Hyppää pääsisältöön

Kun väärä elokuva julistettiin parhaaksi ja turistiryhmä pelmahti keskelle gaalaa – katso Oscar-gaalan kohokohdat Areenasta

Oscar-gaalan loppuhetket nousivat tapahtuman suurimmaksi puheenaiheeksi: Warren Beatty julisti parhaaksi elokuvaksi väärän elokuvan. Yllätyksiä koettiin Dolby-teatterissa jo aiemmin, kun Hollywoodiin tutustumassa ollut turistiryhmä pelmahti filmitähtien keskelle. Kerromme tässä artikkelissa kohdat, joissa ovat gaalan huippuhetket.

Parhaan elokuvan voitti La la land... Ei kun Moonlight! (Oscar-gaala 2/2, kohdassa 1:19:45)

Gaalan loppuhetket nousivat tapahtuman suurimmaksi puheenaiheeksi. Warren Beatty julisti väärän voittajan. Kesken kiitospuheiden voittajaksi vaihdettiin Moonlight ennakkosuosikki La La Landin tilalle. Beatty kertoi, että hänen avaamassaan kuoressa luki "Emma Stone, La La Land". Lue historiallisesta skandaalista lisää Yle Uutisista ja katso episodi Oscar-gaalan toisen osan kohdasta 1:19:45.

Parhaat pääosat: Casey Affleck, Manchester by the Sea (Oscar-gaala 2/2, kohdassa 1:04:45) ja Emma Stone, La La Land (Oscar-gaala 2/2, kohdassa 1:10:10)

Jimmy Kimmelin yllätys: Turistiryhmä päätyi keskelle Oscar-gaalaa (Oscar-gaala 1/2, kohdassa 1:46:30)

Hollywoodia kiertämässä olleelle turistiryhmälle ilmoitettiin, että luvassa on Oscar-näyttely, jossa pääsee katselemaan gaalan pukuloistoa. Joukko päätyikin keskelle Oscar-gaalaa. Gaalan juontaja Jimmy Kimmel esitteli ryhmälle eturiviä: Nicole Kidman, Ryan Gosling, Emma Stone, Denzel Washington... Katso yllätysvierailu ensimmäisen osan kohdasta 1:46:30.

La La Landin ohjaajasta Damien Chazellesta kaikkien aikojen nuorin ohjaaja-Oscarin voittaja (Oscar-gaala 2/2, kohdassa 58:10)

32-vuotias Damien Chazelle voitti parhaan ohjaajan Oscarin elokuvastaan La La Land. Hänestä tuli kaikkien aikojen nuorin parhaasta ohjauksesta palkittu Oscar-voittaja. Chazellen elokuva kahmi ennätystä sivuavat 14 ehdokkuutta ja oli lopulta voittaja kuudessa kategoriassa. Parhaan ohjauksen ja naispääosan lisäksi elokuva voitti parhaan laulun, parhaan musiikin, parhaan lavastuksen ja parhaan kuvauksen kategorioissa. Chazellen palkitseminen on Oscar-gaalan toisen osan kohdassa kohdassa 58:10.

Tekstin kieliasua on muokattu 27.2.2017 klo 15.59

Kommentit

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Oscar-gaala