Hyppää pääsisältöön

Ajatuksia ajasta, demokratiasta ja Ylestä

Onko Suomi myös tulevaisuudessa hyvä paikka elää?
Onko Suomi myös tulevaisuudessa hyvä paikka elää? strategiatyö,toimintaympäristö,työkirjat

Onko Suomi myös tulevaisuudessa hyvä paikka elää? Kuka kirjoittaa pelisäännöt? Kuka ymmärtää ihmistä parhaiten? Minne matka, media?

Nämä ja monet muut kysymykset nousivat esiin, kun kokosimme havaintoja Ylen toimintaympäristöstä, muuttuvasta yhteiskunnasta ja mediasta. Havainnot on koottu media-alan toimintaympäristöä kuvaavaksi Työkirja tulevaisuuteen -julkaisuksi, joka kuvaa nopeasti muuttuvaa yhteiskuntaa, teknologiaa ja median käyttöä.

Lisäksi pyysimme näkökulmia eri kirjoittajilta. Ajatuksia ajasta, demokratiasta ja Ylestä -kokoelma käsittelee median muutosta digitalisaatiota, kulttuuria, journalismia ja julkisen palvelun mediaa.

Kokoelman kirjoittajia ovat Jari Muikku, Sirkka Heinonen, Mikko Rusama, Anu Partanen, Cilla Benkö, Atte Jääskeläinen, Anu Koivunen, Markus Keränen, Aino Kivi, Marit af Björkesten, Pirita Näkkäläjärvi, Lotta Backlund, Jukka Holmberg ja Ismo Silvo.

Työkirja ja artikkelikokelma ovat Ylen hallintoneuvoston, hallituksen ja johtoryhmän 7.3. pidetyn toimintaympäristöseminaarin tausta-aineistoa.

Lue Gunilla Ohlsin johdanto aineistoon: Minne matka, media?

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Roope Latvala - selkäänpuukotettu mies

  Miksi Roope Latvala lähti Children of Bodomista?

  Stonessa uransa aloittanut Roope Latvala on Suomen ehkä paras metallikitaristi. Tällä hetkellä hänen palveluksensa eivät kuitenkaan kelpaa kenellekään ja jopa vanhat ystävät ovat kääntäneet hänelle selkänsä. Alamäki alkoi keväällä 2015, jolloin Latvalan kerrottiin lähteneen Children of Bodomista. Se on Latvalan mukaan paskapuhetta. Nyt hän kertoo, mitä oikeasti tapahtui.

 • Suomen ainoa Miss Maailma Marita Lindahl on kuollut – lue puolison koskettava kirje

  Vuoden 1957 Miss Maailma, Marita Lindahl, on kuollut.

  Vuoden 1957 Miss Maailma, Marita Lindahl, on kuollut. Lindahl kuoli 21.3.2017. Hänen kuolemastaan ei ole tätä ennen kerrottu julkisuudessa lähiomaisten toiveesta, myöskään kuolinilmoitusta ei julkaistu. Muutama viikko sitten kävi ilmi, että Lindahlin puoliso Martti Kirsitie oli kirjoittanut kirjeen kuolleelle puolisolleen. KulttuuriCocktail sai kirjeen luettavakseen ja luvan julkaista sen.

 • Knalleja, sateenvarjoja, loitsuja ja olviretkeä - radiodraamaa keskikesän juhlaan

  Radiodraaman juhannuspaketissa useita toivekuunnelmia

  Hellii juhannuksena helle tai piinaa sade ja savuava grilli, voivat radiodraaman ystävät uppoutua kuunnelmien maailmaan. Seikkaile Knallin ja sateenvarjon kanssa New Yorkin alamaailmassa, noitien kera juhannustanhuvilla ja selvitä hukkuneen miehen kohtalo komisario Vahtosen kanssa.