Hyppää pääsisältöön

Aavikon kaiut

Carmen Hertz (María Gracia Omegna) ja Carlos Berger (Francisco Celhay) sekä heidän poikansa Germán (Cristóbal Delhaes)
Carmen Hertz (María Gracia Omegna) ja Carlos Berger (Francisco Celhay) sekä heidän poikansa Germán (Cristóbal Delhaes) Carmen Hertz (María Gracia Omegna) ja Carlos Berger (Francisco Celhay) sekä heidän poikansa Germán (Cristóbal Delhaes) Aavikon kaiut,teeman sarjat

Tositarinaan perustuva chileläinen draama luotaa syvältä Chilen lähihistorian vaiheita ja kansakunnan traumaa, joka sai hyvityksensä vasta vuosikymmeninen jälkeen.
Uusinta Teemalla lauantain myöhäisilloissa 29.4. - 20.5. Areenassa 30 päivää

Vuoden 1973 vallankaappauksessa presidentiksi julistautunut Augusto Pinochet määräsi kuolemanpartion tappamaan surutta sotilasjunttaa kritisoivia chileläisiä. Tuhannet entistä presidenttiä Salvador Allendea ja hänen aatettaan tukevat ihmiset vain katosivat, joko yöllä kotoaan tai vankilasta. Omaiset elivät vuosia tuskaisan epätietoisuuden vallassa, ovatko he enää elossa.

Yksi kuolemanpartion sivullisista uhreista on Carmen, joka jää leskeksi ja kaksin pienen lapsensa kanssa keskelle Atacaman aavikkoa. Carmen on ammatiltaan juristi ja yksi monista, jotka ryhtyvät keräämään todistusaineistoa kuolemanpartioiden toimista ja pyrkivät saattamaan Pinochet’n vastuuseen ihmisoikeusrikoksistaan. Prosessi on pitkä ja uuvuttava mutta se johtaa lopulta toivottuun tulokseen: syylliset saatetaan oikeuden eteen.

Kun vuosikymmenien sinnikäs taistelu on lopulta ohi, mitä aktivisteille jää käteen? Hyvittääkö Pinochet’n tuomitseminen edes hitusen sotilasjuntan tekemiä raakuuksia? Ainakaan se ei tuo takaisin menetettyjä rakkaita. Draama yhdistää koskettavasti fiktiivisiä tarinoita kylmiin faktoihin.

 • Aavikon kaiut (Ecos del desierto), Chile 2013. O: Andrés Wood. N: Aline Kuppenheim, María Gracia Omegna, Francisco Celhay

Lisää ohjelmasta

Yle Teema

 • Puoli vuosisataa Kaustisen kansanmusiikkijuhlia

  Mestaripelimanneja sekä festivaalitunnelmaa vuodelta 1972

  Kaustisen kansanmusiikkijuhlat on tarjonnut unohtumattomia elämyksiä jo viidenkymmenen vuoden ajan. Yle Teema onnittelee puolen vuosisadan ikäistä festivaalia ja esittää synttäreiden kunniaksi kahden mestaripelimannin henkilökuvat sekä ohjelman festivaalista vuodelta 1972.

 • Sulkavalla on soudettu kilpaa jo 50 vuotta

  Sulkavalla on soudettu kilpaa jo 50 vuotta

  Suomalaiset ovat saunahulluja, se tiedetään, mutta meissä on paljon myös soutuhulluja. Heinäkuun toisena viikonloppuna tuhannet suomalaiset pakkaavat soutuveneen auton katolle tai traileriin, ja sitten lähdetään kohti kaunista Itä-Savoa. Teema maanantaina 3.7. klo 12, torstaina 6.7. klo 22.45 ja perjantaina 7.7. klo 14.55 Sulkavan suursoudut täyttää tänä vuonna komeat 50 vuotta.

 • Taidetutkimukset-sarjan kolmannella kaudella etsitään taas kadonneita mestariteoksia

  Kauden taiteilijat ovat Vuillard, Constable ja Gainsborough

  Taidetutkimukset on BBC:n jännittävä sarja, jossa etsitään ja löydetään kadonneita mestariteoksia. Taidetuntijat Philip Mould ja Bendor Grosvenor sekä toimittaja Fiona Bruce perehtyvät teoksiin, joiden he uskovat olevan kuuluisien taiteilijoiden tuntemattomia tai kadonneita töitä ja yrittävät koota todisteet, joilla maailman johtavat taide-ekspertit saataisiin vakuuttuneeksi niiden aitoudesta.

 • Jazzia! Teeman kesässä soi paholaisen torvi ja Verneri Pohjolan trumpetti

  Kesäkuu alkaa Teemalla saksofonin soinnilla.

  Teemalla puhalletaan kesän avaukseen jazzin meininkiä. Jazzkesä alkaa muhkeasti saksofonin soinnilla ja huipentuu trumpetisti Verneri Pohjolasta kertovan dokumentin ensi-iltaan 17.6. Siinä välissä ääneen pääsevät muun muassa Ornette Coleman, Rahsaan Roland Kirk, Donny McCaslin ja Charles Lloyd. Kesäkuun kolme perättäistä Yle Liveä on taltioitu Tampere Jazz Happeningissä, ja kesäkuun ensimmäinen Teemalauantai on omistettu paholaisen torvelle eli saksofonille.

 • Velvet – muotitalon tarina

  Suosikkisarjan uusi kausi alkaa 31.5.!

  Teemalla suuren suosion saavuttanut espanjalaissarja sijoittuu 1950–60-luvuille ja kertoo eräästä maan hienoimmista tavarataloista. Velvetin uusi neljäs kausi alkaa Teemalla 31.5.2017.

 • Batman

  Batkanava on Teema ja Bat-aika perjantai klo 19

  Vaviskaa Gotham Cityn konnat ja Batmanin arkkiviholliset! Batman valtaa Teeman. Vuoden 2017 aikana nähdään sarjan 1. ja 2. tuotantokausi! Joka perjantai kaksi jaksoa kerrallaan samaan lepakkoaikaan samalla lepakkokanavalla.
  perjantaisin klo 20.00

 • Pyhä hallusinaatio mikä Batman-albumi!

  Katso upea valokuvakooste suomalaisia Batmanejä ennen ja nyt

  Pyhät bikinit! Suomi on täynnä viittasankareita. Katsojat lähettivät meille omia Batman-kuviaan vuosilta 1966–2015. Toinen toistaan hienompia valokuvia on jo liki 150. Katso ja hämmästy!

 • Oi maamme!

  Tee oma videosi arkistofilmeistä

  Yle kutsuu kaikki suomalaiset tekemään arkistofilmeistä uusia lyhytelokuvia ja videotaidetta. Katsojien videoita julkaistaan pitkin vuotta Areenassa, ja syksyllä 2017 parhaista videoista koostetaan ohjelmasarja Teemalle. Oi maamme! on osa Ylen Suomi 100 -ohjelmistoa. Katso täältä ohjeet ja ryhdy leikkaamaan!