Hyppää pääsisältöön

Ajatuksia ajasta, demokratiasta ja Ylestä

Onko Suomi myös tulevaisuudessa hyvä paikka elää?
Onko Suomi myös tulevaisuudessa hyvä paikka elää? strategiatyö,toimintaympäristö,työkirjat

Onko Suomi myös tulevaisuudessa hyvä paikka elää? Kuka kirjoittaa pelisäännöt? Kuka ymmärtää ihmistä parhaiten? Minne matka, media?

Nämä ja monet muut kysymykset nousivat esiin, kun kokosimme havaintoja Ylen toimintaympäristöstä, muuttuvasta yhteiskunnasta ja mediasta. Havainnot on koottu media-alan toimintaympäristöä kuvaavaksi Työkirja tulevaisuuteen -julkaisuksi, joka kuvaa nopeasti muuttuvaa yhteiskuntaa, teknologiaa ja median käyttöä.

Lisäksi pyysimme näkökulmia eri kirjoittajilta. Ajatuksia ajasta, demokratiasta ja Ylestä -kokoelma käsittelee median muutosta digitalisaatiota, kulttuuria, journalismia ja julkisen palvelun mediaa.

Kokoelman kirjoittajia ovat Jari Muikku, Sirkka Heinonen, Mikko Rusama, Anu Partanen, Cilla Benkö, Atte Jääskeläinen, Anu Koivunen, Markus Keränen, Aino Kivi, Marit af Björkesten, Pirita Näkkäläjärvi, Lotta Backlund, Jukka Holmberg ja Ismo Silvo.

Työkirja ja artikkelikokelma ovat Ylen hallintoneuvoston, hallituksen ja johtoryhmän 7.3. pidetyn toimintaympäristöseminaarin tausta-aineistoa.

Lue Gunilla Ohlsin johdanto aineistoon: Minne matka, media?

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Toimittaja, tietokirjailija ja muusikko Perttu Häkkinen on kuollut

  Perttu Häkkinen on kuollut

  Perttu Häkkinen menehtyi sunnuntaina 12.8. tapaturmaisesti. Kaipaamme rakasta kollegaamme syvästi. Hänen älykäs, valoisa ja huumorintajuinen persoonansa valaisi päiviämme niin työyhteisössä kuin ohjelmissaankin. Perttu oli poikkeuksellinen toimittaja. Hän oli tekijänä aidosti ihmisläheinen, innostava, innostuva, pelkäämätön ja tarkkanäköinen.

 • Naprapaatti, osteopaatti vai kiropraktikko? Mistä kannattaa hakea apua selkävaivoihin?

  Mikä manipulaatiohoito auttaa selkäkipuihin?

  Kun selkää särkee tai niska jumittaa niin moni miettii, mistä hakisi apua. Pitääkö mennä lääkäriin vai auttaisiko jonkinsortin käsittely? Nettiä selaamalla löytyy helposti erilaisia tuki- ja liikuntaelinten vaivoihin suunnattuja hoitoja, mutta jää epäselväksi, mikä niistä tarjoaisi juuri omaan vaivaan sopivinta apua. Entä kannattaako käydä toisen hoitomuodon osaajalla, jos yksi ei auttanut?

 • Kuinka hyvin muistat 8. kauden tapahtumat?

  Tietovisa 8. kauden tapahtumista.

  Oletko todellinen UP-tietäjä vai vaan pelkkä pikakelaaja? Testaa, kuinka hyvin muistat Uuden Päivän 8. tuotantokauden juonikuviot. Tsemppiä testiin!