Hyppää pääsisältöön

Au pairit -suosikkisarja palaa ruutuun – luvassa uskomaton imukuppifritsu, hämmennys Kanadan sijainnista ja hirveä hostellidraama

Mona, Roni, Sanna ja Vanessa ovat Au pairit -sarjan uudet tähdet, joiden elämää seurataan koko kevään ajan TV2:lla sekä Yle Areenassa. Jos et halua tietää sarjasta mitään yksityiskohtia ennakkoon, ei kannata jatkaa lukemista!

Uudet au pairit. // Kuva: Yle/Jori Heikkinen

Au pairit -sarjan neljännellä kaudella matkustetaan Kanadan Vancouveriin. Mona, Roni, Sanna ja Vanessa lähtevät matkalle etsimään elämälleen uutta suuntaa ja sisältöä.

19-vuotias lempääläinen tubettaja Mona Karttunen haluaa pitää välivuoden, eikä romanssikaan olisi pahitteeksi. Karttuselle tulee yllätyksenä Kanadan valtava koko ja sijainti. Vancouverista hän kuulee ensimmäistä kertaa.

Mona lähti etsimään Kanadasta myös uutta inspiraatiota tubettamiseen.

- Tuli vähän jopa epäilyksiä, onko se enää mun juttu. Myöhemmin ajateltuna sieltä tuli kuitenkin inspiraatiota. Siellä oppi paljon elämästä ja matka vaikutti persoonaankin, Mona kertoo YleX:lle.

Karttunen on huomannut olevansa nykyään aiempaa rohkeampi. Hän piti Kanadassa kaikkein haastavimpana perhe-elämää.

- Olen vasta 19-vuotias. Mulla muuttuu koko ajan tulevaisuuden suunnitelmat.

20-vuotias turkulainen Roni Ruotsalainen puolestaan halusi nähdä maailman siviilipalveluksen jälkeen. Ruotsalainen lähti selvittämään, voisiko lastenhoito olla hänen juttunsa.

Roni hämmästelee heti ensimmäisessä jaksossa perheen luksuskotia, jossa hänellä on muun muassa oma leffateatteri.

- Se oli yläluokkaista ja tosi siistiä, mutta siihen tottui tosi nopeasti, Ruotsalainen kommentoi YleX:lle.

Parin ensimmäisen jakson mieleenpainuvimpiin hetkiin kuuluu myös Ronin älytön lääkärireissu. Ruotsalainen ihmettelee fritsun näköistä juttua otsassaan, mutta ei ymmärrä, mistä “punainen ihottuma” on voinut tulla. Lääkärikään ei tiedä, mistä voi olla kyse. Lopulta kuitenkin selviää, että Roni on leikkinyt imukuppilelulla perheen lapsen kanssa.

- Tuollainen käyttäytyminen on niin mua. Ei tullut mieleenkään, että olin leikkinyt sen kanssa. Mulla ei ollut vielä puhelinliittymää siellä, joten lääkäri soitti host-äidille ja jätti soittopyynnön. En ikinä soittanut takaisin, en olisi kehdannut.

Ruotsalaisen mukaan haastavinta Kanadassa oli arjen ylläpito. Hän paljastaa myös, ettei tule jäämään koko kauden ajaksi samaan perheeseen.

- Ensimmäisessä perheessä oli kolme lasta, eikä mulla ollut sen ikäisistä kokemusta. Tulin ihan uutena tilanteeseen ja tämä mun luonne vielä summattuna siihen kaikkeen. Se oli tosi rankkaa.

21-vuotias porvoolainen Vanessa Pauloff  työskentelee mallina ja tarjoilijana. Hän haaveilee tv-työstä ja elämästä ulkomailla. Pauloffin mielestä au pairiksi lähteminen on hyvä tapa testata, onko hänestä siihen.

- Ehkä mua vähän yllätti se, miten dramaattinen voin joskus olla, Pauloff kommentoi YleX:lle.

Vanessa pelkää, että hänestä voi saada bimbomaisen kuvan tv:n välityksellä.

- Toivon, että osaan ottaa sen huumorilla. Se, että itse hyväksyn asian, on tärkeintä. Tiedän, että sarjaa katsovat tosi monet ihmiset. Mun pitää hyväksyä, että tämä on ihan ok. Kyllähän toi on se, mikä mä olen, mutta siinä suurennellaan niitä mun kohtauksia.

Vanessa järkyttyy heti ohjelman alussa, koska hän ei koe oloaan hyväksi vaatimattomassa hostellissa.

- Kyllä se hostelli oli silloin järkytys, mutta ei enää kahden minuutin päästä. Se kuuluu mun luonteeseen,että liioittelen asioita. Reaktio on ihan erilainen, kun kysyy parin minuutin päästä. Ne on ylilyöntejä.

Lisäksi sarjassa nähdään 19-vuotias helsinkiläinen Sanna Jalonen, joka jättää leikin kesken suunnilleen puolessa välissä sarjaa. Jalonen ei ole aiemmin juurikaan matkustellut, jonka vuoksi muutto Kanadaan on hänelle erityisen iso muutos.

Jokainen au pair menee aivan erilaiseen perheeseen. Hoitoapua odottavat yksinhuoltajaäiti tyttärensä kanssa, yksinhuoltajaisä poikansa kanssa sekä kolmelapsinen pariskunta. Lisäksi ensimmäistä kertaa ohjelman historiassa yksi au paireista lähtee matkaan ilman tietoa perheestä.

Au pairit Kanadassa -ohjelman koko kausi tulee Yle Areenaan 17. maaliskuuta klo 00:01. Yle TV2:ssa sarja nähdään 21. maaliskuuta alkaen tiistaisin klo 20.30. Tällä kertaa ohjelman kertojaäänenä kuullaan YleX:n Jenni “Jenspa” Poikeluksen ääntä.

Lue myös:

Ylen suosikkisarja palaa ruutuun – tässä ovat uudet au pairit

Au pairit Australiassa -Henrietta YleX:lle: Näin rumasti minun ja Scottin suhde todella päättyi

Au pairit Australiassa -Susa: Välillä on hauskaa järkyttää ihmisiä