Hyppää pääsisältöön

Millainen lukija olet? Tee Kirjojen Suomen analyyttis-filosofinen testi!

Millainen lukija olet -testin nostokuva
Millainen lukija olet -testin nostokuva Kuva: Annukka Palmén-Väisänen Kirjojen Suomi

Millaiseen kirjaan sinä tartut mieluiten? Rentoudutko murhamysteerin, molekyybiologian, kiihkeän romanssin vai lohikäärmeiden parissa? Vastaa kysymyksiin ja selvitä lukijatyyppisi Kirjojen Suomen analyyttis-filosofisella lukijatestillä!

1. Olen...

miesoletettu
naisoletettu

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Kirjojen Suomi

  • Viha vaihtui sopuun 1920-luvulla

    Lukulista 1920-luvun kirjallisuuteen

    Perheitä, kyliä ja kaupunkeja rikki repinyt veljesviha näkyi suomalaisissa kirjoissa 1920-luvun alussa. Molemminpuolinen vihakirjoittelu oli kaunokirjoissa kovempaa kuin nykyajan sosiaalisessa mediassa. Kaupunkielämä vilkastui, ikkunoita auottiin Eurooppaan ja naisihanne muuttui maaseutuemännästä kaupunkilaiseksi jazztytöksi.

  • Nämä kirjat muuttivat elämäni – tutustu tarinoihin

    Riku Rantala, Maija Vilkkumaa ja Sanna Stellan kertovat

    Kirjat korvasivat Antti Tuurille perheen, mullistivat Riku Rantalan elämän 6-vuotiaana ja Maija Vilkkumaa löysi Saima Harmajasta sielunsisaren teini-iässä. Mikä kirja on sinulle tärkein? Kerro lempikirjastasi meille.