Hyppää pääsisältöön

Hakekaa kätilö! – uusi 6. kausi

Suosikkisarja Hakekaa kätilö! (12) palaa kahdeksannen kauden uusin jaksoin.
Ihanat kätilöt Barbara (Charlotte Ritchie, vas.), Trixie Franklin (Helen George) ja Patsy Mount (Emerald Fennell) palaavat töihin. Suosikkisarja Hakekaa kätilö! (12) palaa kahdeksannen kauden uusin jaksoin. Kuva: Neal Street Productions 2016 yle tv1

TV1 sunnuntaisin 27.1. - 3.2.2019 klo 11.15 - 12.15 (erikoisjakso uusintana)
TV1 sunnuntaisin 10.2. - 24.3.2019 klo 11.15 - 12.15 (6. kausi uusintana)
Areenassa 7 päivää

Koskettava, tosipohjainen suosikkisarja Lontoon East Endin köyhien lapsiperheiden ja heitä auttavien kätilöiden, nunnien ja lääkärien aherruksesta jatkuu.

Hakekaa kätilö! (12) kuudennen tuotantokauden uusinnat aloittaa kaksiosainen erikoisjakso, jonka jälkeen nähdään kahdeksan muuta jaksoa. Ennen kuutoskautta nähdään uusintana viitoskauden jaksot sunnuntaisin 18.11.2018 alkaen. Uusi kahdeksas kausi alkaa huhtikuussa 2019.

Avustusmatka Etelä-Afrikkaan

Joulun aikaan Nonnatus Housessa soi puhelin. Etelä-Afrikassa sijaitsevaa nunnien ylläpitämää sisarklinikkaa on kohdannut raskas menetys, ja siellä tarvitaan kipeästi apua. Terhakka iskujoukko nunnia, hoitajia ja muuta henkilökuntaa valmistautuu lähtöön Hope-klinikalle. Etenkin nuoret hoitajat odottavat matkaa innolla, tuohan se vaihtelua rutiineihin.

Vastaako vieras maa ja köyhä lähetyssairaala odotuksia? Pian iskujoukko huomaa, että sairaalassa asiat tehdään toisin. Arvojärjestyskin on perin erilainen, ja henkilökunta törmää ensi kertaa elämässään rotusortoon.

Kuinka suurkaupungin humuun ja vapaamielisyyteen tottunut väki suoriutuu vaativasta tehtävästään? Joskus myös itse auttajat ovat avun tarpeessa, mutta puhaltamalla yhteen hiileen ja ottamalla riskejä sopivina annoksina voidaan pelastaa monta tilannetta ja ihmishenkeä.

Suosikkisarja Hakekaa kätilö! (12) palaa kahdeksannen kauden uusin jaksoin.
Nonnatus Housen väki tekee avustusmatkan Afrikkaan. Suosikkisarja Hakekaa kätilö! (12) palaa kahdeksannen kauden uusin jaksoin. Kuva: Neal Street Productions 2016 Hakekaa kätilö,yle tv1

Vaikeita valintoja

Kotiinpaluun jälkeen jatkuu jälleen arkinen aherrus tutuissa ympyröissä, mutta jotain on muuttunut, eikä välttämättä parempaan suuntaan.

Yhteiskunnalliset muutokset heijastuvat niin koteihin kuin perheitä auttaviin terveydenhoidon ammattilaisiin. Rakastettavien hahmojen on tehtävä vaikeitakin valintoja.

Pääosia näyttelevät Jenny Agutter (sisar Julienne), Judy Parfitt (sisar Monica Joan), Helen George (Trixie), Stephen McGann (tohtori Turner), Laura Main (Shelagh), Linda Bassett (hoitaja Crane), Victoria Yeates (sisar Winnifred), Bryony Hannah (sisar Mary Cynthia), Charlotte Ritchie (Barbara), Cliff Parisi (Fred) sekä kertojaäänenä Vanessa Redgrave.

Call the Midwife. Alkuperäisidea ja käsikirjoitus: Jennifer Worthin muistelmiin pohjautuen Heidi Thomas. Tuotanto: BBC/Neal Street Production, Britannia, 2016. Kuudes tuotantokausi on esitetty Ykkösellä edellisen kerran 2017.

Kommentit
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.