Hyppää pääsisältöön

Prisma: Löytyykö rakkaus netistä?

On arvioitu, että joka viides pari tutustuu netissä ja netin deittipalveluita käyttää 91 miljoonaa ihmistä.
Ohjelman juontaja Xand van Tulleken ja matemaatikko Hannah Fry testaavat deittisivustoja. On arvioitu, että joka viides pari tutustuu netissä ja netin deittipalveluita käyttää 91 miljoonaa ihmistä. Kuva: BBC 2015 yle tv1

TV1 keskiviikkona 15.3.2017 klo 19.00 - 19.55, uusinta lauantaina 18.3. klo 14.05 ja tiistaina 21.3. klo 23.45
Katsottavissa Yle Areenassa

Nettideittailu on iso bisnes, arvoltaan yli kaksi miljardia euroa vuodessa. On arvioitu, että 20 prosenttia vakiintuneista suhteista on syntynyt netin kautta ja netin deittipalveluita käyttää 91 miljoonaa ihmistä.

Ohjelman juontaja, lääkäri ja sinkku Xand van Tulleken ryhtyy tutkijoiden koehenkilöksi. Tutkijat haluavat selvittää, miten deittisivustojen matemaattiset parinvalintajärjestelmät toimivat? Löytyykö sopivaa seuraa matematiikan avulla?

Voiko tiede auttaa rakkauden löytämisessä? Ovatko nettisivustot parempia kuin valita itse seuransa? Pystyvätkö algoritmit siihen mitä nettisivustot väittävät? Mitä vinkkejä nettideittailun tutkijoilla on ilmoituksen laatimiseen ja kumppanin löytämiseen?

How To Find Love. Tuotanto: BBC, Britannia, 2016.