Hyppää pääsisältöön

Rikke elää leppoisaa koiranelämää

Pikku Kakkonen: Rikke-koira
Pikku Kakkonen: Rikke-koira Kuva: Yle/ Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,rikke

Rikke-koira elää leppoisaa koiranelämää yhdessä perheensä kanssa. Riken parhaat ystävät ovat mäyräkoira-Topias ja kiinanpalatsikoira-Henrietta. Kaverukset viihtyvät ja leikkivät yhdessä, vaikka erimielisyyksiäkin ilmaantuu. Rikke auttaa usein äitiään, jolta saa apua myös moniin pulmiin. Rikke tekee arkipäiväisiä asioita, kuten käy koulussa, harjoittelee sirkustemppuja, juhlii syntymäpäiviään, viettää aikaansa mummin luona ja odottaa hammaskeijua.

Rikke perustuu palkitun hollantilaisen Sieb Posthuman (1960-2014) kirjoittamiin lastenkirjoihin. Riken tarinat ovat syntyneet Posthuman oman kettuterrierin seikkailuista. Posthuman kirjoitti ja kuvitti yli 10 vuotta viikottain hollantilaiseen NRC Handelsblad -sanomalehteen Rikke-tarinoita. Niiden jälkeen seurasi kirjasarja. Rikkeä on esitetty Hollannissa myös teatterilavalla.

Pikku Kakkonen: Rikke-koira ystävineen
Pikku Kakkonen: Rikke-koira ystävineen Kuva: Yle/ Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,rikke
Pikku Kakkonen: Rikke-koira ja perhe
Pikku Kakkonen: Rikke-koira ja perhe Kuva: Yle/ Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,rikke

Rikke, hollanniksi Rintje, on uunituore tv-sarja, jonka on tuottanut belgialainen A Private View ja hollantilainen Lemming Film. Sarja on tehty stop motion -tekniikalla, jossa esinettä liikutetaan vähän kerrallaan ja jokainen liike kuvataan videolle. Kun kuvattua materiaalia näytetään normaalinopeudella, syntyy illuusio jatkuvasta liikkeestä. Sarja on 26-osainen.

Suomalaisina ääninä Veli-Valtteri Turunen, Elias Keränen, Emma Louhivuori, Katja Aakkula ja Markus Niemi.

Rikke Areenassa.

Pikku Kakkosen asiasanat: arkinen
Pikku Kakkosen asiasanat: arkinen Pikku Kakkonen,asiasana
Pikku Kakkosen asiasanat: animaatio
Pikku Kakkosen asiasanat: animaatio Pikku Kakkonen,asiasanat
Pikku Kakkosen asiasanat: perhe
Pikku Kakkosen asiasanat: perhe asiasanat,Pikku Kakkonen

Muokattu 1.2. Lisätty avainsanat.

Lisää ohjelmasta

 • Hilkka Hämähäkin verkkosanomat: Kasvattajat

  Kasvun seuraaminen on ihmeellistä lapsille ja aikuisille.

  Kasvun seuraaminen on ihmeellistä niin lapsille kuin aikuisille, sillä jokainen siemen on uuden elämän alku. Kun siementä ravitaan mullalla, vedellä ja valolla, siitä kasvaa taimi ja taimesta kasvi, joka aikanaan voi puhjeta kukkaan ja tuottaa satoa. Tellustajat-verkkosanomien toimittaja Hilkka Hämähäkki raportoi!

 • Hilkka Hämähäkin verkkosanomat: Lainaajat

  Läheskään kaikkea ei tarvitse ostaa itselle omaksi.

  Oletko lainannut ystävältäsi lelua tai käynyt kirjastossa lainaamassa kirjoja? Silloin olet osa jakamistaloutta. Läheskään kaikkea ei tarvitse ostaa itselle omaksi. Tellustajat-verkkosanomien toimittaja Hilkka Hämähäkki raportoi!

 • Ruso ja rihmalat seikkailevat metsässä

  Metsäisiä seikkailuita pikku sienten kanssa.

  Ruso ja rihmalat (Mush-Mush and the Mushables) vie mukanaan sienitason seikkailuihin, joissa neuvokkaat kaverukset Ruso, Mesi ja Sepi pitävät toistensa ja erityiskykyjensä tuella huolta metsästä ja hilpeän vauhdikkaasta kylästään.