Hyppää pääsisältöön

Jamaica Innin majatalo

Daphne du Maurierin romaaniin perustuva uusi minisarja Jamaica Innin majatalo kertoo nuoren naisen kasvutarinan Cornwallin myrskyisillä rannoilla 1820-luvulla.
Downton Abbeystä tuttu näyttelijä Jessica Brown Findlay nähdään Cornwallin karuista oloista kertovassa sarjassa. Daphne du Maurierin romaaniin perustuva uusi minisarja Jamaica Innin majatalo kertoo nuoren naisen kasvutarinan Cornwallin myrskyisillä rannoilla 1820-luvulla. yle tv1

TV1 perjantaisin 20.10. - 3.11.2017 klo 23.30 - 00.30
Yle Areenassa 30 päivää

Kolmiosainen minisarja Jamaica Innin majatalo (16) kertoo nuoren naisen kasvutarinan Cornwallin myrskyisillä rannoilla 1820-luvulla. Tuolloin nälkä ajoi ihmiset epätoivoisiin tekoihin, jopa rikollisille teille.

Nuori Mary Yellan on menettänyt vanhempansa ja hänellä on enää vain tätinsä, jonka turviin Mary matkustaa nyt pakon edessä.

Pääosassa nähdään Downton Abbeyn lady Sybilin roolista tuttu näyttelijä Jessica Brown Findlay. Sarjan on ohjannut BAFTA-palkittu Philippa Lowthorpe.

Merkillinen majatalo

Uusi koti, Jamaica Innin majatalo, on toisenlainen kuin Mary oli kuvitellut. Tätikin on varjo entisestään, sillä hän raataa tylyn miehensä Joss Merlynin ikeen alla.

Maryn on aluksi vaikea ymmärtää millä tädin perhe itsensä elättää, sillä kukaan ei eksy majataloon. Ne, jotka siellä iltaisin käyvät, ovat omanlaistaan synkkää väkeä.

Keneen voi luottaa?

Rehellisyyteen kasvatettu Mary joutuu vaikean moraalisen kysymyksen eteen ja näkee vain yhden vaihtoehdon, hänen on päästävä pakenemaan majatalosta.

Joss-isännän nuorempi veli Jem on ainoa, joka suhtautuu Maryyn edes hieman suopeasti, mutta onko hänkään puhdas pulmunen? Keneen Mary voi luottaa? Miten nuoren naisen moraalinen ristiriita ratkeaa?

Muissa rooleissa näyttelevät Southcliffen tragedian Sean Harris, Naisten paratiisi -sarjan Matthew McNulty, Kova laki -sarjan Ben Daniels, Susipalatsin ja Borgiat -sarjan näyttelijä Joanne Whalley sekä Southcliffen tragedian ja Happy Valleyn Shirley Henderson.

Jamaica Inn. Draamasarja perustuu Daphne du Maurierin romaaniin. Käsikirjoitukseksi muokannut: Emma Frost. Tuotanto: BBC/Origin Pictures, Britannia 2014. Minisarja on esitetty Ykkösellä edellisen kerran maaliskuussa 2017.

Kommentit
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.