Hyppää pääsisältöön

Super-ajankohtainen Sanni ja kermainen Kela: Anssi Kela ja isot biisit -uutuusohjelmassa luvassa upea Tahdon rakastella sinua -cover

Ensimmäisessä jaksossa vakiokasvo Anssi Kela alittaa riman ja artistivieras Sanni loistaa.

Anssi Kela ja isot biisit -ohjelmassa nähdään ainakin Sanni, Lauri Tähkä, JVG, Ellinoora, Arttu Wiskari, Elias Kaskinen, Egotrippi sekä Erin. // Kuva: Promokuva

Anssi Kela ja isot biisit -ohjelma alkaa tänään 27. helmikuuta TV5:llä klo 21. Kyseessä on konkarimuusikon vetämä musiikkiohjelma, joka kuulostaa erehdyttävän paljon Vain elämää -formaatilta.

Ohjelman jokaisessa jaksossa yksi artistivieras haastaa Kelan versioimaan yhden vanhan suomalaisen hitin. Vieras saa itse valita oman kappaleensa, Kelalle versioitavaksi tuleva biisi on aina yllätys.

Varo juonipaljastuksia! Ensimmäisessä jaksossa Sanni lainaa Pelle Miljoonan klassikon Tahdon rakastella sinua ja Anssi Kela coveroi Kikan Mä haluun viihdyttää -hitin.

Sarjassa kuullaan tarina kappaleen synnystä sekä esitellään biisin alkuperäinen esittäjä tai siihen liittyvä merkittävä tyyppi. Kappaleet myös kilpailevat menestyksestä keskenään viikoittain.

Nuori Sanni vs. konkari Kela

Ensimmäisen jakson kilpailu vaikuttaa kappaleiden perusteella erittäin selvältä peliltä. Herää kysymys, onko yleensä erinomainen Anssi Kela kohteliaisuuttaan laskenut omaa rimaansa, jotta vieras eli tässä tapauksessa Sanni pääsisi loistamaan.

Sannin Tahdon rakastella sinua on tuore ja mielenkiintoinen elektropopversio vanhasta punk-klassikosta. Biisin cover on niin täydellistä Sannia, että jos ei tietäisi paremmin, voisi luulla tätä popparin omaksi hitiksi.

Rakasteluteema tulee esille myös Sannin omissa biiseissä usein. Popparin coverista tulee mieleen myös hänen oman tuotantonsa lyriikat muun muassa kappaleissaVahinko ja LELU lauletaan seksistä. Biisin tuotanto on erittäin ajankohtainen, eikä siinä ole enää häivähdystäkään 1980-luvun taitteen punkista. Alun perin hittibiisi julkaistiin vuonna 1979 Viimeinen syksy -albumilla.

Tämä versio sopii varmasti myös Sannin keikkasettiin erinomaisesti.

Sanni: Tahdon rakastella sinua Anssi Kelan _Mä haluun viihdyttää _on sen sijaan niin kermainen versio Kikan hitistä, ettei sitä voi ottaa millään tavalla tosissaan. Olisi ollut mielenkiintoista kuulla viileä elektropopversio tai röyhkeä EDM-jytke tästä biisistä, mutta nyt kappale ei päivity oikeastaan ollenkaan. Se ainoastaan laimenee, koska Kelan käsittelystä siitä on kadonnut Kikalle ominainen kiihko ja flirtti. Mä haluun viihdyttää löytyy Kikan samannimiseltä esikoisalbumilta, joka julkaistiin vuonna 1989.

Toivottavasti Kela onnistuu ensi viikolla paremmin, koska tämä versio ei ole Anssin tasoa.

Mitä tästä tulee?

Samantyylinen musiikkiohjelma Vain elämää starttaa myös keväällä. Voi siis käydä niin, että radioiden soittolistat täyttyvät pian ainoastaan lainakappaleista, eikä uusi kotimainen tuotanto pääse esille yhtä hyvin kuin ennen näitä tv-formaatteja.

_Anssi Kela ja isot biisit -_ohjelmassa nähdään Sannin lisäksi ainakin Lauri Tähkä, JVG, Ellinoora, Arttu Wiskari, Elias Kaskinen, Egotrippi sekä Erin.

Osa vieraiden kappaleista on jo kerrottu. Esimerkiksi Lauri Tähkä vetää kappaleen Ajetaan tandemilla, JVG coveroi tietysti Urheiluhullun, Ellinoora lainaa Ultra Bran biisin Minä suojelen sinua kaikelta ja Egotrippi coveroi kappaleen Matkalla Alabamaan.

Lue myös:

Biisianalyysissä Rahan takii: Anatude iskee sellaiseen kultasuoneen, että on pakko twerkkaa koko kesä 

Idolsia isompi Antti Tuisku haluaa uudistaa tv-formaatin 

Analyysissä tuleva Vain elämää -kausi: Nikke Ankaralla mahdollisuus uudeksi Mikael Gabrieliksi, Robin näyttää kaikille olevansa aikuinen

Anssi Kela on 43-vuotias rokkari, joka hanskaa somen paremmin kuin kukaan – jopa JVG ottaa mallia