Hyppää pääsisältöön

Nauru pitkästä ilosta eli Sohvaset arjen hepulissa!

Galaxi: Sohvaset
Galaxi: Sohvaset Kuva: Yle/ Galaxi Galaxi,sohvaset

Sohvaset on tavallisen epätavallinen perhe, jossa jokainen vuorollaan mokaa. Vanhempiaan viisaammat lapset ja lapsiaan lapsellisemmat aikuiset raivaavat yhdessä reittinsä läpi perhe-elämän esteiden aina sohvalle asti.

Sohvaset -sarjan käsikirjoittajat Janne ja Emmi Kallioniemi ovat pariskunta. Janne on näyttelijänä Tampereen Työväen Teatterissa ja Emmi on tv- ja elokuvapuolen medianomi ja tanssija. Sarjan aiheet ovat saaneet sytykkeensä omasta ja ystävien lapsiperhearjesta. Lisäksi tämän ajan yhteiskunnassa pinnalla olevista ilmiöistä on poimittu pähkinöitä Sohvasten perheen purtavaksi.

Perheen äiti Kirsikka ja isä Simopekka toimivat toisin kuin opettavat. He teeskentelevät, valehtelevat ja ovat omien asenteidensa vankina. Ajettuaan itsensä umpikujaan he lopulta ymmärtävät oman parhaansa ja koko perhe istuu sohvalla seikkailusta oppineena.

Isä, Simopekka on perheen pää ja tietää kaiken, omasta mielestään. Usein muu perhe kuitenkin joutuu opastamaan ja pelastamaan Simopekkaa, joka ajaa itsensä mitä kummallisimpiin vaikeuksiin. Simopekka on melkoisen ennakkoluuloinen ja hiukan ylimielinenkin " moniosaaja" ja arjen guru. Kaikista hölmöyksistä huolimatta Simopekan sydän on täyttä kultaa.

Kirsikka on perheen äiti ja todellinen henkinen johtaja, mutta lipsuu se suksi mammallakin. Välillä iskee ahneus ja välillä lääkärikammo ja virheitä tulee tehty tasaiseen tahtiin.

Lapset eli perheen järjenäänet Antti ja Helmi tasapainoilevat isän ja äidin kummallisuuksien ristiaallokossa ja vääntävät niskalenkkiä muun muassa ennakkoluuloista, uuden työpaikan pelosta, tavallisuuden pakosta. Kärsivällisesti Antti ja Helmi kampeavat vanhempiaan oikealle uralle kierojakaan keinoja kaihtamatta.

Näyttelijät: Janne Kallioniemi (isä), Heidi Kiviharju (äiti), Luukas Rannankari (Antti) ja Mesihelmi Mänttäri (Helmi).

Sohvaset Galaxissa lauantaiaamuisin 4.3. alkaen. Ohjelma on katsottavissa myös Lasten Areenassa 30 päivää ensilähetyksestä.

Lisää ohjelmasta

 • Askartele Pikku Kakkosen vauhdikkaat viidakkosynttärit

  Koristeita ja ideoita toiminnallisiin viidakkosynttäreihin.

  Kokoa hauskat viidakkosynttärit kotoa ja lähikaupasta löytyvillä materiaaleilla! Tulostettavat kutsukortit, lasinaluset ja muut koristeet luovat tunnelmaa ja kierrätysmateriaaleista toteutettavat puuhat takaavat sen, ettei juhlijoille tule tylsää. Eläimellistä menoa ja vihreyttä saa lisää vaikkapa tuomalla kattaukseen muovieläimiä ja sommittelemalla huonekasvit pöydän ympärille. Juhlien järjestämisessä vain mielikuvitus on rajana!

 • Postimies Pate erikoislähettipalvelusta

  Pate ei koskaan jätä kaupunkilaisia pulaan.

  Ystävällinen postimies ja hänen mustavalkoinen kissansa Jessi toimittavat postia ja paketteja ympäri Viherlaaksoa. Uusimmilla tuotantokausilla Pate on saanut ylennyksen erikoislähettipalvelun hommiin ja toimittaa paketteja mitä erilaisimmilla kulkuvälineillä. Postimies Paten uudet jaksot Pikku Kakkosessa maanantai-iltaisin 31.7. alkaen. Ohjelma on katsottavissa myös Lasten Areenassa 7 päivää ensilähetyksestä.

 • Simon maailmaan mahtuu monenlaista mahtavaa

  Simo on nokkela, pieni esikoululainen.

  Simo on nokkela, pieni esikoululainen. Simon elämässä tapahtuu paljon asioita, jotka voivat tapahtua kenelle tahansa lapselle. Isän ja äidin opastuksella Simo aloittaa koulun, menee hammaslääkäriin ja oppii ajamaan ilman apupyöriä.

 • Vilkki Ankka matkustaa ympäri maailmaa Pikku Kakkosessa

  Vilkki Ankka pistää tuulemaan.

  Vilkki on vilkas ankka, jolla on taipumus panna tuulemaan. Hän asustaa Mäkikolossa yhdessä ystäviensä Taneli-possun ja Vomppa-vompatin kanssa. Vilkki innostuu asiasta kuin asiasta eikä aina huomaa, että pieni harkinta auttaisi asiaa. Onneksi ystävät ovat apuna ja asiat saadaan aina hoitumaan parhain päin.