Hyppää pääsisältöön

Miljoona linnunpönttöä on totta

Puukiipijä männyn rungolla.
Valtaosa puukiipijöistä pesii kaarnan alle tai puun halkeamissa, mutta se asettuu myös pönttöihin. Puukiipijä männyn rungolla. Kuva: Yle / Risto Salovaara puukiipijä (laji),linnut,linnunpöntöt,miljoona linnunpönttöä

Keskiviikkoiltana 22.2.2017 noin klo 21.15 rekisteröitiin miljoonas linnunpönttö ja kampanjan tavoite saavutettiin alle vuodessa. Rekisterissämme keskimääräinen pönttövauhti on siis ollut yli 2700 pönttöä päivässä.

Saavutus on huima, sillä suurin osa rekisteröidyistä pöntöistä on saatu aikaan pienistä kertarekisteröinneistä, noin 1-3 pönttöä kerrallaan. Tämä kertoo siitä, että moni suomalainen on ottanut osaa kampanjaan. Linnunpöntöt ovat totisesti saaneet ihmiset liikkelle luonnon puolesta.

Vaikka miljoona onkin täynnä, kampanja ei suinkaan pääty tähän. Tätä kirjoittaessa linnunpönttöjä on rekisteröity jo 1 014 473 kappaletta eikä laskuri tunne ylärajaa.

Rekisteröinti on voimassa 21.5.2017 saakka. Yle Luonto huomauttaa, että toukokuun jälkeenkin linnuilla on tarvetta turvallisille pesäkoloille. Pelkästään viimeisten 30 vuoden aikana lintuja on kadonnut Euroopan alueelta yli 420 miljoonaa.

Kiitämme nöyrästi kaikkia teitä, jotka olette antaneet omaa aikaanne kampanjan merkeissä.

Oman linnunpöntön voi rekisteröidä kampanjan sivuilla osoitteessa yle.fi/miljoonalinnunpönttöä.

Kommentit