Hyppää pääsisältöön

Ylen viikolta 11 valittua: Historiallinen draama Jamaica Innin majatalo alkaa

Jamaica Innin majatalo
Uusi historiallinen mini-draamasarja Jamaica Innin majatalo alkaa Ykkösellä tiistaina 14.3. klo 21.45 Jamaica Innin majatalo jamaica innin majatalo

MAANANTAI 13.3.

Historia: Espanjan sisällissota
Historia: Espanjan sisällissota historia: espanjan sisällissota

Historia: Espanjan sisällissota
Yle TV1 klo 19.00

(Inside the Spanish Civil War) Harvinaiset valokuvat Espanjan sisällissodasta kertovat koskettavia tarinoita piirityksen kauhuista, hajonneista perheistä, lasten viattomista leikeistä ja sotilaiden urheudesta kahden toimittajan dokumentoimana. Tuotanto: What's Up Films, Ranska. Yle Areena 90 pv.
Dokumenttiprojekti: Isäni tähtien takaa
Dokumenttiprojekti: Isäni tähtien takaa dokumenttiprojekti: isäni tähtien takaa

Dokumenttiprojekti: Isäni tähtien takaa (S)
Yle TV1 klo 21.30

Einarin lapsuus muuttui, kun hänen isänsä valaistui ja alkoi viestiä avaruuden valo-olentojen kanssa. Nyt, 25 vuotta myöhemmin, Einari kohtaa isänsä epäilyksillään. Ohjaus Einari Paakkanen. Tuotanto Pohjola-filmi. Yle Areena 30 pv.

TIISTAI 14.3.

Puoluepäivät
Puoluepäivät puoluepäivät

Yksi päivä, yksi puolue - Puoluepäivät Ylen kanavilla alkavat
Yle järjestää kuntavaalien alla kattavat puoluepäivät. Päivän aikana esitellään puolueen vaaliteemoja, ehdokkaita ja näkemyksiä ajankohtaisista kuntavaalikysymyksistä verkossa, radiossa ja televisiossa - valtakunnallisesti ja alueellisesti.

Puoluepäivien aikataulu: 14.3. Kokoomus, 15.3. SDP, 16.3. Kristillisdemokraatit, 21.3. Keskusta, 22.3. Vasemmistoliitto, 23.3. RKP, 28.3. Vihreät, 29.3. Perussuomalaiset ja 30.3. pienpuolueet.

Puoluepäivinä Yle Radio 1:n Ykkösaamuissa tentataan päivän puolueen tunnettua ehdokasta vaalitentissä. Yle Radio Suomen Ajantasan aamun- ja iltapäivän lähetyksissä puolestaan mm. analysoidaan millainen puolue on kyseessä ja kuullaan politiikan tutkijan arvio sen vaalikampanjasta ja menestymismahdollisuuksista.

Puoluepäivän ilta huipentuu puoluejohtajan suoraan tv-puheeseen klo 20 ja puheenjohtajatenttiin klo 21 jälkeen Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa. Kuvassa tenttien juontajat Jan Andersson ja Kirsi Heikel.

Paremman elämän toivossa
Paremman elämän toivossa paremman elämän toivossa

Paremman elämän toivossa
Yle Fem klo 19.00
Uusi sarja alkaa

(Ett bättre liv) Osa 1/5. Kerjäläisten määrä Ruotsissa on noussut viime vuosina. Useimmat heistä tulevat Romaniasta. Miksi he lähtevät sieltä? Entä onko elämä heistä parempaa Ruotsissa? Sarjassa muun muassa tavataan hökkelikylän asukkaita sekä seurataan kirkon ja kansalaisjärjestön työtä kerjäläisten parissa. Kuvassa Ruotsin ensimmäinen hökkelikylä Malmössä. Tuotanto Agnesfilm för SVT / Nordvision. Yle Areena 30 pv.
Historia: Espanjan armada
Historia: Espanjan armada Kuva: BBC historia: espanjan armada

