Hyppää pääsisältöön

Kenet haluaisit nähdä Weekend Festivalilla? Äänestä

YleX järjestää yhteistyössä Weekend Festivalin kanssa äänestyksen, joka saattaa vaikuttaa myös festarin ensi kesän ohjelmistoon.

Äänestys päättyy maanantaina 20. maaliskuuta. // Kuva: Tuuli Laukkanen/YleX

Tiedätkö aina muita paremmin, mitkä artistit pitäisi buukata festareille? Kerro se nyt myös muille!

Homma menee siis näin: YleX:n musanerot DJ:t Juska ”Orion” Wendland ja Sami ”Mista S” Merinen, musiikkitoimittajat Anne Lainto, Venla Kokkonen ja Ida Karimaa sekä musiikkipäällikkö Tapio ”Orkidea” Hakanen ovat valinneet omat ehdokkaansa. Yleisö äänestää näistä vaihtoehdoista suosikkiaan tai ehdottaa omaa vaihtoehtoa.

Voittaja julkistetaan viikon pituisen ankaran äänestämisen jälkeen, ja Weekend Festival tekee kaikkensa, että kyseinen esiintyjä tai useampikin kärkikaartista buukattaisiin ensi kesän festareille. Tämä on siis aito mahdollisuus vaikuttaa festaribuukkaukseen, joten kannattaa osallistua.

Jos musiikkiammattilaisten valinnat eivät miellytä, voit myös ehdottaa omaa suosikkiasi valitsemalla “joku muu” ja kommentoimalla alle.

Weekend Festival panostaa tänä vuonna EDM:n lisäksi myös popimpaan ohjelmistoon. Festarin esiintyjiin kuuluvat muun muassa The Chainsmokers, Deadmau5, Clean Bandit ja Rae Sremmurd.

Mutta kuka tai ketkä voisivat täydentää jo ennestään monipuolista ohjelmistoa?

YleX:n valinnat ja perustelut:

DJ Orion

Eric Prydz

- Ylivoimaisesti 2000-luvun innovatiivisin ja monipuolisin elektronisen musiikin artisti. Koko popmusiikin kentältä on hankala osoittaa artistia, joka vetäisi yksin New Yorkin Madison Square Gardenin täyteen ja soittaisi kolmen tunnin setin omaa musiikkiaan, josta vielä merkittävä osa on julkaisematonta.

Above&Beyond

- Weekend Festival on halunnut monipuolistaa kattaustaan ja luoda myös nahkaansa viime vuosien sataprosenttisen EDM-festivaalin leimasta. Above&Beyond istuisi tähän muottiin täydellisesti - hieman aikuisempaan makuun osuva ja EDM:n sudenkuopat välttävä soundi toimisi takuuvarmasti Weekendissä.

Carl Cox

- Teknon ja housen grand man on pitänyt itsensä vuosikymmenestä toiseen merkittävimpänä underground-tanssimusiikin suurnimenä ja trendsetterinä maailmalla. Undergroundimman soundin valtaisa nousu viimeisen muutaman vuoden aikana Suomessa puhuu sen puolesta, että Coxin vierailu voisi olla ajankohtainen - eikä Suomesta löydy kuin yksi festivaali, johon herra osuisi yhtä täydellisesti.

Anne Lainto

Lido

- Norjalainen tuottaja, joka valloitti yleisön täysin Coachellassa viime vuonna ja seikkaili sulavasti flyygelin, rumpujen ja dekkien takana vuorotellen. Hän sai upeat bileet pystyyn, mutta keikan äärellä myös herkisteltiin. Taitava multi-instrumentalisti ja showmies, joka taitaa suoraviivaiset bilehitit ja kokeellisemman elektronisen musiikin.

Disclosure

- Takuuvarmat bileet! Disclosure on käynyt Suomessa pariin otteeseen ja hurmaa yleisönsä joka kerta. Coachellassa tuntui, että joka ikinen ryntäsi tanssimaan tämän kaksikon keikalle. Pimenevä kesäilta, tuhannet tanssivat ihmiset ja yhteislaulu Latchin tahdissa: täydellisyyttä!

Axel Thesleff

- Suomalainen DJ-tuottaja, jonka Bad Karma -biisillä on yli 144 miljoonaa katselukertaa Youtubessa, on pakko nähdä livenä. Uskon, että mies saa yleisön tanssimaan ja myös kollektiiviseen herkkyyden tilaan esimerkiksi Done-biisin äärellä.

