Hyppää pääsisältöön

Energinen JVG ja kohkaava Kela: Anssi Kela ja isot biisit -ohjelmassa on luvassa turvallisia kappalevalintoja

JVG ja Anssi Kela tarttuvat suomirock-suuruuksien ikonisiin kappaleisiin.

Anssi Kela ja isot biisit -ohjelmassa nähdään ainakin Sanni, Lauri Tähkä, JVG, Ellinoora, Arttu Wiskari, Elias Kaskinen, Egotrippi sekä Erin. // Kuva: Promokuva

Anssi Kela ja isot biisit on konkarimuusikon vetämä musiikkiohjelma. Jokaisessa jaksossa yksi artistivieras haastaa Kelan versioimaan yhden vanhan suomalaisen hitin. Vieras saa itse valita oman kappaleensa, Kelalle versioitavaksi tuleva biisi on aina yllätys.

Sarjassa kuullaan tarina kappaleen synnystä sekä esitellään biisin alkuperäinen esittäjä tai siihen liittyvä merkittävä tyyppi. Kappaleet myös kilpailevat menestyksestä keskenään viikoittain.

Varo juonipaljastuksia! Tällä kertaa JVG versioi Eppu Normaalin Urheiluhullu-hitin ja Anssi Kela puolestaan coveroi Hassisen koneen _Rappiolla-_klassikon.

JVG:n biisivalinta ei yllätä. Kaikki duon tuotantoon tutustuneet tietävät jo, että Jare ja VilleGalle ovat urheiluhulluja. Kappaleesta tulee varmasti keikkaleka, joka tullaan todennäköisesti kuulemaan ensi kesän isoilla festareilla.

JVG on mukana ohjelmassa luultavasti siksi, että VilleGalle ja Anssi Kela tutustuivat toisiinsa hyvin samankaltaisen ohjelman kuvauksissa Satulinnassa. Artistit vaikuttivat löytäneen toisistaan varsinaiset sydänystävät _Vain elämää -_kuvauksissa. Heillä on ollut myös yhteinen kirjoitussessio, jonka tuloksena syntyi ideoita muun muassa Kelan Musta tuntuu multa -kappaleeseen.

Koska Anssi Kela on VilleGallen bro, on entistä mielenkiintoisempaa seurata näiden kappaleiden kilpailua keskenään. Todennäköisesti ainakin somessa tulee olemaan hauskaa nokittelua puolin ja toisin.

Tämä _Urheiluhullu-_versio on niin taattua JVG-tuotantoa, että se voisi olla aivan hyvin duon omakin kappale. Räppärit ovat ottaneet tapansa mukaan paljon vapauksia muokatessaan lyriikoita. Ja hyvä niin.

Eppujen alkuperäisessä versiossa on jotain niin lakonista ja perisuomalaista, ettei JVG:n ihanat energiapommit voisi edes vetää biisiä samaan tyyliin, vaikka olisivat olleet minkälaisissa häissä ennen studiopäivää.

Eppu Normaalin oma versio kappaleesta julkaistiin vuonna 1990, jolloin JVG-räppärit olivat 3-vuotiaita.

Anssi Kelan käsitys rappiosta

Anssi Kela pääsee kurittamaan kitaraansa Rappiolla-versiossaan.

Rappiolla on alun perin 1980 ilmestynyt legendaarisen Hassisen koneen toinen single. Kyseessä on bändin Täältä tullaan Venäjä -debyytin avauskappale. Sen on tuottanut Eppu Normaali -yhtyeen kitaristi Pantse Syrjä, joten tässä löytyy luonteva yhteys myös JVG:n coveriin.

Anssi Kelan käsittelyssä Rappiolla-kappaleesta tulee stadionin kokoinen tykitys, joka sopii varmasti Kelan keikkasettiin mainiosti.

Rokkibiiseissä kohkaava Kela on elementissään, mutta kappaleen alkuperäinen rappio-tulkinta on hieman kadonnut jonnekin matkan varrella, kun biisistä on tullut alkuperäistä huomattavasti salonkikelpoisempi. Olisi mielenkiintoista tietää, miten absolutisti Anssi Kela käsittää sanan rappio. Ainakaan hän ei ole koskaan ollut kännissä, mutta toki rappiota voi olla muunkinlaista.

Anssi Kela: Rappiolla Anssi Kela ja isot biisit -ohjelmassa nähdään vielä ainakin Ellinoora, Arttu Wiskari, Elias Kaskinen, Egotrippi sekä Erin.

Osa vieraiden kappaleista on jo kerrottu. Esimerkiksi Ellinoora lainaa Ultra Bran biisin Minä suojelen sinua kaikelta ja Egotrippi coveroi Matkalla Alabamaan -hitin.

Anssi Kela ja isot biisit  nähdään maanantaisin TV5:llä klo 21.

Lue myös:

Super-ajankohtainen Sanni ja kermainen Kela: Anssi Kela ja isot biisit -uutuusohjelmassa luvassa upea Tahdon rakastella sinua -cover

Anssi Kela paljasti kuumottavan stoorin Disko2000:ssa: luksusauto päätyi koeajossa ojan pohjalle