Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Elävän arkiston blogi pääkuva

Saimme kekseliään toiveen – nyt Kalapuikkokeitto on Areenassa

Kalapuikkokeitto-sarjan näyttelijät Kolina Seppälä, Juha Junttu, Elisa Salo ja Tuukka Huttunen
Kalapuikkokeitossa nähtiin mm. Kolina Seppälä, Juha Junttu, Elisa Salo ja Tuukka Huttunen. Kalapuikkokeitto-sarjan näyttelijät Kolina Seppälä, Juha Junttu, Elisa Salo ja Tuukka Huttunen Kuva: Antero Tenhunen/yle Kalapuikkokeitto,Kolina Seppälä,Juha Junttu,Elisa Salo,Tuukka Huttunen

Saimme Instagramissa toiveen julkaista Kalapuikkokeitto-komediasarja Areenaan. Tuo toive osoitti tekijältään hienoa kekseliäisyyttä ja herätti meissä runsasta hilpeyttä. Kalapuikkokeitto on nyt kokonaisuudessaan katsottavissa Areenassa.

Viime vuoden marraskuussa nimimerkki erzi78 postasi Instagramiin julkaisutoiveen selventävällä kuvalla. Mukaan alla näkyvään postaukseensa hän laittoi tunnisteen #yletoivotut, jolla löysimme kuvan. Kuvassa oli kirjaimellisesti kalapuikkokeitto. Toive valloitti sydämemme ja päätös oli selkeä: tämä toive olisi mahtavaa saada toteuttaa. Ja nyt se on toteutunut! Kalapuikkokeitto on kokonaisuudessaan katsottavissa Areenassa.

Skip Instagram post


Jos et näe erzi78:n Instagram-postausta, katso se täältä.

Kalapuikkokeitto on vuonna 1998 ensiesitetty komediasarja opiskelijasoluissa asuvista nuorista. Yhteisasuminen on välillä aika haastavaa, ja tästä sekä opiskelijaelämästä ylipäätänsä sarja ammentaa vitsinsä. Pääosissa sarjassa on muun muassa nuori Mari Perankoski.

Siinä, että saimme toiveen, ei ole mitään erikoista. Elävä arkisto ja Areena saavat jatkuvasti todella hyviä, ihania ja mielenkiintoisia julkaisutoiveita, joita toteutamme mahdollisuuksien mukaan. Draamaohjelmien osalta nuo mahdollisuudet paranivat huomattavasti, kun Ylen omatuotantoisten draamaohjelmien nettijulkaisemista koskeva uusi sopimus astui voimaan tämän vuoden alusta. Ja olemmekin jo heti alkuvuodesta julkaisseet runsaasti sarjoja ja elokuvia katsottavaksi Areenaan. Jokaista niitä on moneen kertaan toivottu uudelleennähtäväksi.

Uuden sopimuksen puitteissa jatkamme suosikkiohjelmien julkaisua. Joka kuukausi Areenaan tulee useita sarjoja ja elokuvia katsottavaksi. Kerromme julkaisuista aina heti, kun aikataulu on selvillä.

Erzi78:n toive oli mieleenpainuva, koska se oli niin nokkelasti toteutettu. Kannustammekin kaikkia esittämään toiveensa, kuinka tahansa luovasti tai epäluovasti vain. Haluamme tietää, mitä tahdotte nähdä ja kuulla, joten kertokaa toiveenne julki. Huomiota herättävällä toiveella on se hyvä puoli, että se nostaa esiin myös muiden ihmisten muistot ja kerää yhteen saman ohjelman faneja.

Kerro meille toiveesi siis Instagramissa ja Twitterissä tunnisteella #Yletoivotut, Facebookissa Areenan tai Elävän arkiston sivulla tai perinteisemmin palautelomakkeen kautta osoitteessa palaute.yle.fi.

Lue lisää:

Mari Perankoski, Tuukka Huttunen, Elisa Salo, Kolina Seppälä ja Juha Junttu Kalapuikkokeitto-sarjan lavasteissa kynttilänvalossa

Kalapuikkokeitto

Syksy ja opiskelut alkavat. Kimppakämppikset Saara, Pilvi ja Jatta saavat naapureikseen Hanneksen ja Tanen. Estääkö oppi ojaan kaatumasta? Pääosissa muun muassa nuori Mari Perankoski.

 • Kotikadun kolmannen kauden suurin mysteeri löytyy ullakolta

  Neljäs kausi tulee katsottavaksi lokakuussa.

  Kotikadun kolme ensimmäistä kautta ovat nyt katsottavissa Areenassa. Jokainen kausi on katsottavissa kuusi kuukautta, joten vielä on aikaa aloittaa koko sarja alusta. Ensimmäinen kausi on katseltavissa 25.7. saakka. Vuosina 1997–1998 nähty kolmas kausi saapui juuri juhannuksen kynnyksellä katsottavaksi. Toinen kausi pättyi jaksoon, jossa tanssittiin Jannen ja Pirkon häitä.

 • Knalleja, sateenvarjoja, loitsuja ja olviretkeä - radiodraamaa keskikesän juhlaan

  Radiodraaman juhannuspaketissa useita toivekuunnelmia

  Hellii juhannuksena helle tai piinaa sade ja savuava grilli, voivat radiodraaman ystävät uppoutua kuunnelmien maailmaan. Seikkaile Knallin ja sateenvarjon kanssa New Yorkin alamaailmassa, noitien kera juhannustanhuvilla ja selvitä hukkuneen miehen kohtalo komisario Vahtosen kanssa.

 • Ota radiodraamat mukaasi kesään!

  Lataa kuunnelmat omalle laitteelle

  Kaikki arkistosta julkaistavat radiodraamat ovat kuunneltavissa Areenan kautta, mutta osa on myös ladattavissa omalle laitteelle. Ota suosikkisi mukaan ja uppoudu kuunnelmien maailmaan mökkirannassa, tunturissa tai ulkomailla nettiyhteyksien ulottumattomissa. Kokoamme tälle sivulle ladattavat radiodraamat, jotka on julkaistu arkistosopimuksen puitteissa.

 • Kymmenvuotias Areena on suositumpi kuin koskaan

  Areenan viimeiset kuusi kuukautta

  Kesäkuussa 10 vuotta täyttävän Yle Areenan käyttäjäennätykset ovat paukkuneet kevään aikana: Areenaa käyttää viikossa jo noin 2,3 miljoonaa eri selainta. Kevään aikana palveluun on tuotu myös runsaasti uusia ominaisuuksia. Norjalainen nuorisosarja Skam on ollut kevään iso puheenaihe ja hitti.