Hyppää pääsisältöön

Oi maamme! toi lyhärityöpajan Kiasmaan

Kiasmassa kokeiltiin Kirkkonummen Nissnikun koulun oppilaiden kanssa, millaisia videoita arkistofilmeistä voisi syntyä. Työpaja on Oi maamme! -hankkeen ensimmäinen museotyöpaja, vuoden mittaan pajoja on eripuolilla Suomea.

Oppaina arkistotyöpajassa olivat taiteilija Timo Wright ja toimittaja Minna Joenniemi. Oppilaille näytettiin hiukan maistiaisia muitten tekemistä lyhäreistä, kerrottiin millaisia ideointityökaluja voi käyttää, ja sitten tartuttiin tomerasti työhön. Osalla oli omat läppärit, osalla koulun koneet.

Movie maker näytti olevan suurimmalle osalle tuttu työkalu, ja leikkaaminen tuntui olevan hauskaa ja innostavaa.

Ja monta kiinnostavalta kuulostavaa lyhytelokuvaa pantiin parissa tunnissa alulle! Oppilaat voivat jatkaa töitään kotona tai koulussa, testata niitä kavereillaan, ja kun lopputulos miellyttää itseään, lähettää ne meille muillekin nähtäväksi.

Nissnikun koulun oppilaita Oi maamme! -työpajassa Kiasmassa.
Aluksi katsotaan muiden videoita. Nissnikun koulun oppilaita Oi maamme! -työpajassa Kiasmassa. Kuva: Yle/Harto Hänninen työpajat (kokoukset),Kiasma,oi maamme!
Nissnikun koulun oppilaita Oi maamme! -työpajassa Kiasmassa.
Sami ja Eetu Nissnikun koulusta. Nissnikun koulun oppilaita Oi maamme! -työpajassa Kiasmassa. Kuva: YLE/Harto Hänninen työpajat (pajatoiminta),Kiasma,peruskoulun yläaste,oi maamme!
Nissnikun koulun oppilaita Oi maamme! -työpajassa Kiasmassa. Opettajana taiteilija Timo Wright.
Kuvataiteilija Timo Wright opastaa Daanielia ja Tommia. Nissnikun koulun oppilaita Oi maamme! -työpajassa Kiasmassa. Opettajana taiteilija Timo Wright. Kuva: Yle/Harto Hänninen työpajat (pajatoiminta),Kiasma,timo wright
Nissnikun koulun oppilaita Oi maamme! -työpajassa Kiasmassa.
Vella keskittyy ajatustyöhön. Nissnikun koulun oppilaita Oi maamme! -työpajassa Kiasmassa. Kuva: Yle/Harto Hänninen työpajat (pajatoiminta),Kiasma,oi maamme!

Oi maamme! on koko vuoden 2017 jatkuva hanke, jossa katsojat, taiteilijaryhmät, oppilaitokset... kuka tahansa saa ladata arkistomateriaaleja kotikoneelleen ja leikata omia lyhytelokuviaan, joilla kommentoi maatamme ja sen asukkaita.
Alla olevista linkeistä löydät lisätietoa!

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Oi maamme