Hyppää pääsisältöön

Millainen lukija olet? Tee Kirjojen Suomen analyyttis-filosofinen testi!

Millainen lukija olet -testin nostokuva
Millainen lukija olet -testin nostokuva Kuva: Annukka Palmén-Väisänen Kirjojen Suomi

Millaiseen kirjaan sinä tartut mieluiten? Rentoudutko murhamysteerin, molekyybiologian, kiihkeän romanssin vai lohikäärmeiden parissa? Vastaa kysymyksiin ja selvitä lukijatyyppisi Kirjojen Suomen analyyttis-filosofisella lukijatestillä!

1. Olen...

miesoletettu
naisoletettu

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

  • Kommentti: Totuus Madonnasta

    Madonnan esitys Euroviisuissa mahalasku monella tapaa.

    Madonnan esiintyminen Euroviisuissa oli kamalaa ja epävireistä kuunneltavaa. Totuus on, ettei Madonna ole erityinen lahjakkuus laulajana, mutta se ei ole koskaan haitannut, kirjoittaa YleX:n musiikkitoimittaja Markku Haavisto. Oivoi ja ai kauheeta. Siinä ovat päällimmäiset reaktiot Madonnan lauantaisen Euroviisu-esiintymisen jälkeen.

  • Jobinpostia ja Salomonin tuomioita – testaa, tunnetko metaforat!

    Käytämme kielessä paljon metaforia. Ovatko ne tuttuja?

    Metaforalla tarkoitetaan vertauskuvaa, jota käytämme kielessämme – usein huomaamattamme. Aikojen saatossa jokin asia onkin siirtynyt merkitsemään toista ja alkuperäinen merkitys on kenties jo unohtunut. Tunnetko sinä seuraavien metaforien merkityksen tai alkuperän?

Kirjojen Suomi