Hyppää pääsisältöön

Anna Karenina

Keira Knightley on Anna Karenina samannimisessä elokuvassa (2012)
Keira Knightley on Anna Karenina Keira Knightley on Anna Karenina samannimisessä elokuvassa (2012) Kuva: Focus Features Anna Karenina,teeman elokuvat

Keira Knightley näyttelee nimiroolin Leo Tolstoin romaaniin perustuvassa elokuvassa Anna Karenina.
Teema perjantaina 24.3. klo 21.00. Areenassa vain suorana

Anna Karenina on nuori ja kaunis aatelisnainen, jonka puoliso on häntä monta vuotta vanhempi valtiomies. Kun Anna matkustaa pääkaupungista Moskovaan selvittelemään naisiinmenevän veljensä aviokriisiä, Annan ja hänen matkalla tapaamansa kreivi Vronskin välille syttyy romanssi. Miestään pettävä rouva ei kuitenkaan saa hienostopiireissä osakseen samaa hiljaista hyväksyntää kuin vaimoaan pettävä mies.

Vuonna 2012 valmistuneen version on ohjannut Joe Wright, ja romaanin on käsikirjoitukseksi sovittanut maineikas näytelmäkirjailija Tom Stoppard. Miespääosissa nähdään Aaron Johnson ja Jude Law.

Visuaalisesti upea elokuva palktittiin parhaan puvustuksen Oscarilla.

 • Anna Karenina, Britannia 2012. O: Joe Wright. N: Keira Knightley, Jude Law, Aaron Johnson, Kelly Macdonald, Matthew Macfadyen
Kommentit
 • Historia synnyttää musiikkia, musiikki tekee historiaa

  Sarja historiallisista tapahtumista musiikin kautta.

  Millaista musiikkia soi viime vuosikymmenten historiallisten tapahtumien taustalla? Millaisiin lauluihin kuulennot, sodat ja mullistukset ovat innoittaneet lauluntekijöitä? Kahdeksanosainen sarja tarkastelee lähihistorian merkkihetkiä musiikin kautta, Vietnamista Berliinin muurille, Apollo-lennoista New Yorkin homojen Stonewall-mielenosoituksiin.

 • U2, The Clash ja Sting – Ruisrockista on tullut monelle osa oman elämän soundtrackiä

  Ruisrock – 50 kesää meren rannalla -dokumentti Areenassa.

  Kesästä 1970 asti järjestetyllä Ruisrockilla on pitkä ja värikäs historia. Viiden vuosikymmenenkin jälkeen siitä on muodostunut tapahtuma, johon sekä yleisö että artistit palaavat mielellään aina uudelleen. Ruisrock - 50 kesää meren rannalla on uusi Ylen dokumentti, joka kertaa festivaalin historiaa ja antaa äänen myös viidelle artisti-kertojalle, jotka tuovat dokumenttiin omat Ruisrock-kokemuksensa.

 • Gustav Mahlerin sinfoniasarja soi Yle Teemalla läpi kesän

  RSO ja yhdeksän sinfoniaa + yksi keskeneräinen.

  Radion sinfoniaorkesteri on esittänyt kaikki Gustav Mahlerin kymmenen sinfoniaa juuri päättyvällä kaudella 2018–2019. Teema lähettää kaikki Mahler x 10 -sarjan konserttitallenteet sunnuntai-iltapäivisin 9.6.–11.8.2019. Jokaisen konsertin aluksi Hannu Lintu esittelee soitettavan teoksen.

Yle Teema