Historia: Espanjan armada
Yle Teema klo 21.00
Uusi sarja alkaa

(Armada - The Untold Story) Osa 1/3. Kun Elisabeth I:n protestanttinen Englanti torjui katolisen Espanjan suuren armadan 1588, lopputulos oli monen tekijän summa. Uusin tekniikka ja tutkimus auttavat meitä ymmärtämään näitä tapahtumia. Kuvassa Saul David ja Sam Willis (kuva: Mark Edger). Tuotanto: BBC, Iso-Britannia. Yle Areena 7 pv.
Jamaica Innin majatalo
Jamaica Innin majatalo jamaica innin majatalo

Jamaica Innin majatalo (16)
Yle TV1 klo 21.45
Uusi sarja alkaa

(Jamaica Inn) Osa 1/3. Daphne du Maurierin romaaniin perustuva uusi minisarja kertoo nuoren naisen kasvutarinan Cornwallin myrskyisillä rannoilla 1820-luvulla. Tuolloin nälkä ajoi ihmiset epätoivoisiin tekoihin, jopa rikollisille teille, sillä korkea moraali ei täyttänyt nälkäisiä vatsoja. Nuori Mary Yellan on menettänyt vanhempansa ja hänellä on enää vain tätinsä, jonka turviin matkustaa nyt pakon edessä. Uusi koti, Jamaica Innin majatalo, on kuitenkin kaukana rauhansatamasta. Siellä rehellisyyteen kasvatettu Mary joutuu vaikean moraalisen kysymyksen eteen ja näkee vain yhden vaihtoehdon: hänen on päästävä pakenemaan majatalosta. Pääosissa: Jessica Brown Findlay (Mary Yellan, kuvassa etualalla), Sean Harris, Matthew McNulty, Ben Daniels, Joanne Whalley, Shirley Henderson. Käsikirjoitukseksi muokannut: Emma Frost. Ohjaus: Philippa Lawthorpe. Tuotanto: BBC/Origin Pictures, Britannia 2014. Katalogina Yle Areenassa alkaen 26.2. Jaksot katsottavissa 30 päivää kunkin jakson tv-esityksestä.

KESKIVIIKKO 15.3.

Prisma: Löytyykö rakkaus netistä?
Prisma: Löytyykö rakkaus netistä? prisma: löytyykö rakkaus netistä?

Prisma: Löytyykö rakkaus netistä?
Yle TV1 klo 19.00

(How to Find Love Online) On arvioitu, että joka viides pari tutustuu netissä ja netin deittipalveluita käyttää 91 miljoonaa ihmistä. Mitä vinkkejä nettideittailun tutkijoilla on kumppanin löytämiseen? Tuotanto: BBC, Iso-Britannia HD. Kuvassa Hannah Fry & Xand Van Tulleken. Yle Areena 14 pv.

TORSTAI 16.3.

RSO Musiikkitalossa
RSO Musiikkitalossa rso musiikkitalossa

RSO Musiikkitalossa
Yle Teema klo 19.00
Suora lähetys

Prokofjevin futuristinen 2. pianokonsertto päättää Olli Mustosen ja RSO:n hankkeen, jonka myötä on esitetty ja levytetty Prokofjevin kaikki viisi pianokonserttoa. Illan aikana kuullaan myös Kokkosen 4. sinfonia sekä Martinun sinfonia nro 4. Kuvassa kapellimestari Hannu Lintu (kuva: Veikko Kähkönen). HD.
Dok: Hotellet
Dok: Hotellet dok: hotellet

Dok: Hotellet
Yle Fem klo 22.00

Hotelli on jollekin koti tai piilopaikka, toiselle turvasatama, paratiisi, helvetti, elämäntapa tai fantasia. Tunnetut ihmiset, kuten näytelmäkirjailija Lars Noren (kuvassa) kertovat, mitä hotellit ovat merkinneet heille. Hollywood-tähti Stellan Skarsgård esittelee Los Angelesin kulta-aikaa symbolisoivan hotellin, legendaarisen Chateau Marmontin. Tuotanto: B-Reel / Nordvision, Ruotsi 2015. Kuva: Kuva: Johan Wiman. Yle Areena 30 pv.

PERJANTAI 17.3.

