Hyppää pääsisältöön

Sydämen kutsumus – kanadalainen draamasarja nuoren opettajan elämästä

Elizabeth Thatcher ottaa ensimmäisen opettajan pestinsä Kanadan rajaseudun pienestä kaivoskaupungista.
Opettaja Elizabeth Thatcher (Erin Krakow, kesk.), ratsupoliisi Jack Thornton (Daniel Lissing) ja Abigail Stanton (Lori Loughlin). Elizabeth Thatcher ottaa ensimmäisen opettajan pestinsä Kanadan rajaseudun pienestä kaivoskaupungista. Kuva: Crown Media United States, LLC Daniel Lissing,Erin Krakow,Lori Loughlin,yle tv1

TV1 maanantaista perjantaihin 16.2. - 5.3.2018 klo 12.30 - 13.10 (1. tuotantokausi), 6. - 19.3. (2. kausi), 20.3. - 3.4. (3. kausi) ja 4. - 19.4. (4. kausi)
TV1 maanantaista perjantaihin 20.4. - 7.5.2018 klo 17.10 - 18.00, uusinta seuraavana arkipäivänä klo 10.00 (uusi 5. kausi)
Yle Areenassa viikon ajan.

Nuori Elizabeth Thatcher (Erin Krakow) on vastavalmistunut opettaja, jonka seikkailunhalu vie hänet töihin laajan Kanadan rajaseudulle.

Kanadalainen draamasarja Sydämen kutsumus (7) sijoittuu 1900-luvun alkuvuosille. Sarjasta uusitaan kaikki neljä tuotantokautta. Viides tuotantokausi esitetään Ykkösellä huhtikuun 20. päivä alkaen klo 17.10.

Kokemusta ei, luonnetta kyllä

Alku pienessä kaivoskaupungissa Coal Valleyssä ei ole Elizabethille helppo. Vastassa on maantierosvoja ja asuinmökkikin kokee kovan kohtalon.

Syrjäseudulla opettajalta vaaditaan rohkeutta olla lapsille ankkuri maailman tuulissa. Pitkää kokemustakin tulokkaalta vaaditaan. Kokemusta neiti Thatcherilta puuttuu, mutta nuori nainen vakuuttaa välittömyydellään kaivoskylän asukkaat.

Muuan ratsupoliisi

Elizabeth saa tilaisuuden näyttää kyntensä kaupungin saluunakoulussa. Aikaa onkin kokonainen viikko, jolloin lähtee seuraava postivaunu. Kaupungin hiilikaivoksessa on hiljan sattunut traaginen onnettomuus, joka vaikuttaa koko yhteisön elämään.

Lisäväriä Elizabethin koettelemuksiin tuo seudun uusi ratsupoliisi, konstaapeli Jack Thornton (Daniel Lissing), joka kokee joutuneensa pikkupaikkakunnalle vastoin tahtoaan.

Muita sarjan henkilöhahmoja ovat Abigail Stanton (Lori Loughlin), Henry Gowen (Martin Cummins), Bill Avery (Jack Wagner), Rosemary LeVeaux (Pascale Hutton) ja Leland Coulter (Kavan Smith).

When Calls the Heart. Tuotanto: Lions Gate Television, Kanada, 2016. Sarja on esitetty Ykkösellä edellisen kerran 2017.

Kommentit
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.