Venla Kokkonen

Frenship

- Koska The Chainsmokers, niin myös Frenship, joka on länsirannikon vastine The Chainsmokersille. Viime kesänä Los Angelesilaisen duon Capsize oli iso hitti ja uusi biisi 1000 Nights jatkaa samaa vakuuttavaa linjaa.

Disciples

- Calvin Harris nosti Disciplesin How Deep Is Your Love -biisin isosti esille pari vuotta sitten. Uusin biisi On My Mind olisi lähes täydellinen tamppausbiisi yöllisessä festarihetkessä.

Jax Jones

- Viime vuonna monen kotityöt sujui paljon paremmin Jax Jonesin House Work -biisin tahdissa. House Work, kuten uusi You Don’t Know Me ovat keikkuneet brittilistan kärjessä ja nyt olis aika saada Jax Jonesn housebileet myös Suomeen.

Gryffin

- Viime vuonna amerikkalaistuottaja Gryffin julkaisi varmasti joka vaatekaupassa soineen Whole Heart -biisin, jossa mukana oli brittiartisti Bipolar Sunshine. Kappaleesta tuli hitti ja Gryffinistä tuli seurattu DJ. Uusi julkaisu Feel Good on todellinen feelgood-biisi ja hedelmäine korvakarkki. Täydellistä kesäbailumusaa!

Ida Karimaa

Kauriinmetsästäjät

- Duo on kasvattanut hypeään tiputtelemalla tasaiseen tahtiin erittäin viileitä ja tyylikkäitä elektropop-kappaleita. Lyriikat kertovat just meistä kaikista nuorista, rakkaudesta ja sen vaikeudesta, nuoruuden ihanuudesta, tanssimisesta ja valoisista kesäöistä. Liven nähtyäni vakuutuin duosta entistä enemmän, show on sekin erittäin tyylikäs audiovisuaalinen kokonaisuus, jossa pimeään keikkatilaan heijastetut visuaalit täydentävät dreamya syntikkaelektropoppia. Revi mua -biisillä fiittaava Vesta toimii duon kanssa täydellisesti ja todisti, että kaksikko on erittäin ajankohtainen tässäkin mielessä.

Serot

- Serot on yksi mielenkiintoisimmista asioista, mitä kotimaisessa elektronisessa musiikissa tapahtuu tällä hetkellä. Bändi on kasvattanut UG-suosiotaan teknosta ja housesta kiinnostuneiden bilepiireissä tasaiseen tahtiin. Kolmikon sulatusuunissa yhdistyvät eri musiikkityylit ohi genrerajojen ja nähdään miten saumattomasti orgaaniset soittimet yhdistyvät DJ-kulttuurista tuttuun koneelliseen työskentelyyn. Serot on täyden kympin livebändi, jonka hikinen live ei jätä kylmäksi.

Evelina

- Tämä mimmi on selkeästi esikuva nuorille naisille ja hyvä sellainen, mimmin asenne riittää vakuuttamaan kenet tahansa. Weekend tarvii lisää naisenergiaa, sillä festarien toistaiseksi julkistetut esiintyjät ovat kaikki miehiä. Evelina on hypensä ansainnut ja pitää Suomen modernin r’n’b-popparin kruunua yksinvaltiaan oikeuksin päässään. Loistava laulaja, erittäin tarttuvat popkoukut ja kovat fiitit, menestynyt debyyttilevy ja Emma-ehdokkuus.

Tapio Hakanen

ALMA

- ALMA on viime vuoden isoin suomalainen breikannut tähti. Hänellä on tosi makee livesetti. ALMA olisi tuolle yleisölle ihan täydellinen valinta. Varmasti keikalla kuultaisiin myös uutta musaa.

Gasellit

- Gasellit on urbaanin musan ja tanssimusan välimaastossa ja uudet biisit ovat tosi hyviä.

Töölön Ketterä

- Töölön Ketterä kasvaa kohti kesää isommaksi artistiksi. Olisi siistiä, kun tehdään tuollaista suomenkielistä musaa, että se kuuluisi Suomen suurimmalla tanssimusafestarilla.

Lisäksi Mista S ehdotti kattaukseen seuraavia artisteja: Diplo, Party Favor ja Yellow Claw.

Weekend-äänestys

YleX  on tapahtuman yhteistyökumppani ja bailaa mukana Weekend Festivalilla.

Lue myös:

The Chainsmokers Weekend Festivalin päätähdeksi – muita uusia kiinnityksiä ovat muun muassa Tungevaag & Raaban ja Mikael Gabriel

Weekend Festival julkisti isoja nimiä EDM:stä popimpaan makuun – ensimmäiset kiinnitykset ovat Armin van Buuren, Deadmau5, Clean Bandit ja Rae Sremmurd