Kids Docs
Kids Docs kids docs

Uusia dokumentteja lapsille ja nuorille Yle Areenassa

Ylen, Suomen elokuvasäätiön ja Avekin rahoittama Kids Docs -hanke etsi viime vuonna 7-12 -vuotiaille lapsille suunnattuja, digitaaliseen online -ympäristöön rakentuvia dokumentaarisia teoksia.
Jatkokehittelyyn pääsivät neljä erilaista tuotantoa, jotka tulevat 17.3. katsottaviksi Yle Areenaan. Osa dokumenteista nähdään 19.3. alkaen myös Yle TV2:n Galaxi-ohjelmassa.

This is me
Verkkodokumenttikampanja, joka hyödyntää verkon yhteisöllisyyden myönteisiä puolia ja rohkaisee 10-13-vuotiaita tyttöjä toteuttamaan haaveensa ja kannustamaan toisiaan. Ohjaus: Jenni Kangasniemi & Aino Suni. Tuotanto: Tuffi Films.

Laita ittes likoon
Nonlineaarinen dokumentti, joka rohkaisee murrosiän kynnyksellä olevia 11-12-vuotiaita nuoria tavoittelemaan omia unelmiaan. Kokonaisuus sisältää kolme eri tarinaa, joissa seurataan eri unelmien tavoittelua ympäristöä uhmaten. Ohjaus: Juho Tanskanen. Tuotanto: Fanckforsten.

Vedenneito
Elämyksellinen ja kokemuksellinen verkkodokumentti 12-vuotiaan Emikan ja hänen serkkunsa Antin riemukkaasta kesästä Saimaan saaressa. Kokonaisuus rakentuu 360-luontomaisemakäyttöliittymän ympärille, jossa liikkumalla löytyy uusia polkuja lasten luontokokemusten pariin. Ohjaus: Petteri Saario. Tuotanto: Pohjola Filmi.

Dinnertime 360
Interaktiivinen dokumentti, joka kutsuu lapsia Suomessa asuvien eri kulttuureista tulevien perheiden keittiöön, tutustumaan eri maiden ruokakulttuuriin ja sitä kautta erilaisiin ihmisiin. Ohjaus: Paulina Tervo & Sardar Ferit. Tuotanto: Lyfta.

Eastbound & Down
Eastbound & Down eastbound & down

Eastbound & Down (16)
Yle TV2 klo 23.00
Uusia jaksoja

(Eastbound & Down, S4) Jaksot 1-4 /8. HBO:n draamakomediasarja jatkuu neljännelle ja viimeiselle kaudelleen. Entinen baseball-suuruus Kenny Powers (Danny McBride, kuvassa) on työhönsä ja elämäänsä turhautunut ukkomies ja kahden mukulan isä. Keski-ikä häämöttää ja alamäki jyrkkenee, mutta mies ei anna periksi. Kasvaako öykkäristä kunnon kansalainen, vai polttaako hän viimeisetkin sillat, jopa perheeseensä? Käsikirjoitus: Jody Hill, Danny McBride. Tuotanto: HBO, 2013. Yle Areenassa 30 päivää sekä yksi päivä ennakkokatseluna.

LAUANTAI 18.3.

Radioteatteri esittää: Jäätynyt mies
Radioteatteri esittää: Jäätynyt mies radioteatteri esittää: jäätynyt mies

Radioteatteri esittää: Jäätynyt mies
Yle Radio 1 klo 15.00

8-osainen tieteisjännäri vuodelta 1965 alkaa. Perustuu Yrjö Rauanheimon samannimiseen seikkailuromaaniin. Amerikkalainen rahtialus on matkalla Kotkasta New Yorkiin, kun miehistö löytää jäävuoresta jään ympäröimän miehen. Tapaus herättää lääkäreissä erimielisyyttä. Jää kuitenkin sulatetaan miehen ympäriltä ja hänet saadaan herätettyä eloon. Ohjaus Eero Leväluoma. Rooleissa mm. Joel Rinne ja Martti Katajisto (kuvassa).
Avara luonto: Haiden saalistusvyöhyke
Avara luonto: Haiden saalistusvyöhyke avara luonto: haiden saalistusvyöhyke

