Hyppää pääsisältöön

Biisianalyysissä Rahan takii: Anatude iskee sellaiseen kultasuoneen, että on pakko twerkkaa koko kesä

Mun on pakko twerkkaa, että saisin fyrkkaa, Antti Tuisku tiivistää Rahan takii -uutuusbiisissään.

Taas mennään rahan takii. // Kuva: Promokuva: Otto Virtanen

Antti Tuisku julkaisi 33-vuotissynttäreidensä kunniaksi Rahan takii -singlen.

Tällaista Anatudea et ole koskaan aiemmin kuullut! Tuisku seikkailee elämän valintatalossa Rahan takii -uutuusbiisissään, josta tulee seuraava kesähitti. Eikä sen ennustamiseen tarvitse edes kristallipalloa.

Antti Tuisku – Rahan takii Oioioi
elämä on julmaa
mun on pakko twerkkaa, että saisin fyrkkaa...

Tuiskun uravalinnan takia hän twerkkaa saadakseen fyrkkaa, mutta kuka tahansa muu voi vaihtaa twerkkaamisen tilalle mitä tahansa samaistuakseen biisin sanomaan. Jonkun on pakko tiskaa ja jonkun taas on pakko reissaa, että saisi fyrkkaa. Itseironinen Anatude tietää, mistä puhuu. Hän on twerkannut koko aikuisikänsä enemmän tai vähemmän rahan takii, koska on ammatiltaan poptähti.

"Ensimmäisen kuuntelukerran jälkeen tulee mieleen kysymys, ovatko Antti Tuisku, Lord Est ja O-Zone tehneet yhdessä biisin Euroviisuihin."

Ensimmäisen kuuntelukerran jälkeen tulee mieleen kysymys, ovatko Antti Tuisku, Lord Est ja O-Zone tehneet yhdessä biisin Euroviisuihin. Kappaleesta tulee samaan aikaan mieleen vanhat hitit Dragostea Din Tei ja Reggaerekka. Eikä vähiten balkan-biitin vuoksi. Kappaleen tekijätiimi on kuitenkin vanha tuttu: Jurek, Saara Törmä, Aku Rannila ja Antti Tuisku.

Kassakoneen kilinällä alkavasta biisistä on järkyttynyt niin kauan, kunnes siihen rakastuu, eikä voi enää olla kuuntelematta sitä.

Biisissä kuullaan Antti Tuiskulle ominainen ihana falsetti. Ja tietysti myös murretta. Niin Tuiskua.

Tosi kiva lähtee töööihin, ku ulukona on niin pimmeetä...

Rahan takii -renkutus vie ajatukset Ruisrockin leirintäalueelle, jossa festarikansa availee ensimmäisiä virvokkeitaan ja laittaa juuri tämän kappaleen aamubiisinä soimaan, jotta aurinkoinen festarifiilis nousee uudelleen kattoon.

Antti Tuisku on vihjaillut jo pitkään somessa hashtagilla #rahantakii, että jotain jännittävää on tapahtumassa. Idolsin pressitilaisuudessa Anatude vahvistikin YleX:lle, että vihjailut liittyvät seuraavaan sinkkuun.

Rahateema näkyi myös Anatuden Emma Gaala -asussa, sillä muoti on Tuiskulle tuttu tapa ilmaista asioita. Viime vuonna Emma-puvussa oli En kommentoi -teema, joka taas liittyi tietenkin Anatuden menestysalbumiin ja ennakoi kauan odotettuja ensimmäisiä pystejä. Puvut ovat olleet Tuiskun profetioita. Niin nytkin.

Rahan takii -biisistä tulee taatusti isompi hitti kuin Tuiskun Mä hiihdän -kappaleesta, eikä se ole edes kovin pitkän ajan kysymys.

Tuiskun seuraava albumi julkaistaan syksyllä.

Lue myös:

Idolsia isompi Antti Tuisku haluaa uudistaa tv-formaatin

Biisianalyysissä Mä hiihdän: Antti Tuiskun intensiivinen uutuus on samaan aikaan mahtipontinen ja intiimi