Hyppää pääsisältöön

Nuori Morse – uusintaa ja uusi, viides kausi

Lahjakas etsivä Endeavour Morse jatkaa uusissa jaksoissa klassisten rikosjuttujen parissa.
Roger Allam (vas.) ja Shaun Evans nähdään klassikkodekkarin päärooleissa. Lahjakas etsivä Endeavour Morse jatkaa uusissa jaksoissa klassisten rikosjuttujen parissa. yle tv1

TV1 lauantaisin 1. - 22.9.2018 klo 22.00 - 23.30 (4. kausi uusintana), Areenassa 11 päivää
TV1 lauantaisin 29.9 - 3.11.2018 klo 22.00 - 23.30 (uusi 5. kausi), Areenassa 30 päivää

Omaperäisen ja lahjakkaan poliisin elämästä kertova Nuori Morse (12) palaa ruutuun.

Ensin kerrataan neljännen tuotantokauden neljä jaksoa, ja heti perään saadaan uusi viides kausi. Ensimmäistä kertaa sarjan historiassa luvassa on kuuden jakson mittainen kausi!

Suosikkisarjan pääroolissa jatkaa Shaun Evans ja rikoskomisario Fred Thursdayna nähdään Roger Allam. Parivaljakko saa tutkittavakseen jälleen joukon monimutkaisia juttuja.

Kovaa työtä ja sydänsuruja

Nuoren Morsen neljännen kauden jaksot sijoittuvat kesään 1967. Komisario Thursday ja hänen Win-vaimonsa (Caroline O'Neill) kipuilevat, kun Joan-tytär (Sara Vickers) ja Sam-poika (Jack Bannon) ovat lähteneet kotoa.

Endeavour on edelleen konstaapeli ja hän odottaakin kärsimättömänä tietoa, läpäiseekö hän ylikonstaapelin tutkinnon. Lahjakas etsivä uppoutuu työhönsä sydänsurujenkin takia.

Lahjakas etsivä Endeavour Morse jatkaa uusissa jaksoissa klassisten rikosjuttujen parissa.
Abigail Thaw, näyttelijä John Thaw´n tytär, esittää nuoren Morsen toimittajaystävää. Lahjakas etsivä Endeavour Morse jatkaa uusissa jaksoissa klassisten rikosjuttujen parissa. Kuva: Jonathan Ford yle tv1

Alkuperäisen Morsen tytär mukana

Morsen toimittajaystävää Dorothea Frazilia esittää Abigail Thaw, alkuperäisen Morsen, John Thaw’n, näyttelijätytär.

Muissa rooleissa nähdään Anton Lesser, Dakota Blue Richards, Sean Rigby, James Bradshaw ja Shvorne Marks.

Viides kausi tuo tummia pilviä

Viidennellä kaudella Morse, nyt tuore ylikonstaapeli, joutuu keskelle poliisin organisaatiomuutosta.

Vuoteen 1968 sijoittuvat tapahtumat heijastelevat maailman levottomuuksia. Tummia pilviä kasaantuu myös Morsen ammatilliseen ja henkilökohtaiseen elämään.

Endeavour. Idea ja käsikirjoitus: Colin Dexterin luomiin hahmoihin nojautuen Russell Lewis. Musiikki: Barrington Pheloung. Tuotanto: Mammoth Screen, ITV, 2016 - 2018. Sarjaa on esitetty Ykkösellä edellisen kerran 2017.

Morsen tv-tarina alkoi yli 30 vuotta sitten

Kirjailija Colin Dexterin luomien dekkarihahmojen suosio on vertaansa vailla. Kaunis yliopistokaupunki Oxford on tarjonnut etsiväsarjoille upeat kulissit.

Sarja Ylikomisario Morse alkoi Britanniassa 31 vuotta sitten 1987. Vuoteen 2000 mennessä sarjasta ehdittiin tehdä 33 kokoillan mittaista jaksoa. Karismaattisen John Thaw’n näyttelemästä Morsesta kasvoi legendaarinen tv-hahmo.

Komisario Lewis jatkoi Morsen jalanjälkiä yhdessä James Hathawayn kanssa. Lewisin roolissa nähtiin Kevin Whately ja Hathawayn Laurence Fox. Sarjasta valmistui vuosina 2006 - 2015 niinikään 33 jaksoa.

Endeavour eli Nuori Morse on selvittänyt nyt rikoksia vuodesta 2012 asti. Lahjakkaan etsivän roolin näyttelee Shaun Evans. Kirjailija Colin Dexter on itse ollut varmistamassa, että tarinat jatkuvat alkuperäisten kirjojen ja Morse-sarjan hengessä.

Ylikomisario Morse
Ylikomisario Morse (John Thaw, vas.) ja ylikonstaapeli Lewis (Kevin Whately). Ylikomisario Morse yle tv1
Brittiläisestä suosikkisarjasta nähdään yhdeksäs ja samalla sarjan viimeinen tuotantokausi.
Komisario Robbie Lewis (Kevin Whately, vas.) ja ylikonstaapeli, myöhemmin komisario, James Hathaway (Laurence Fox). Brittiläisestä suosikkisarjasta nähdään yhdeksäs ja samalla sarjan viimeinen tuotantokausi. yle tv1
Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.