Avara luonto: Haiden saalistusvyöhyke
Yle TV1 klo 18.45

(Shark Kill Zone) Hait ovat valtamerien huippu-saalistajia mutta niiden ravinnonsaanti on haastavaa. Kullakin lajilla on metsästykseen omat suosikkialueensa, jotka ovat muokanneet haiden kehoja ja käyttäytymistä. Tuotanto: National Geographic, Yhdysvallat. HD. Yle Areena 7 pv.
Melkein unplugged: Krista Siegfrids
Melkein unplugged: Krista Siegfrids Kuva: © Henkka Niemistö melkein unplugged: krista siegfrids

Melkein unplugged: Krista Siegfrids
Yle Fem klo 21.00
Ohjelma palaa tauolta

Osa 5/6. Melodifestival -lähetysten takia tauolla ollut sarja palaa ruutuun. Krista Siegfrids kertoo elämästään ja esiintyy livenä Helsingin Aleksanterinteatterissa. Aluksi Krista esittää akustisia, pelkistettyjä kappaleita. Loppua kohti tahti kiihtyy ja mukaan tulee orkesteri. Seuraavassa, viimeisessä jaksossa 19.3. lavalle nousee Hans on the Bass. Kuva: Henkka Niemistö. HD.
A Girl Walks Home Alone at Night
A Girl Walks Home Alone at Night a girl walks home alone at night

Teemalauantai: Uusien vampyyrien ilta
klo 21.00 Ystävät hämärän jälkeen (16) (Låt den rätte komma in)
klo 22.50 A Girl Walks Home Alone at Night (16)
Vampyyrejä ruotsalaisessa lähiössä ja iranilaisessa teollisuuskaupungissa. Tomas Alfredsonin ja Ana Lily Amirpourin ohjaamat modernit vampyyritarinat ovat paitsi erinomaisia, tiheätunnelmaisia kauhuelokuvia myös 2000-luvun omaperäisimpiä elokuvia. Amirpourin ylistetty esikoisohjaus A Girl Walks Home Alone at Night (kuvassa) esitetään nyt ensi kertaa televisiossa.Ystävät hämärän jälkeen Yle Areenassa 30 päivää, A Girl Walks Home Alone at Night 14 päivää. Samalla viikolla Teemalla esitetään myös vampyyrielokuvat Byzantium ja Dracula. Kuva: Nonstop Entertainment AB.

SUNNUNTAI 19.3.

Viikon luontoääni
Yle Radio Suomi klo 12.40

Viikon luontoääniä on kuultu radiossa kevät-kesällä jo vuosikymmenien ajan. Tuttu sarja käynnistyi helmikuun lopussa ja jatkuu syyskuun alkuun asti. Viikon luontoääni esitellään sunnuntaisin klo 12.40 Radio Suomessa ja uusintana Yle Radio 1:ssä maanantaisin. Lisäksi Luontoääni soi ohjelmaväleissä pitkin viikkoa. Viikolla 11 kuullaan Merisirriä, ja sunnuntaina 19.3. esitellään Isolepinkäinen. Vuoden ensimmäinen Viikon luontoääni oli kuvassa oleva töyhtötiainen.

Kiveä kovemmat
Kiveä kovemmat kiveä kovemmat

Kiveä kovemmat
Yle TV2 klo 21.00
Uusi sarja alkaa

(Special Forces - Ultimate Hell Week) Osa 1/6. Sarjassa 29 britannian kovinta miestä ja naista hakee psyykkisiä ja fyysisiä rajojaan extreme-kilpailussa. Aluksi kaksi entistä US Navy Seals
-sotilasta testaa kokelaiden kykyä selviytyä äärimmäisestä rasituksesta hyisessä vedessä. Juontajana Andrew 'Freddie' Flintoff. Kuva: Adrian Rogers. HD. Yle Areena 30 pv.
Yle Live: Big Weekend 2016
Yle Live: Big Weekend 2016 yle live: big weekend 2016

Yle Live: Big Weekend 2016
Yle Teema klo 22.00

Osa 1/2. BBC Radio Onen suuri kesäjuhla Exeterissä. Mukana Mumford & Sons (kuvassa), Nick Jonas, Twenty One Pilots, Tom Odell, Craig David, Meghan Trainor, Take That, Tame Impala ja Baaba Maal. Tuotanto BBC, Britannia, 2016. HD. Kuva: Guy Levy. Yle Areena 30 pv.

Lista on koottu 23.2. - muutokset mahdollisia.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua