Hyppää pääsisältöön

Skamin paras hahmo selvillä – tällainen on äänestäjien suosikki Noora

YleX:n Skam-äänestyksen selkeä ykkönen on Noora Amalie Sætre.

Noora (Josefine Frida Pettersen) äänestettiin Skamin parhaaksi hahmoksi. // Kuva: Promokuva

Norjan yleisradio NRK:n hittisarja Skamin neljäs kausi alkaa tänä keväänä. Sarjassa on paljon mielenkiintoisia henkilöitä. YleX teki äänestyksen Skamin parhaasta hahmosta, ja sen tulokset ovat nyt selvillä. Varo spoilereita!

Äänestyksen selkeä voittaja on Noora, lähes 30 prosentilla.

Nooraa (Josefine Frida Pettersen) seurataan sarjan toisella kaudella. Noora on varmasti monelle katsojalle se hahmo, joka vähän toivoisi itse olevansa. Kaunis, tyylikäs, itsenäinen ja fiksu.

Ei siis mikään ihme, että hänet äänestettiin ykköseksi.

Ensimmäisellä kaudella Noora on yksi päähenkilö Evan uusista ystävistä. Hän erottuu joukosta sillä, että hän vaikuttaa alusta alkaen ikäistään kypsemmältä. Noora on kaveriporukassa se, joka antaa aikuismaisia neuvoja ja puolustaa ystäviään – esimerkiksi nerokkaasti väärin tehneitä piikittelemällä.

Nooran lähtökohdat poikkeavat muista hahmoista, sillä hän asuu kommuunissa eikä vanhempiensa luona. Toisella kaudella seurataan Nooran ja Williamin rakkaustarinaa, joka iskee moneen katsojaan. Soutaa-huopaa-romanssi saa kaudella onnellisen lopun – joskin kolmannella kaudella nähdään tähänkin liittyen Skamin tyyliin realistinen käänne.

Toiseksi äänestyksessä ylsi kolmoskauden päähenkilö Isak. Hän kahmi 16 prosenttia äänistä. Hänen ollessa keskiössä nähtiin sarjassa jotain täysin uutta, kun huomio keskittyikin poikaan. Tarjei Sundvik Moe näyttelee itseään tutkiskelevaa Isakia uskottavasti.

Äänestyksen kolmas on – ehkä vähän yllättäen – William. Lukiotyttöjen ihailun kohde William (Thomas Hayes) sai 12 prosenttia äänistä.

Ääniä annettiin yhteensä reilut 4000 kappaletta. Katso alta, miten ne jakautuivat.

Skam-äänestys

Katso kaikki jaksot Yle Areenasta.

Lue myös:

Skam-sarjan soundtrack on täydellistä korvakarkkia – tässä seitsemän hetkeä, jolloin sarjan musa kuvaa upeasti vallitsevaa tunnelmaa  

Tsekkaa Skam-näyttelijä Ulrikke Falchin huikea Instagram –
alusvaatetanssia, kaksoisleukakuvia ja feministivuohia
 

Skamin neljäs kausi tulee pian – onko keskiössä Sana, Vilde vai Even?

Ovikoodi auttaa SKAM-ahdistukseen – ota sarja haltuun Yle Areenassa

Kommentti: Skam puhuu homoudesta tavalla, jota nykymaailma tarvitsee

Skam on parasta nuortendraamaa pitkiin aikoihin – tässä viisi syytä siihen, miksi sarjaa kannattaa katsoa