Hyppää pääsisältöön

Lähde Jetron matkaan Pikku Kakkosessa!

Jetron matkaan: Sanni, Otto, Jetro ja Sputnik
Jetron matkaan: Sanni, Otto, Jetro ja Sputnik Kuva: Yle/ Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,jetron matkaan

Jetro Voima on poika, joka on kotoisin kuvitteelliselta Bortron 7 -planeetalta. Jetro muutti äitinsä Sellerin ja isänsä Porkkanan kanssa Maahan opiskelemaan Maan tapoja. Selleri ja Porkkana ovat galaktisia matkatoimittajia, jotka kirjoittavat tarinoita Maasta. Sarja on luotu innostamaan uteliaisuutta astronomiaa ja tieteitä kohtaan. Lapset miettivät jo hyvin nuorina, mitä ylhäällä avaruudessa on ja Jetron matkaan pyrkii esittelemään avaruutta innostavasti ylläpitääkseen uteliaisuutta aikuisuuteen asti.

Jetro, Selleri ja Porkkana ovat avaruusotuksia, jotka näyttävät ihmisille, mutta pystyvät venyttämään vartaloitaan. Jetro on energinen ja hupsutteleva poika, joka on suosittu Maan lasten keskuudessa. Jetron mielestä Maan asukkaiden sanat kuulostavat hassuille. Selleri-äiti on erittäin fiksu, ja hän ajaa usein perheen ajoneuvoa, bussilta näyttävää avaruusalusta, koska Porkkana-isän ajotyyli hermostuttaa häntä. Sellerin Bortron 7 -nimi kuulostaa kilahdukselta, kalskeelta ja surinalta. Porkkana-isä on hassutteleva, kuten poikansakin, ja jää mielellään kotiin, kun Selleri lähtee avaruusretkille. Porkkanan Bortron 7 -nimi kuulostaa elefantin törinältä. Selleri ja Porkkana valitsivat Maan nimikseen omasta mielestään tyypilliset Maan nimet.

Jetron perheeseen kuuluu myös Sputnik-lemmikki, joka näyttää kengurulta ja jänikseltä sekä osaa soittaa useita soittimia. Sputnik ei siis ole ihan tavallinen lemmikki, koska se osaa myös puhua, lukea ja laulaa, mutta se hämmentyy usein siitä, ettei tiedä, miten oikean Maan lemmikin pitäisi käyttäytyä. Selleri ja Porkkana ovat sitä mieltä, että Sputnik tietää jotain, mitä muut eivät tiedä!

Jetrolla on kolme hyvää ystävää Maassa: Sanni, Otto ja Minttu. Lapset tietävät Voiman perheen olevan avaruusolioita, mutta muilta Maan asukkailta perhe yrittää salata taustansa. Sanni ja Otto pääsevät usein Jetron ja Sellerin matkaan tutustumaan avaruuden salaisuuksiin.

Sanni on kekseliäs ja ystävällinen tyttö, joka rakastaa tieteiskirjallisuutta. Otto on erittäin fiksu ja toivoo pääsevänsä isona astronautiksi vanhempiensa tavoin. Ongelmana on vain se, että avaruusreissut jännittävät Ottoa, ja hän pelkää korkeita paikkoja. Minttu on vielä liian pieni matkaamaan avaruuteen, joten hän odottaa muita lapsia Maassa innokkaana kuulemaan tarinoita avaruudesta.

Jetron matkaan: Sanni, Otto, Jetro ja Sputnik
Jetron matkaan: Sanni, Otto, Jetro ja Sputnik Kuva: Yle/ Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,jetron matkaan
Jetron matkaan: Sanni, Otto, Jetro, Minttu ja Sputnik
Jetron matkaan: Sanni, Otto, Jetro, Minttu ja Sputnik Kuva: Yle/ Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,jetron matkaan
Jetron matkaan: Jetro ja Selleri
Jetron matkaan: Jetro ja Selleri Kuva: Yle/ Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,jetron matkaan

Jetron matkaan sai ensi-iltansa Yhdysvalloissa talvella 2016. Sarja on tehty yhteistyössä Yhdysvaltain ilmailu- ja avaruushallintovirasto NASA:n kanssa. Sarjan päähenkilö Jetro, englanniksi Jet Propulsion, on saanut nimensä NASA:n kehityskeskuksen, Jet Propulsion Laboratoryn, mukaan. Sarja on suunnattu 3-8-vuotialle lapsille kertomaan perustietoja planeetoista, kuista, asteroideista ja komeetoista.

Suomenkieliset äänet: Katja Sirkiä, Susa Saukko, Katja Aakkula, Markus Niemi ja Saara Lehtonen.

Seikkailu
Seikkailu asiasanat,pikku kakkonen
Vauhti
Vauhti asiasanat,Pikku Kakkonen
Pikku Kakkosen asiasanat: ystävyys
Pikku Kakkosen asiasanat: ystävyys Pikku Kakkonen,asiasanat

Muokattu 1.2. Lisätty avainsanat.

Lisää ohjelmasta