Hyppää pääsisältöön

Ollien uskomaton poptarina alkoi “jäisenä” loppuunmyydystä jäähallista - tulokasartisti ammentaa uuden itsevarmuutensa epämukavuusalueelta

22-vuotias Ollie on kehittynyt vuodessa huimasti. Aiemmin ujolta vaikuttanut poplupaus puhuu nykyään asioista suoraan kuuluvalla äänellä ja katsoo itsevarmasti syvälle silmiin.

Ollie on mielenkiintoinen poptulokas. // Kuva: Katri Norrlin/YleX

Ollien eli Olli-Matti Kalliosaaren ura alkoi hyvin poikkeuksellisella tavalla. Huipputuottaja MGI otti nuoren poplupauksen siipiensä suojiin levymerkilleen M-Eazy Musicille ja sitten alkoi tapahtua.

Ollie muutti Pietarsaaresta Lahteen musaunelmansa perässä ja pääsi heti fiittaajaksi samalle levymerkille kiinnitetyn Nikke Ankaran En tiiä sun nimee -kappaleeseen.

Ankara puolestaan pestattiin Cheekin jättimäisen Alpha Omega -jäähallikiertueen lämppäriksi ja näin ollen myös Ollie pääsi kiertämään 15 loppuunmyytyä jäähallia ympäri Suomen. Ollien ensimmäinen virallinen keikka oli siis loppuunmyydyssä Helsingin Jäähallissa 8. tammikuuta vuonna 2016.

- En tule unohtamaan sitä ikinä. Mut pudotettiin sellaiseen jääastiaan. Se oli kyllä aika jäinen veto multa, Ollie kommentoi YleX:lle.

Tällaisesta poptarinasta tulokasartistit eivät osaa yleensä edes haaveilla.

Nuori artisti kehittyi epämukavuusalueella rundin edetessä. Sama on pätenyt muihinkin paineisiin.

- Tiedän sen kyllä, että mulla on käynyt tuuri musa-alalla. Se on luonut paineita. Yritän olla stressaamatta, mutta kyllä mä stressaan silti ihan sairaasti. Se vaikuttaa yöuniin. Paine ajaa mua myös eteenpäin, silloin tulee se suurin kehitys.

Ollie on oppinut nopeasti, millainen merkitys suhteilla on musabisneksessä. Nikke Ankaran ovia Cheekin rundille saattoi availla se, että hänen tuottajansa MGI on yksi Alpha Omega -albumin tekijöistä ja Cheekin uran alkuaikojen merkkihenkilö. MGI oli mukana tekemässä Cheekin tuoreimalle levylle biisejä Chekkonen ja Jos sä haluut.

Ollie feat. Sonny: Terkkui exille Ollie on päässyt Cheekin rundin lisäksi kiertämään jo tässä vaiheessa uraansa myös Asteen, Evelinan, Nikke Ankaran ja Arttu Lindemanin kanssa.

Varsinkin siinä vaiheessa, kun Ollie oli julkaissut vasta yhden oman kappaleen, nämä yhteiskeikat toivat hyvin arvokasta kokemusta tulokasartistille. Nyt omia sinkkuja on kertynyt kolme: Ongelma, Soita mua ja Terkkui exille.

Lisäksi Ollie laulaa Teflon Brothersin Rio Ohoi! -kappaleessa, joka oli Suomen olympiajoukkueen virallinen kisabiisi. Tämä yhteistyö tuntuu luontevalta, sillä Ollien levymerkki M-Eazy Music tekee Teflon Brothersin levy-yhtiön Universal Musicin kanssa erittäin tiivistä yhteistyötä.

Samasta levy-yhtiöstä lähti myös yhteistyö raplupaus Sonnyn kanssa, joka tunnetaan muun muassa Huppu pääs -kappaleesta.

- Tapasin Sonnyn muistaakseni ekaa kertaa _En tiiä sun nimee -_musavideon kuvauksissa ja ollaan törmäilty sen jälkeen. Sonny tuli nopeasti mieleen, kun ajattelin, että haluan räppärin uudelle biisille mukaan. Hän on hullun taitava.

Poppijätkä ja grimetulokas tulevat hyvin toimeen keskenään erilaisista musagenreistä ja posseista huolimatta. Sonny suostuikin Ollien fiittipyyntöön heti.

"Melkein kaikki mun biisit ja demot liittyvät jotenkin naisiin. En mä nyt sanoisi, että olen pelimies, mutta onhan mimmit kivoja."― Ollie

- Se meni tosi iisisti. Sonny tuli koppiin ja teki taikojaan. Se oli siinä.

Ollien musaposseen kuuluvat tällä hetkellä olennaisesti tuottajat MGI ja Kashwell, A&R Simo Pirhonen ja manageri AJ Saarela. Ollie kirjoittaa lyriikat itse ja soittaa demot kitaralla. MGI ja Kashwell puolestaan vastaavat biisien tuotannoista.

Ollien biisit pyörivät tavalla tai toisella ihmissuhteiden, rakkauden ja naisten ympärillä.

- Ihmissuhdejutut päätyisivät traileriin, jos mun elämästä tehtäisiin elokuva. On se mun elämää. Melkein kaikki mun biisit ja demot liittyvät jotenkin naisiin. En mä nyt sanoisi, että olen pelimies, mutta onhan mimmit kivoja. En halua sanoa muuta.

Ollie on kehittynyt vuodessa hurjasti. Hän heittää itsevarmasti läppää muun muassa parisuhteista Arttu Lindemanin tube-kanavalla, eikä kiertele haastattelussa kysymyksiä.

- Itsevarmuus tulee pelkästään siitä, että tekee ja tekee ja siinä kehittyy. Se tuo varmuutta. Mitä enemmän joutuu tuleen, sen enemmän siellä tottuu olemaan. Se on hyvä, että mut heitettiin heti epämukavuusalueelle.

Lue myös:

Tässä ovat viikon parhaat biisit – mukana Ollie feat. Sonny ja Satellite Stories

Ollie Rio Ohoi! -olympiabiisistä: Mä mietin et tähän ei voi sanoa ei

Cheek ”kuoli” jäähallissa – kuusi mielenkiintoista ja yllättävää faktaa Alpha Omega -kiertueen avausspektaakkelista