Hyppää pääsisältöön

Etusivu uusiksi!

Yle Areenan etusivu uudistui
Yle Areenan etusivu uudistui Yle Areenan etusivu uudistui Yle Areena

Areenan web-palvelun hieman viilattu etusivu otettiin käyttöön tänään. Suuria toiminnallisia uudistuksia uudessa versiossa ei ole, vaikka ulkoasua onkin hieman paranneltu. Web-palvelun uudistuksessa on keskitytty konepellin alla oleviin asioihin.

Tärkein käyttäjälle näkyvä uudistus on Areenan mobiili- ja älytv-versioissa jo jonkin aikaa toiminut algoritminen suosittelu. Pelottavasta nimestään huolimatta ominaisuus tarkoittaa, että Areenan käyttäjä saa nyt entistä paremmin hänen makuunsa sopivaa sisältöä.

Areenan suositukset (jotka ovat siis Areenan etusivun ensimmäisinä näkyvät kuvalliset ohjelmalinkit) perustuvat edelleen toimituksen työhön. Toimitus kokoaa jatkuvasti listaa, johon kuuluu noin 80 Areenassa katseltavissa olevaa ohjelmaa. Tämän jälkeen työhön ryhtyy suosittelualgoritmi: se järjestää toimituksen listan erikseen kullekin Areenaa käyttävälle laitteelle. Algoritmi huomioi työssään sen, millaisia sisältöjä kultakin laitteelta on aiemmin katsottu ja mitä muita ohjelmia näitä ohjelmia katsoneet käyttäjät ovat katsoneet.

Ennen virallista julkaisua toimituksen ihmisaivoin järjestämää suosittelulistaa ja koneen järjestämää listaa testattiin rinnakkain. Ns. A/B-testauksen avulla osa Areenan käyttäjistä sai toimituksen listan ja osa koneellisesti muodostetun listan. Tulokset olivat selviä: algoritmin järjestämän listan käyttäjät käynnistivät yli 30% enemmän ohjelmia Areenasta.

Nyt käytössä oleva suosittelumekanismi on siis sidottu laitteen käyttöhistoriaan. Vielä emme siis käytä Yle Tunnuksella Areenaan kirjautuneiden käyttäjien käyttöhistoriaa suositusten muodostamiseen. Tästä johtuen suositukset voivat samalla käyttäjällä olla erilaisia, kun Areenaa käytetään eri laitteilla.

Uuden etusivun myötä otetaan myös pieni askel eteenpäin avoimen lähdekoodin polulla. Tulemme avaamaan Areenan etusivun lähdekoodin lähiaikoina, kunhan lisenssiasiat on saatu kuntoon.

 • Kulttuurin moniottelija Jukka Mäkisen rakastettuja maalaiskomedioita heinäkuun Toivotut-paketissa

  Kymmenen kysymystä ohjaajalle ja tietenkin ne ohjelmat myös!

  Syvähaastattelussa ohjaaja Jukka Mäkinen, joka on tehnyt mittavan määrän viihdettä ja draamaa Ylellä. Niin yksittäisiä pisteohjelmia kuin pitkiä sarjoja. Heikki Luoman kanssa yhteistyössä tehdyt maalaiskomediat ovat katsojien suursuosikkeja. Jukan jäädessä eläkkeelle julkaisemme läksiäislahjana heinäkuun Toivotut-paketissa hänen suosittuja sarjojaan: Matkalaukkukostaja ja Luonnonmukainen rakastaja -sarjat sekä maalaiskomedioina tutuksi tulleet Kuusniemi-sarjat.

 • Areenan selainpalvelun uusi soitin helpottaa käyttöä

  Areenassa käytössä uusi soitin

  Areenassa on otettu käyttöön uusi soitinohjelma, jonka avulla videot toistetaan Areenan selainpalvelussa. Uuden soittimen merkittävin ominaisuus on se, että se ei käytä Flash-liitännäistä sisällön toistamiseen. Videot toistuvat HTML5-tekniikan avulla. Sama soitin on jo aiemmin ollut käytössä Areenan TV-kanavalähetyksissä ja klippisisällöissä.

 • Areena korvaa Ylen radiosovellukset mobiililaitteissa

  Areena on myös radion koti

  Ylen radiokanavakohtaiset mobiliisovellukset lakkaavat lähipäivinä toimimasta. Jatkossa kanavien suorat lähetykset ovat kuunneltavissa Areena-sovelluksissa, joiden radio-ominaisuudet kehittyvät entistä paremmiksi. Nyt julkaistava versio Areena-sovelluksesta tekee erityisesti suorien radiolähetysten kuuntelusta helppoa.

 • Kotikadun kolmannen kauden suurin mysteeri löytyy ullakolta

  Neljäs kausi tulee katsottavaksi lokakuussa.

  Kotikadun kolme ensimmäistä kautta ovat nyt katsottavissa Areenassa. Jokainen kausi on katsottavissa kuusi kuukautta, joten vielä on aikaa aloittaa koko sarja alusta. Ensimmäinen kausi on katseltavissa 25.7. saakka. Vuosina 1997–1998 nähty kolmas kausi saapui juuri juhannuksen kynnyksellä katsottavaksi. Toinen kausi pättyi jaksoon, jossa tanssittiin Jannen ja Pirkon häitä.