Hyppää pääsisältöön

Rikke elää leppoisaa koiranelämää

Pikku Kakkonen: Rikke-koira
Pikku Kakkonen: Rikke-koira Kuva: Yle/ Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,rikke

Rikke-koira elää leppoisaa koiranelämää yhdessä perheensä kanssa. Riken parhaat ystävät ovat mäyräkoira-Topias ja kiinanpalatsikoira-Henrietta. Kaverukset viihtyvät ja leikkivät yhdessä, vaikka erimielisyyksiäkin ilmaantuu. Rikke auttaa usein äitiään, jolta saa apua myös moniin pulmiin. Rikke tekee arkipäiväisiä asioita, kuten käy koulussa, harjoittelee sirkustemppuja, juhlii syntymäpäiviään, viettää aikaansa mummin luona ja odottaa hammaskeijua.

Rikke perustuu palkitun hollantilaisen Sieb Posthuman (1960-2014) kirjoittamiin lastenkirjoihin. Riken tarinat ovat syntyneet Posthuman oman kettuterrierin seikkailuista. Posthuman kirjoitti ja kuvitti yli 10 vuotta viikottain hollantilaiseen NRC Handelsblad -sanomalehteen Rikke-tarinoita. Niiden jälkeen seurasi kirjasarja. Rikkeä on esitetty Hollannissa myös teatterilavalla.

Pikku Kakkonen: Rikke-koira ystävineen
Pikku Kakkonen: Rikke-koira ystävineen Kuva: Yle/ Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,rikke
Pikku Kakkonen: Rikke-koira ja perhe
Pikku Kakkonen: Rikke-koira ja perhe Kuva: Yle/ Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,rikke

Rikke, hollanniksi Rintje, on uunituore tv-sarja, jonka on tuottanut belgialainen A Private View ja hollantilainen Lemming Film. Sarja on tehty stop motion -tekniikalla, jossa esinettä liikutetaan vähän kerrallaan ja jokainen liike kuvataan videolle. Kun kuvattua materiaalia näytetään normaalinopeudella, syntyy illuusio jatkuvasta liikkeestä. Sarja on 26-osainen.

Suomalaisina ääninä Veli-Valtteri Turunen, Elias Keränen, Emma Louhivuori, Katja Aakkula ja Markus Niemi.

Rikke perjantai-iltaisin Pikku Kakkosessa 7.4. alkaen. Ohjelma on katsottavissa myös Lasten Areenassa 30 päivää ensilähetyksestä.

Lisää ohjelmasta

 • Askartele Pikku Kakkosen vauhdikkaat viidakkosynttärit

  Koristeita ja ideoita toiminnallisiin viidakkosynttäreihin.

  Kokoa hauskat viidakkosynttärit kotoa ja lähikaupasta löytyvillä materiaaleilla! Tulostettavat kutsukortit, lasinaluset ja muut koristeet luovat tunnelmaa ja kierrätysmateriaaleista toteutettavat puuhat takaavat sen, ettei juhlijoille tule tylsää. Eläimellistä menoa ja vihreyttä saa lisää vaikkapa tuomalla kattaukseen muovieläimiä ja sommittelemalla huonekasvit pöydän ympärille. Juhlien järjestämisessä vain mielikuvitus on rajana!

 • Postimies Pate erikoislähettipalvelusta

  Pate ei koskaan jätä kaupunkilaisia pulaan.

  Ystävällinen postimies ja hänen mustavalkoinen kissansa Jessi toimittavat postia ja paketteja ympäri Viherlaaksoa. Uusimmilla tuotantokausilla Pate on saanut ylennyksen erikoislähettipalvelun hommiin ja toimittaa paketteja mitä erilaisimmilla kulkuvälineillä. Postimies Paten uudet jaksot Pikku Kakkosessa maanantai-iltaisin 31.7. alkaen. Ohjelma on katsottavissa myös Lasten Areenassa 7 päivää ensilähetyksestä.

 • Simon maailmaan mahtuu monenlaista mahtavaa

  Simo on nokkela, pieni esikoululainen.

  Simo on nokkela, pieni esikoululainen. Simon elämässä tapahtuu paljon asioita, jotka voivat tapahtua kenelle tahansa lapselle. Isän ja äidin opastuksella Simo aloittaa koulun, menee hammaslääkäriin ja oppii ajamaan ilman apupyöriä.

 • Vilkki Ankka matkustaa ympäri maailmaa Pikku Kakkosessa

  Vilkki Ankka pistää tuulemaan.

  Vilkki on vilkas ankka, jolla on taipumus panna tuulemaan. Hän asustaa Mäkikolossa yhdessä ystäviensä Taneli-possun ja Vomppa-vompatin kanssa. Vilkki innostuu asiasta kuin asiasta eikä aina huomaa, että pieni harkinta auttaisi asiaa. Onneksi ystävät ovat apuna ja asiat saadaan aina hoitumaan parhain päin.