Hyppää pääsisältöön

Historia: Hitlerin eläimet

Dokumentti kertoo hämmästyttävän tositarinan siitä, kuinka natsit yrittivät hallita luontoa ja kääntää evoluution suuntaa.
Herman Göring halusi luoda aaniometsiin suuria eläimiä metsästettäväksi. Dokumentti kertoo hämmästyttävän tositarinan siitä, kuinka natsit yrittivät hallita luontoa ja kääntää evoluution suuntaa. yle tv1

TV1 maanantaina 27.3.2017 klo 19.00 - 19.50, uusinta sunnuntaina 2.4. klo 15.05
Yle Areenassa 30 päivää

Puolan ja Valko-Venäjän rajalla metsä kätkee uumeniinsa jäljet eräästä Adolf Hitlerin kokeilusta. Natsit tahtoivat matkata ajassa taaksepäin ja luoda uudestaan jotain, mitä ei ollut olemassa 9000 vuoteen.

SS:ään kuuluneet tiedemiehet halusivat herättää henkiin muinaisia, sukupuuttoon kuolleita isoja eläimiä. Uuden ylivertaisen ihmisrodun oli määrä metsästää niitä Euroopan aarniometsissä. Suunnitelman laatijat olivat valmiita jopa tappamaan hankkeen toteuttamiseksi.

Dokumentti kertoo hämmästyttävän tositarinan siitä, kuinka natsit yrittivät hallita luontoa ja kääntää evoluution suuntaa.

Hitler´s Jurassic Park. Ohjaus: Jeremy Bristow. Tuotanto: Quickfire Media, Britannia, 2014.

Kommentit
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.