Hyppää pääsisältöön

Oi maamme! Kiasmassa 28.2.-12.3.2017

Oi maamme! -näyttely Kiasmassa, avajaiset 28.2.2017.
Oi maamme! -näyttely Kiasmassa, avajaiset 28.2.2017. Kuva: Yle/Harto Hänninen Kiasma,oi maamme!

Oi maamme! -hankkeen ideana on tuottaa vanhasta arkistomateriaalista uusia lyhytelokuvia, jotka kommentoivat Suomea, meitä suomalaisia, suomalaisuuden myyttiä, mennyttä ja nykyistä. Yle kutsuu meidät kaikki tekemään uusia lyhäreitä.

Oi maamme! -projekti käynnistyy Kiasmassa näyttelyllä, johon omat versionsa arkistofilmeistä on tehnyt joukko kuvataiteilijoita, opiskelijoita sekä media-ammattilaisia. Valikoima lyhytelokuvia on esillä Kiasman aulassa, jossa niitä pääsee katsomaan ilmaiseksi 28.2.–12.3. ti-su klo 10-17.

Kiasman näyttelyssä on arkistojen aarteista uudelleen miksattuna ja muokattuna videotaidetta muun muassa Mika Taanilalta, Timo Wrightilta, Sami van Ingeniltä sekä taiteilijakollektiivi Tehonrakentajilta.

Oi maamme! jatkuu verkossa koko vuoden, ja iso kesänäyttelymme valtaa Kuopion Taidemuseon kolmen kuukauden ajaksi 9.6. alkaen. Syksyllä vuorossa ovat ainakin Kajaanin ja Jyväskylän taidemuseot.

Museonäyttelyiden lisäksi Oi maamme! löytyy Areenasta sekä osoitteesta yle.fi/oimaamme. Syksyllä 2017 parhaista videoista kootaan tv-sarja.

Oi maamme! -näyttely Kiasmassa, avajaiset 28.2.2017. Tehonrakentajat-ryhmä.
Tehonrakentajat. Oi maamme! -näyttely Kiasmassa, avajaiset 28.2.2017. Tehonrakentajat-ryhmä. Kuva: Yle/Harto Hänninen Kiasma,Tehonrakentajat,oi maamme!
Oi maamme! -näyttely Kiasmassa, avajaiset 28.2.2017. Timo Wright ja Tehonrakentajat-ryhmä.
Timo Wright. Oi maamme! -näyttely Kiasmassa, avajaiset 28.2.2017. Timo Wright ja Tehonrakentajat-ryhmä. Kuva: Yle/Harto Hänninen Kiasma,Tehonrakentajat,timo wright
Oi maamme! -näyttely Kiasmassa, avajaiset 28.2.2017. Minna Joenniemi, Mika Taanila ja Tehonrakentajat-ryhmä.
Minna Joenniemi haastattelee Mika Taanilaa. Oi maamme! -näyttely Kiasmassa, avajaiset 28.2.2017. Minna Joenniemi, Mika Taanila ja Tehonrakentajat-ryhmä. Kuva: Yle/Harto Hänninen Kiasma,Minna Joenniemi,Mika Taanila,Tehonrakentajat,oi maamme!
Oi maamme! -näyttely Kiasmassa, avajaiset 28.2.2017. Tehonrakentajat-ryhmä.Jasmina Kautan #InstaQueens monitorissa.
Jasmina Kautan #InstaQueens monitorissa. Oi maamme! -näyttely Kiasmassa, avajaiset 28.2.2017. Tehonrakentajat-ryhmä.Jasmina Kautan #InstaQueens monitorissa. Kuva: YLE/Minna Joenniemi Kiasma,taidenäyttelyt,jasmina kauta
Oi maamme! -näyttely Kiasmassa, avajaiset 28.2.2017. Jasmina Kauta ja Sonja Kokko Haaga-Helian ammattikorkeakoulusta.
Haaga-Helian opiskelijat jasmina Kauta ja Sonja Kokko. Oi maamme! -näyttely Kiasmassa, avajaiset 28.2.2017. Jasmina Kauta ja Sonja Kokko Haaga-Helian ammattikorkeakoulusta. Kuva: YLE/Minna Lindroos Kiasma,sonja kokko
Oi maamme! -näyttely Kiasmassa, avajaiset 28.2.2017. Sami van Ingen, Timo Wright ja Mika Taanila.
Sami van Ingen, Timo Wright ja Mika Taanila. Oi maamme! -näyttely Kiasmassa, avajaiset 28.2.2017. Sami van Ingen, Timo Wright ja Mika Taanila. Kuva: YLE/Minna Lindroos Kiasma,Sami van Ingen,Mika Taanila,timo wright

Lisää Kiasman näyttelystä voit lukea täältä.

Kommentit

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Oi maamme