändi?

YleX Läpimurto: Kuka on vuoden 2017 Alma tai Evelina? Äänestä suosikkiasi!