Hyppää pääsisältöön

Aavikon kaiut

Carmen Hertz (María Gracia Omegna) ja Carlos Berger (Francisco Celhay) sekä heidän poikansa Germán (Cristóbal Delhaes)
Carmen Hertz (María Gracia Omegna) ja Carlos Berger (Francisco Celhay) sekä heidän poikansa Germán (Cristóbal Delhaes) Carmen Hertz (María Gracia Omegna) ja Carlos Berger (Francisco Celhay) sekä heidän poikansa Germán (Cristóbal Delhaes) Aavikon kaiut,teeman sarjat

Tositarinaan perustuva chileläinen draama luotaa syvältä Chilen lähihistorian vaiheita ja kansakunnan traumaa, joka sai hyvityksensä vasta vuosikymmeninen jälkeen.
Uusinta Teemalla lauantain myöhäisilloissa 29.4. - 20.5. Areenassa 30 päivää

Vuoden 1973 vallankaappauksessa presidentiksi julistautunut Augusto Pinochet määräsi kuolemanpartion tappamaan surutta sotilasjunttaa kritisoivia chileläisiä. Tuhannet entistä presidenttiä Salvador Allendea ja hänen aatettaan tukevat ihmiset vain katosivat, joko yöllä kotoaan tai vankilasta. Omaiset elivät vuosia tuskaisan epätietoisuuden vallassa, ovatko he enää elossa.

Yksi kuolemanpartion sivullisista uhreista on Carmen, joka jää leskeksi ja kaksin pienen lapsensa kanssa keskelle Atacaman aavikkoa. Carmen on ammatiltaan juristi ja yksi monista, jotka ryhtyvät keräämään todistusaineistoa kuolemanpartioiden toimista ja pyrkivät saattamaan Pinochet’n vastuuseen ihmisoikeusrikoksistaan. Prosessi on pitkä ja uuvuttava mutta se johtaa lopulta toivottuun tulokseen: syylliset saatetaan oikeuden eteen.

Kun vuosikymmenien sinnikäs taistelu on lopulta ohi, mitä aktivisteille jää käteen? Hyvittääkö Pinochet’n tuomitseminen edes hitusen sotilasjuntan tekemiä raakuuksia? Ainakaan se ei tuo takaisin menetettyjä rakkaita. Draama yhdistää koskettavasti fiktiivisiä tarinoita kylmiin faktoihin.

  • Aavikon kaiut (Ecos del desierto), Chile 2013. O: Andrés Wood. N: Aline Kuppenheim, María Gracia Omegna, Francisco Celhay

Lisää ohjelmasta

Kommentit

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa